Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Quote:

Aan al die zinnige vragen die Pius stelt wil ik aantoevoegen dat je het gelukkig ook nog allemaal niet helder hoeft te hebben. Je bent nog zo jong, het zou een (klein) wonder zijn als je het nu al allemaal helder op een rijtje zou hebben. Ouder worden is een heel goed recept voor dit soort moeilijkheden.

Er kan tussen nu en het moment van echt moeten kiezen nog zoveel gebeuren wat je een ander perspectief oplevert of een oplossing of zelfs een heel andere weg dan je ooit voor mogelijk hield. Leef nu, maak keuzes die voor het nu goed zijn, op welke manier je in de toekomst in het leven staat is gewoon nog erg onduidelijk. Geniet dus van je studie en kijk wat het leven je voor je voeten legt.

Hele waardevolle toevoeging. Iets wat al gauw verloren gaat als je al te letterlijk reageert. sjoerule.gif

Wat betreft mijn eigen toekomst... Stukje bij beetje wordt het helderder, maar dan niet zozeer in concrete dingen, maar in instelling. Misschien was dat wel de grootste eye-opener. Je moet het zoeken in jezelf, en volgen de 'fenomenalia' vanzelf wel. yes.gif

Quote:

Maar wat ik wil worden? Moeder, actief in de kerk en samenleving, maar concreter dan dat... geen idee. Ik heb ook niet het idee dat ik het per sé wil weten. Ik heb ook niet het idee dat het erg was dat ik het afgelopen jaren nog niet wist, de onafgemaakte studies en het werk waren zinvol.

Nou, dat bedoel ik dus. yes.gif

Quote:
Waar God mij uiteindelijk voor wil gebruiken, weet ik niet. Ik denk wel dat Hij mij afgelopen jaren ook al gebruikt heeft. Waarschijnlijk niet alleen in de carrière-gerelateerde onderdelen van mijn leven.

Dat heeft 'Ie zeker! yes.gifwidegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 64
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Ik heb een geweldig vakgebied, ik vind school ronduit stom, maar ik ben echt heel erg dol op mijn vakgebied.

Maar het is ook het vakgebied waarin mijn vader werkzaam is en ik heb altijd gevonden dat hij veel te weinig thuis was en vroeger was dat nog een heel klein beetje te overzien, maar de afgelopen tien jaar is dat alleen maar erger geworden. Ik wil dat beter doen, dus zelfs als ik een man heb die huisman wil worden, dan is het nog niet te combineren. Tenminste, niet als ik op die manier wil werken.

Maar moet jij op die manier werken? Natuurlijk, je bent een perfectionist en hebt de neiging tot workaholicisme, maar is de manier waarop jouw vader het werk regelde de enige manier om het goed te doen of zijn daar ook andere mogelijkheden?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Mijn toekomstbeeld is nog redelijk blanco

same here..

misschien heel fout als je 26 bent maar kheb echt nog geen idee waar en met wie en hoe ik terecht ga komen..

wil gaan reizen maar heb geen concrete plannen.. doe een studie waar ik misschien wel helemaal niks mee wil..

en ik stress niet eens.. ik zie t allemaal wel gebeuren party.gifyes.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

hoezo dan NU? Je bent 19 .. het lijkt me dat de gevolgen van je keuze pas over een paar jaar echt gaan spelen, dan kun je toch ook wel gewoon die keuze pas over een paar jaar maken? Je mening kan immers altijd veranderen..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Er loopt iemand rond binnen dat bedrijf, die zou het misschien wel willen, ook met hem zou dan eventueel overleg gevoerd moeten worden.

Samenwerking misschien een idee?


Samengevoegd:

Quote:

Is het ook niet goed om eens met je vader/ouders rond de tafel gaan zitten om dit eens te bespreken?

x2

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]

Mijn vader heeft een eigen bedrijf, een bedrijf waar nog groei en mogelijkheden inzitten. Je kan aan hem zien en merken dat hij ouder wordt en het wordt gewoon tijd om zijn opvolging te regelen.

Er loopt iemand rond binnen dat bedrijf, die zou het misschien wel willen, ook met hem zou dan eventueel overleg gevoerd moeten worden. Maar ik heb met mijn genenpakketje gewoon een voorsprong, alleen die voorsprong mag bedrijftechnisch geen achterstand worden.

oh zo.. dan snap ik wel dat je er nu al over na wilt denken. lijkt me wel lastig om zo jong al daarover te beslissen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

ik zou niet weten hoe.

Heeft je vader geen contacten die een beetje aan dat profiel voldoen?

Hoewel CvW natuurlijk geen tuinder is, heeft hij wél veel bedrijfskundig én pastoraal inzicht, misschien kun je hem eens benaderen?

Er is nog iets wat ik zou willen zeggen, maar... Dat zeg ik wel als je er om vraagt ok? smile.gif Ik kom soms nogal belerend over en dat wil ik wat voorkomen, maar de scheidslijn tussen brainstormen en dat is soms dun. smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

same here..

misschien heel fout als je 26 bent maar kheb echt nog geen idee waar en met wie en hoe ik terecht ga komen..

wil gaan reizen maar heb geen concrete plannen.. doe een studie waar ik misschien wel helemaal niks mee wil..

en ik stress niet eens.. ik zie t allemaal wel gebeuren
party.gifyes.gif

Das een goede instellingknipoog_dicht.gif

ben dan ook pas 21 maartoch, meestal heb je dan al wel aardig toekomst beeld. Heb een fulltime baan, maar nog geen idee of ik dit werk nog mn hele leven wil doen, heb een heerlijk huisje, maar geen idee wanneer ik een huis met tuintje enzo wil. Geen idee wanneer ik wil gaan trouwen of kinderen wil. Geen idee in nog meer dingen. Ik merk het ook wel en zie wel welke kan ik opgestuurd wordt knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Je vader heeft een bedrijf

Je vader wordt ouder

Het bedrijf is gezond en heeft mogelijkheden

Er is binnenhet bedrijf iemand die het heel goed zou kunnen en mogelijk ook zou willen.

Je vader wil dat het goed blijft gaat met zijn bedrijf

Je vader wil dat het goed gaat met jou

de vraag is dus, wat wil jij en wat kan jij.

Je vindt het werk in het bedrijf leuk of vind je ook het werken voor het bedrijf leuk, het regelen organiseren, de verantwoordelijkheden van de leidinggevende?

Wat is je talent? Kun je goed regelen organiseren, leiding geven en wordt je daar gelukkig van?

Ik had een oom met een miljoenenbeddrijf. Zijn ene zoon was onderwijzer. De ander werkte in het bedrijf. Hij had enorm veel plezier in het werk, maar hij was beter in het collegiaal zijn dan in de baas zijn. Hij had niet het zakelijk instict van zijn vader.

Mijn oom heeft toen het bedrijf verkocht, maar met een regeling voor zijn zoon. Zolang hij wil is er altijd plaats voor hem in het bedrijf. Hij kan dus blijven doen wat hij leuk vindt, namelijk werken en iemand anders voert de leiding. Hij heeft een behoorlijke winstdeling. Iedereen is gelukkig, er is rekening gehouden met wat een ieder wil en kan.

Je bent 19, weet nog niet precies wat je wil en kan. Maar denk je dt je gelukkig wordt van het hebben van de verantwoordelijkheid over het bedrijf of voel je het als plicht, niet geheel onmogelijk, maar wel zwaar, en het zou zo sneu zijn voor pa..... Cornelius vroeg het al, en daar ligt de oplossing. Waar zou jij het gelukkigst mee zijn.

Zoiets is lastig uit te zoeken, maar er zijn verenigingen, stichtingen die kunnen helpen, een gesprek met een psycholoog kan verhelderend werken om je eigen drijfveren, motieven en verlangens naar obeven te halen en valse sentimenten aan hetlicht te brengen... Doe het niet alleen, doe het niet alleen met je familie, praat met een neutrale buitenstaander, met of verstand van familiebedrijven of verstand van de psyche.

Ik heb geen idee of didt een betrouwbaar adres is, maar het klinkt goed: link

Het is iig een non profit instelling. Misschien heb je er wat aan.

Het is zaak emotie, verstand, zakelijk en familiair goed van elkaar te scheiden en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken.

Praat iig ook heel open met je vader, misschien kunnen jullie samen ondersteuning zoeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik studeer Nederlands. Ik zou het leuk vinden om na mijn studie te promoveren, omdat ik met een ontzettend leuk, nuttig en vernieuwend onderzoeksidee rondloop wat ik ook al gedeeltelijk wil voorbereiden in mijn afstudeerscriptie. Verder heb ik ook wel trek in andere baantjes. Werk vind ik heel belangrijk, omdat ik mijn vak en de onderwerpen waar ik in gespecialiseerd ben heel leuk vind. Dat dus wat studie betreft.

Ik heb onlangs een huis gekocht met mijn vriendin, en we zijn nu aan het verbouwen. Dat wordt dus ons nieuwe en permanente thuis. Of we ooit kinderen willen, weten we nog niet. Dat is ook niet zo eenvoudig in ons geval. Ik vind het niet vanzelfsprekend in ieder geval, al vind ik kinderen wel heel leuk. Maar voorlopig zijn we heel tevreden zo.

Verder: gaan met God zoals Hij met mij gaat, en genieten van elke dag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb na de havo de pabo gedaan. Had er eigenlijk nooit echt goed over nagedacht waarom ik perse de pabo moest doen. Het was meer een ondoordacht "ik wil iets met kinderen" dan een bepaalde visie of toekomstdroom. En zelfs het "makkelijk te combineren met een evt. gezin" zat zelfs bij de voordelen van dit toekomstig beroep.

Uiteindelijk heb ik 1 jaartje in Nederland gewerkt op een basisschool. Afgelopen jaar ben ik in het buitenland geweest om les te geven aan kinderen van een Nederlands gezin in het buitenland. En door die tijd in het buitenland ben ik zo aan het denken gebracht, dat ik terug ga voor 2 jaar. En dan zal ik twee jaar niet zoveel met mn pabo diploma doen. Ach... Soms gebeuren er dingen in je leven die je niet van te voren kan plannen. Dingen die je kunt afwijzen of met beide handen aanpakken puh2.gif

Mijn toekomstbeeld gaat momenteel niet verder dan 2 jaar. Mijn toekomst ligt nu in een oost-europees land. Als "zendeling"! smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik heb na de havo de pabo gedaan. Had er eigenlijk nooit echt goed over nagedacht waarom ik perse de pabo moest doen. Het was meer een ondoordacht "ik wil iets met kinderen" dan een bepaalde visie of toekomstdroom. En zelfs het "makkelijk te combineren met een evt. gezin" zat zelfs bij de voordelen van dit toekomstig beroep.

Uiteindelijk heb ik 1 jaartje in Nederland gewerkt op een basisschool. Afgelopen jaar ben ik in het buitenland geweest om les te geven aan kinderen van een Nederlands gezin in het buitenland. En door die tijd in het buitenland ben ik zo aan het denken gebracht, dat ik terug ga voor 2 jaar. En dan zal ik twee jaar niet zoveel met mn pabo diploma doen. Ach... Soms gebeuren er dingen in je leven die je niet van te voren kan plannen. Dingen die je kunt afwijzen of met beide handen aanpakken
puh2.gif

Mijn toekomstbeeld gaat momenteel niet verder dan 2 jaar. Mijn toekomst ligt nu in een oost-europees land. Als "zendeling"!
smile.gif

Zendeling----- daar zijn ze al Christen Orthodox,Katholiek,Protestant.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid