Spring naar bijdragen

sympathie voor andere religie


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 57
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Met opzet gaf ik ook niet mijn mening aan Liset, maar ik stelde vragen, waar ze zelf op kan antwoorden zoals ze zelf wil en zoals ze het zelf ziet.

[...]Hier staat dat God naijverig is en gekrenkt kan worden (vs. 24-25). Hij wil dat mensen niet omkomen, maar lang leven (vs. 26). Hij is een 'barmhartig God, Hij zal u niet verlaten noch u verderven en Hij zal niet vergeten het verbond met uw vaderen, dat Hij hun onder ede bevestigd heeft.' (vs. 31) Hij wil dat mensen het goede kiezen en doen, zodat ze gezegend zullen zijn.

Een mens kan zelf kiezen hoe te leven. Als je denkt dat je God geen verdriet doet met het hebben van een boeddhabeeld, kun je dat in huis hebben. Als je denkt dat Hij het niet leuk vindt, kun je dat nalaten.

Ok bedankt voor jullie antwoorden. Ik was het inderdaad eens met Iria flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Quote:

Misschien een beetje een vreemd topic, vage titel ook maar ik weet even niet hoe ik het beter moet uitdrukken. Het is ook meer gewoon nieuwsgierigheid dan dat ik echt over iets wil discussiëren ofzo hoor. Ik vraag me gewoon af of jullie dat hebben dat je met een andere religie dan die van jezelf een soort van \"ding\" hebt, dat je je er erg toe aangesproken voelt, je er op een of andere manier erg bij thuisvoelt, het erg mooi vindt ofzo. Dan bedoel ik dus niet dat je denkt dat alles wat die religie leert, waar is ofzo, dat hoeft niet (en als je dat geloofde, zou er vast ook weinig zijn dat je tegenhield om je zelf bij die religie aan te sluiten). Eerder zo van, ik geloof niet dat hierin \"de waarheid\" zit of alleszins geen waarheid die ik niet terugvind in mijn eigen geloof, maar ach, wat is het toch móói, wat weet het me toch te bekoren!

Volgens mij blijf ik vaag klinken, sorry.
widegrin.gif
Vinden jullie dit enigszins herkenbaar, of totaal niet? Misschien heb ik dat ook wat makkelijker doordat ik via mijn studie vrij uitgebreid in aanraking gekomen ben met verschillende religies, mensen die minder bezig zijn met andere religies gaan er vast ook minder snel schoonheid in zien, maar misschien snappen een aantal mensen wel wat ik bedoel. En als ik zo nieuwsgierig mag zijn, bij welke religie heb je dat dan, en wat is het dan dat je zo aanspreekt, als je dat überhaupt zelf weet?

Zelf ben ik een moslima en heb dat met het christelijke geloof.

Er zijn vele overeenkomsten te vinden, en dat maakt het zo interessant.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik voel me niet beledigd hoor. Ik heb wel een andere interpretatie dan jij, maar dat mag. Misschien helpt het als jij uitlegt waarom je die interpretatie hebt? En wat vind je van de posts van mij en Liset daarover? smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Welke overeenkomsten spreken jou persoonlijk het meeste aan eigenlijk? Ik vind het wel boeiend om dit topic ook eens "van de andere kant" beantwoord te zien.
smile.gif

De verhalen.

Ik heb vroeger op christelijke scholen gezeten, en daar kregen we bijbel verhalen dan te horen.

En die kreeg ik dan ook weer te horen in de moskee.

En ik vond dat wel mooi, want ik wist waar de leraar het over had.

En kon ook leuk meepraten.

Verder zie ik in beide geloven terug het onderdeel: En aanbid alleen God/Allah.

En ik vind het indrukwekkend om te zien hoe mensen daarmee omgaan of hoe ze dat interpeteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Had ik bij mijn moslimleerlingen ook, dat ze de verhalen uit de Bijbel kenden en interessant vonden om daarover te leren, vaak veel meer dan de niet-moslims in de klas.

(Ik heb een tijdje christelijke godsdienstles gegeven op een "concentratieschool" met een meerderheid aan moslims.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid