Spring naar bijdragen

Letterlijk of figuurlijk...


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 107
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

yes.gif

Teveel mensen houden de kaart op de kop en denken dat ze de kaart goed houden, maar dat deze niet klopt en dat christenen een verkeerde kaart hebben en dat ze christenen moeten vertellen dat de kaart niet zou kloppen.

Maar als ze de aanwijzingen volgen en de kaart goed houden, zien ze het beginpunt en het einddoel smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

In Lucas 9:3 lezen we dat ze geen staven mee mochten nemen en in Marcus 6:8 lezen we dat ze wel hun staven mee mochten nemen.

Noem je dat een fout? Ik denk dat als wij dezelfde gebeurtenis beschrijven we ook verschillende benaderingen (en ervaringen) zouden hebben. Daarbij, het gaat om een detail.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Wat zou jij doen met een kaart van de ANWB waar allerlei fouten in zitten?

Ik heb een TomTom. De kaarten die daarin zitten bevatten wel eens kleine foutjes, omdat de werkelijkheid veranderd is sinds de kaarten gemaakt werden. Maar een TomTom is méér dan een kaart, er zit ook een GPS in die altijd ziet waar ik ben, en een computer die steeds als ik afdwaal een nieuwe route voor me zoekt om toch bij mijn doel uit te komen.

Kortom, wat sneu voor je, dat je alleen een kaart hebt die je niet begrijpt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Je kent Jezus door de Bijbel, maar de Bijbel staat vol met fouten en tegenstrijdigheden. Dus waarom zou het verhaal van Jezus de waarheid zijn?

Ik heb in de Bijbel (en de traditie, waar ook de Bijbel deel van uitmaakt, de Bijbel staat niet op zichzelf en is al helemaal geen magisch uit de hemel neergedaald Goddelijk Woord) nog geen "fouten" gezien die van die aard zijn dat de geloofwaardigheid in mijn ogen aangetast wordt. Wat ik wel zie, zijn de woorden van verschillende mensen die vanuit hun eigen altijd beperkte paradigma en met hun eigen nadruk en stijl dingen beschrijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Dus jullie vinden het niet erg wanneer er een scheppingsverhaal verkeerd staat?

Ik zie geen verkeerd scheppingsverhaal. Ik zie wel een bepaalde oranje groente die verhalen van duizenden jaren geleden probeert af te meten aan een heel beperkte en door en door moderne visie van wat "waarheid" is. Op die manier lees ik de scheppingsverhalen niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid