Spring naar bijdragen

Hemelvaart


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Admod note: Graag niet afdwalen van de virtuele schaapsweide*, want deze schaapsherder wil nog van het mooie weer genieten.

*Dat wil dus zeggen: On-topic blijven, hoewel de triniteit raakt aan dit onderwerp, is dat niet de hoofdvraag in dit topic en over de tegenstelling die sommigen zien tussen Christus en Jezus zijn er andere topics.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Je noemt twee dingen die ik volgens jou verwerp, maar die verwerp ik niet.

De laatste Adam is inderdaad een levendmakende geest.

Jezus was inderdaad gezonden tot Israël. Paulus was gezonden tot de heidenen.

Dat Jezus er was en Zijn werk deed, had wel gevolgen voor de joden en de heidenen, als ze Hem aannamen als Heer.

Joh. 3

16 Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.

Voor ons,heidenen had de komst van Jezus inderdaad indirecte gevolgen, want Jezus offerde zijn lichaam voor het volk, dat onder de wet was Israel), zodat God de Géést die in Jezus was, nu ook in ónze (heidenen) harten uitzond.Aldus Paulus in Galaten 4.4-7.In de tekst, die u citeerde, gaat het echter over Gods Geest, die óók Zoon genoemd wordt. En 'vlieg'nu niet onmiddellijk op, want Jezus kón niet de eniggeboren Zoon van God zijn! In Lucas 1.32 schreef Lucas, dat de engel tegen Maria zei:

'Deze (Jezus) zal groot zijn en Zoon des Allerhoogsten genoemd worden....'

Maar toen Jezus in Johannes 10 door de Farizeeen verweten werd, dat Hij, een méns, Zichzelf tot God maakte, verwees Jezus hen naar Psam 82.6, waar van álle mensen gezegd wordt, dat zij zonen des Allerhoogsten zijn.En als we zijn geslachtsregister in Lucas 3 lezen, zien wij dat al zijn voorvaderen óók zonen van God genoemd worden. De eniggeboren Zoon van God is dus Gods Géést, want Paulus schreef in Romeinen 8.3:

'God zond zijn Zoon(zijn Geest) in een vlees(in Jezus) aan dat der zonde gelijk'

En ook in Johannes 1.14b lezen we over de eniggeborenen van de Vader, vol van genade en waarheid. Van de mens Jezus was hier nog geen sprake, want pas in vers 29 zag Johannes Jezus op zich toekomen en zei hij:

'Zie, het Lam Gods, dat de zonde(zonder N) der wereld wegneemt'

Dat Jezus hier de verpersoonlijking van Gods Geest was, is evident, want het Lam (Gods Geest) was al geslacht sédert de grondlegging der wereld.We moeten, zéker het evangelie van Johannes, dus méér 'achter de letter' gaan lezen én verstaan!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

De Geest wordt inderdaad ook in de harten van de heidenen gestort, maar alleen de heidenen die Jezus Christus belijden als Heer.

Nee, Eulogie! God zendt éérst zijn Geest uit in onze harten, dus de Schrift vraagt alléén om het te geloven!Wij mogen het inititiatief níet bij de mens leggen. Dus let wel, dat wij de Christus belijden als Heer, is juist, maar het gáát om het geloof, dat Hij in ons woont!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee, het initiatief ligt bij de mens. Eerst nam God het initiatief door Zijn Zoon te zenden en te laten lijden, sterven en opstaan. Nu ligt het initiatief bij de mens om daarop te antwoorden. Als de mens Jezus beleidt als Heer en in Hem gelooft, zal Hij daarop de Heilige Geest in het hart zenden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid