Spring naar bijdragen

Weten of God bestaat belangrijk?


Aanbevolen berichten

Quote:

Dat haal ik dus niet uit de bijbel Als dat zo is waarom heeft het christendom dan zo'n zendingsdrang? Het is de opdracht van de gelovige om het woord te verspreiden tot in alle uithoeken van de wereld. Dat gebeurt niet zomaar.

Verder zegt God (Jezus) dat niemand zalig kan worden dan door hem.

Er staat echter neregens in de Schrift dat zij die God niet kennen afgewezen zullen worden op basis van dit niet kennen. Op welke wijze het laatste oordeel geveld zal worden en wanneer iemand door Christus zalig zal worden is voor ons niet bekend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 54
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gast Anon_phpbb

Quote:

[...]Op welke wijze het laatste oordeel geveld zal worden en wanneer iemand door Christus zalig zal worden is voor ons niet bekend.

Jawel hoor. Staat gewoon in de Schrift. Anders dan sommige mensen schijnen te denken, heeft geloof er in ieder geval hooguit indirect mee te maken:

31 Wanneer de Mensenzoon komt, bekleed met zijn heerlijkheid en rondom Hem alle engelen, dan zal Hij plaatsnemen op de troon van zijn heerlijkheid. 32 Alle volkeren zullen vóór Hem bijeengebracht worden, en Hij zal ze van elkaar scheiden, zoals een herder de schapen van de bokken scheidt. 33 De schapen zal Hij aan zijn rechterhand opstellen, de bokken aan zijn linkerhand. 34 Dan zal de koning tegen hen die aan zijn rechterhand staan zeggen: “Kom, gezegenden van mijn Vader, neem het koninkrijk in bezit dat vanaf het begin van de schepping voor jullie klaar ligt. 35 Want Ik had honger en jullie hebben Me te eten gegeven, Ik had dorst en jullie hebben Me te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en jullie hebben Me opgenomen. 36 Ik was naakt en jullie hebben Me gekleed, Ik was ziek en jullie hebben naar Me omgezien, Ik zat in de gevangenis en jullie kwamen naar Me toe.†37 Dan zullen de rechtvaardigen Hem antwoorden: “Heer, wanneer hebben we U hongerig gezien en U te eten gegeven, of dorstig en U te drinken gegeven? 38 Wanneer hebben we U als vreemdeling gezien en U opgenomen, of naakt en hebben we U gekleed? 39 Wanneer hebben we U ziek of in de gevangenis gezien en zijn we naar U toe gekomen?†40 De koning zal hun antwoorden: “Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan.†41 Dan zal Hij zich ook richten tot hen die aan zijn linkerhand staan en tegen hen zal Hij zeggen: “Ga weg van Mij, vervloekten, naar het eeuwige vuur, dat aangelegd is voor de duivel en zijn engelen. 42 Want Ik had honger en jullie hebben Me niet te eten gegeven, Ik had dorst en jullie hebben Me niet te drinken gegeven, 43 Ik was vreemdeling en jullie hebben Me niet opgenomen, Ik was naakt en jullie hebben Me niet gekleed, Ik was ziek en zat in de gevangenis en jullie hebben niet naar Me omgezien.†44 Dan zullen ook zij antwoorden: “Heer, wanneer hebben we U hongerig gezien of dorstig of als vreemdeling of naakt of ziek of in de gevangenis en hebben we U niet geholpen?†45 Dan zal Hij hun antwoorden: “Ik verzeker jullie, alles wat je niet voor één van deze minsten hebt gedaan, heb je ook niet voor Mij gedaan.†46 Zij zullen naar de eeuwige straf gaan, maar de rechtvaardigen naar het eeuwig leven.’ (Matteus 25)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nee, die zin slaat nergens op, behalve als je kritiekloos dingen uit de bijbel aanhaalt.

Het slaat alleen nergens op als je een definitie van geloof er op nahoudt die hiermee in contraditie is en die definitie aan iedereen wilt opleggen, ook al heeft men een eeuwenoude traditie (ouder dan de jouwe) waarin de term 'geloof' de aangehaalde betekenis heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Volgens Paulus; smile.gif

is het heel belangrijk te weten dat God bestaat. Zelfs als je God niet kent, moet je hem kennen door de natuur want anders ben je zonder verontschuldiging...

Quote:
Romeinen 1

21 Omdat ze God kenden, maar hem geen eer als God gaven en hem niet bedankten, zijn ze onvermogend in hun redeneren, ongevoelig en zonder begrip in het hart geworden.

22 Terwijl ze zelf dachten dat ze wijs waren, bleken ze dwaas.

23 En ze veranderden de glorie van de onsterfelijke God, naar iets wat op de sterfelijke mens lijkt, en naar het iets wat lijkt op vogels, viervoeters en de kruipende dingen op aarde.

24 Daarom heeft God hen overgegeven aan de onzuivere lusten van hun hart, tot misbruik van hun onderlinge lichamen.

En ze vervingen de waarheid van God met leugens en ze vreesden en dienden de schepping meer dan hun Schepper aan wie lof en zegen toebehoren, voor altijd en eeuwig, amen

Ikzelf denk dat het nuttig is te onderzoeken óf je het kunt weten.

Misschien stoppen mensen al met naar God zoeken na een reisje 'beagle' kijkensmile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid