Spring naar bijdragen

Overgang Protestant naar Katholiek


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Door Gods genade kunnen we geloven. Maar wij als mens zijn in staat, om bij wijze van spreken, Gods handreiking af te slaan. Dat is de opvatting, daar zit de keuze. Maar zonder die 'handreiking' (een woord van mij) hadden we een enorm probleem gehad....

Da's heel kattekliek flower.gif


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Dat gevoel heb ik juist wel eens andersom.

Katholicisme heeft een bepaalde aantrekkingskracht op me, op de manier die jij zei je juist niet voor te kunnen stellen.
widegrin.gif

Quote:

[...]

Jammer dat je het vraagt
puh2.gif
, ik had nl. toen naar een post gezocht, maar ik kon hem niet meer terug vinden.
widegrin.gif

Was van eventjes geleden.

Maar zou je wel uit kunnen leggen wat dan die bepaalde aantrekkingskracht op jou is, op wat voor manier dan?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 133
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Maar zou je wel uit kunnen leggen wat dan die bepaalde aantrekkingskracht op jou is, op wat voor manier dan?

Een rijke en oude traditie waar je uit kunt putten, de spiritualiteit, het ontzag voor God (heel duidelijk bij de consecratie zichtbaar), de enerzijds standvastigheid in het orthodoxe en anderzijds (bij de huidige rkk) met de tijd mee te gaan.

En verder op een andere manier vind ik het uit historisch oogpunt heel interessant en fascinerend, kunnen de kerken en de kunst heel mooi zijn (hangt van de tijd en style af).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Quote:

Ik heb gekozen voor het katholicisme na uitgebreide studie van de eerste Christenen (eerste tot en met vijfde eeuw) om te zien wat men toen geloofde. Dit ging ik doen omdat ik hoe langer ik gereformeerd was, hoe meer ik ging zien dat de gereformeerde theologie in het 'luchtledige' leek te hangen. Ik kon het fundament niet vinden en verwachtte dit bij de eerste christenen te vinden.

Het viel mij op dat men oorspronkelijk zo katholiek was. En ik begon steeds meer parallellen te zien met het hedendaagse katholicisme en het geloof van die eerste Christenen. Toen moest ik kiezen: of die eerste Christenen zaten al fout en God was niet eens in staat om na de Hemelvaart van Christus een ware kerk te bewaren, of er klopte iets niet met de gereformeerde redenering.

In een onmachtig God die niet in staat is zijn Kerk te bewaren kan ik niet geloven, en in een Heilige Geest die mensen 1500 jaar misleidt totdat de Reformatie start evenmin. Ik had geen andere keus dan katholiek worden.

Ik ben katholiek omdat ik niet anders kan, niet omdat ik het zo'n aantrekkelijke optie vond.

Gefelicteerd,...welkom big-smile.gif je hebt de juiste keuze gemaakt...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid