Spring naar bijdragen

Waar gaan dieren heen?


Aanbevolen berichten

Quote:
Op dinsdag 08 juni 2004 16:50:48 schreef Oogje het volgende:

Aan Petra de Jong,

Hoe wil je dan dat de hemel eruit ziet? Geen gelukkige, harmonieus samenlevende mensen? Geen mooie natuurgebieden, zonder vervuiling? Geen wuivende koren, helderblauwe meren en groene grasvelden?

Idealisme is altijd zoetsappig. De hemel, of nog beter de nieuwe hemel en aarde, is nu eenmaal de ideale, perfecte plek en in onze ogen zal dat er erg zoetsappig of "zweverig" uitzien. Hoe je het ook bekijkt.

Het is gewoon een kwestie van wennen. Veel mensen kunnen niet zo goed meer tegen idealisme, door de ellende en het cynisme in deze wereld, en dat is jammer. In ieder geval, gedetailleerde aanwijzingen geeft de bijbel niet over hoe het er zal zijn, dus als jij het anders ziet is er niets aan de hand.

Maar reken er maar niet op dat het er niet idealistisch, dus "zoetsappig", uit zal zien. En als het eenmaal zover is, dan denk ik dat jij er toch gelukkig zult zijn. Je geest is dan helemaal schoon van alle droefheid. God wil ons zoveel geven, Hij zal zich niet inhouden...
big-smile.gif

Heb je die plaatjes wel eens goed bekeken? De mensen in die plaatjes zien eruit alsof ze zo uit een tandpastareclame zijn weggestapt. En dat vind ik niet mooi! Sorry, maar ik denk niet dat de hemel er zo uitziet. Ik denk dat de hemel volledig anders is dan wat wij ons ook maar kunnen voorstellen. Ik denk dat de hemel in de verste verte niet lijkt op wat wij kennen.

En anders ga ik wel naar de hel. widegrin.gif

Hoezo idealisme is altijd zoetsappig? Dat vind ik een vreemde bewering, dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Smaken verschillen en ik vind die plaatjes van de Jehova's echt afschuwelijk, pure kitsch.

Overigens heb ik weinig droefheid in mijn geest, om eerlijk te zijn helemaal geen. Ik ben erg gelukkig van aard.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 278
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op dinsdag 08 juni 2004 18:02:44 schreef Judith het volgende:

Ik geloof wel dat dieren naar de hemel gaan; het zijn ook schepselen van God!

Of er dieren naar de hemel gaan daar kan ik niets over vinden, geen bewijzen voor maar ook geen bewijzen tegen die stelling. Wel vermoed ik uit de geciteerde schriftplaats dat de dieren wel een ziel hebben, maar of die ziel naar de Hemel gaat daar kan ik niets zinnigs over zeggen.

Ik hoop het trouwens welsmile.gif

mvg

Danny

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ze gaan naar de hemel!! yes.gif

Ben ik heeeeeeeel erg overtuigd eerlijk gezegd... Om een persoonlijke reden eigenlijk.. (Waarvoor je me eventueel wel kan mailen als je die wil weten)

+ dieren kunnen eigenlijk niets verkeerds doen.. Ze hebben een instinct dus kunnen ze niet nadenken zoals wij. Ze kunnen wel aanvallen maar dan heeft dat ook weer een bepaalde reden. Als je een hond opjaagt en hij bijt, is dat je eigen fout. Die hond kan niet redeneren en keuzes maken. Dus kan die hond je moeilijk vergeven als je hem hebt opgejaagd. En wie niets verkeerds kan doen, gaat dus naar de hemel.. Vanzelfsprekend eigenlijk.. niet?

engel.gifengel.gifengel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat dieren idd wél een ziel hebben. Maar over de mens staat er dat hij pas het kononkrijk kan zien als zijn geest geboren is.

Dus mensen zonder de geboorte van hun Geest zullen niet gered worden. (De Geest laat je zien wie God is.)

Dieren zullen deze Geest nooit ontvangen. Ik denk dat je ziel helemaal verloren gaat bij je dood. Maar je geest (die bij Christenen groeit tijdens je leven) leeft verder.

Dus dieren gaan gewoon dood, en niet naar de hemel denk ik. Maaar, ik denk wel degelijk dat er dieren zijn in de hemel. In een soort ideale manier. Ook op de nieuwe aarde (in de vorm van het schaapje en de leeuw in het paradijs)

je ziet ook dat de dieren op aarde slachtoffer zijn van de zonde. Daarom gaan ze ook dood. Maar zelf plegen ze geen zonde. Ze zijn zeg maar zonde-vrij in hun daden. Alleen slachtoffer van..Ze zullen nooit bewust iets tegen hun geweten (instinct) in doen. Tenzij hun instinct verleerd wordt door menselijk handelen. Maar ik heb het nu even over wilde dieren.

De vraag waar ik mee worstel! Kennen dieren liefde? Ik twijfel daar namelijk aan. Volgens mij is liefde de honger door God in elk mens gelegd om Hem te vinden. Want alleen bij Hem vind je de ideale liefde die je overal in zoekt. God = liefde. Maar dan zou het ook logisch zijn dat Hij die liefde niet in de dieren heeft gelegd. (heeft zeg maar geen nut).

Is het nog te volgen? Misschien een btje onoverzichtelijk, sorry daarvoor. Maar ik als dieren-vriend ben hier een btje mee bezig. Mooi idee dat dieren geen zonden hebben, maar voor sommigen een vervelend idee dat dieren geen liefde kennen.

Wat denken jullie?

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik denk ook dat dieren in de hemel komen....ieder dier. Ik weet zeker dat mijn hond lady (helaas overleden aan kanker op 9 november j.l.) op dit moment boven is bij de Grote Baas en dat ze het heerlijk heeft.

Ook geloof ik dat ik haar nog zal herkennen en zij mij ook...of ze in hetzelfde gedaante is weet ik niet, maar herkennen zal ik haar

Link naar bericht
Deel via andere websites

hoe kan je dingen herrineren in de hemel als je hersens nog in een dood lichaam op aarde zit??? Vreemd.... De ziel slaat dus alle dingen van je leven op als een soort dna?? Je ziel gaat in een nieuw lichaam.. als je goed geleeft hebt (en in Jezus gelooft), krijg je een lichaam in de hemel. Zo niet gaat je ziel verloren... Hmmm.. ikke niet wete

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik denk niet dat wij dingen van hier kunnen herrinneren als wij in de hemel zijn..

want in de Hemel is geen pijn/ verdriet/ narigheid/ zorgen / nog meer zooi meer..

en ik denk dat als je aan iets hier trug zou kunnen denken.. dat je altijd wel iets van die dingen zou herrineren

das dus ergens neit mogelijk

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er is maar één geest en dus vertegenwoordigt het leven in ons de eenheid - het is de ''goddelijke vonk '' die in ieder levend wezen te vinden is.Zo bestaat de Mens , net als elk product van de Natuur uit de drievoudigheid lichaam , ziel , geest.Hij ervaart zichzelf als eenheid en noemt deze eenheid 'ik'.Als we goed kijken ontdekken we dat de lichamelijke eenheid ''Mens '' zich reeds in verdere ''eenheden'' laat onder verdelen.Zoals bijvoorbeeld de organen.Ook een orgaan is een individuele eenheid.Anders zou men een hart niet van een lever kunnen onderscheiden.Deze functionele individualiteit verondersteld echter dat elk orgaan een individueel bewustzijn heeft.De gedachte kan een ongewone indruk maken daar we altijd alleen maar aan onszelf een bewustzijn toeschrijven.

De meeste mensen zijn nog wel bereid hun hond een bewustzijn toe te kennen hoewel het bewustzijn van een hond ongetwijfeld heel anders is dan dat van de mens.Een vlieg bewustzijn toekennen stoot meestal echter al op meer weerstanden , hoewel de vraag opduikt welke rechtvaardiging voor een dergelijke scheidingslijn kan worden aangevoerd.Alles wat zich levend ontwikkelt en individualiteit toont heeft bewustzijn , ook dan wanneer wij moeilijkheden hebben ons met ons bewustzijn in het bewustzijn van heel andere levensvormen te beplaatsen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom zou het leven dood zijn? Als het niet doet waarvoor het geschapen is?

Het leven kan pas doodgaan als het voltooid waarvoor het geschapen is!God heeft met alles wat hij schept een bedoeling en de bedoeling van een leven kan nooit zijn de dood.Zoals de bedoeling van de dood nooit het leven kan zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid