Spring naar bijdragen

"Ik zoek een bijbeltekst" algemeen


Aanbevolen berichten

mooi al die verschillen!

nog meer?

wat vinden jullie hier van?

Ps 86,11

Wijs mij uw weg, HEER, laat mij wandelen op het pad van uw waarheid,

vervul mijn hart met ontzag voor uw naam

Heb dit er neer gezet...

19 Open voor mij de poorten van de gerechtigheid,

ik wil binnengaan om de HEER te loven.

24 Dit is de dag die de HEER heeft gemaakt,

laten wij juichen en ons verheugen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 463
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Het plaatje roept mij meteen een verband op met het boek Openbaring.

In dit boek staat centraal de toekomst van Gods volk door het verzoeningswerk van Jezus. Geen specifieek tekst dus, maar daar zal ik mijn gedachten nog eens over laten gaan

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Hendrika,

In de bijbel vind je niets over een leeuw met een lam, wel over een wolf met een lam, plus andere dieren, en wel in Jesaja:

Dan zal een wolf zich neerleggen naast een lam,

een panter vlijt zich bij een bokje neer;

kalf en leeuw zullen samen weiden

en een kleine jongen zal ze hoeden.

Een koe en een beer grazen samen,

hun jongen liggen bijeen;

een leeuw en een rund eten beide stro.

Bij het hol van een adder speelt een zuigeling,

een kind graait met zijn hand naar het nest van een slang.

Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil

op heel mijn heilige berg.

Want kennis van de HEER vervult de aarde,

zoals het water de bodem van de zee bedekt. (Jesaja 11:6-9)

Wolf en lam zullen samen weiden,

een leeuw en een rund eten beide stro

en een slang zal zich voeden met stof.

Niemand doet kwaad, niemand sticht onheil

op heel mijn heilige berg – zegt de HEER. (Jesaja 65:25)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Wat voor tekst zoek je?

Je hebt onder andere 'beter een goede buur dan een verre vriend', maar ik kan me voorstellen dat je iets anders zoekt.

Het klassieke voorbeeld dat vaak voor vriendschap in de Bijbel wordt aangehaald is de vriendschap tussen David en Jonathan. Misschien dat je daar wat mee kunt. Maar de vraag is vooral wat je er mee wilt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kwam erop, omdat ik een toepasselijke tekst zoek om in een kaart ofzo te zetten: heb bijna een 'jubileumpje' met een vriend, we kennen elkaar zolang enzo, hele fijne vriendschap en wil daarom ff iets doen, dacht misschien een kaartje met daarin oa een passende bijbeltekst..

Maar daarnaast ben ik gewoon wel benieuwd of er specifiek iets over vriendschap in de bijbel wordt gezegd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Spreuken 17:9

Wie vriendschap zoekt, dekt fouten toe,

wie ze telkens oprakelt, verliest zijn vrienden.

Spreuken 27:6

Het verwijt van een vriend is oprecht,

de kus van een vijand al te hartelijk.

Spreuken 27:9

De geur van balsem en wierook maakt gelukkig,

maar zoeter voor het hart is ware vriendschap.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 22 februari 2006 23:23:22 schreef Searching girl het volgende:

Kan iemand mij misschien vertellen of er een bijbeltekst is dat over vriendschap gaat?

Spreuken 17:17:

Een makker heeft te allen tijde lief,-

in nood

wordt een broeder geboren (Naardense Bijbel)

Spreuken 18:24

Een man kan makkers hebben

die hem vernielen,-

maar iemand kan ook van je houden

en aanhankelijker zijn dan een broer (Naardense Bijbel)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vele geestelijken der christenheid hebben hun soldaten naar de loopgraven gepredikt.

Dit was beslist niet de soort van liefde die we uit Christus zijn leringen mogen begrijpen.

De juiste zienswijze is deze:

(1 Johannes 3:11-12) Want dit is de boodschap die GIJ van het begin af hebt gehoord, dat wij liefde voor elkaar moeten hebben; niet zoals Kaïn, die uit de goddeloze voortsproot en zijn broer vermoordde. En waarom vermoordde hij hem? Omdat zijn eigen werken goddeloos waren, maar die van zijn broer rechtvaardig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op welke vraag slaat deze tekst eigenlijk terug?

Opmerking daarbij: er is een verschil tussen jij als persoon en de staat als rechtspersoon. Jij mag niet moorden, geen mens mag dat. Jij mag niet veroordelen, geen mens mag dat. Maar de staat als rechtspersoon mag wel oordelen, heeft daar ook rechters voor. En de staat als rechtspersoon zou eventueel ook een oorlog kunnen voeren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 24 februari 2006 00:05:32 schreef Eli7 het volgende:

Op welke vraag slaat deze tekst eigenlijk terug?

Opmerking daarbij: er is een verschil tussen jij als persoon en de staat als rechtspersoon. Jij mag niet moorden, geen mens mag dat. Jij mag niet veroordelen, geen mens mag dat. Maar de staat als rechtspersoon mag wel oordelen, heeft daar ook rechters voor. En de staat als rechtspersoon zou eventueel ook een oorlog kunnen voeren.

Ik had het niet over de staat al dan niet gehoorzamen.Ik weet beslist hoe christenen met vadertje staat moeten handelen.

Maar waar ik eens de vinger wil naar uitsteken (en blijkbaar valt dit bij velen niet in goede aarde)is dat vele geestelijken der christenheid hun soldaten naar de loopgraven hebben gepredikt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

wat ik zoek in de bijbel is het stuk waarin staat dat je geen seks mag hebben voor het huwelijk. Mijn vriendin vroeg haar dominee er namelijk naar en die wist absoluut niet waar het in de bijbel stond en nou vroeg ze zich af (en ik gelijk ook) of t er eigenlijk wel in staat...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste Snuffie

Ik weet natuurlijk niet welke bijbel je hanteerd maar ik kan je wel de volgende interesante bijbelteksten aanbevelen. Vorm je naar het nauwkeurig lezen zelf maar een beeld wat wel of niet kan.

(1 Korinthiërs 6:18) 18 Ontvliedt de hoererij. Elke andere zonde die een mens kan begaan, is buiten zijn lichaam, maar hij die hoererij beoefent, zondigt tegen zijn eigen lichaam.

(Galaten 5:19-21) 19 De werken van het vlees nu zijn openbaar, en die zijn: hoererij, onreinheid, een losbandig gedrag, 20 afgoderij, beoefening van spiritisme, vijandschappen, twist, jaloezie, vlagen van toorn, ruzies, verdeeldheid, sekten, 21 uitingen van afgunst, drinkgelagen, brasserijen en dergelijke. Aangaande deze dingen waarschuw ik U van tevoren, zoals ik U reeds van tevoren gewaarschuwd heb, dat wie zulke dingen beoefenen, Gods koninkrijk niet zullen beërven . . .

(2 Korinthiërs 11:2) 2 Want ik ben jaloers over U met een goddelijke jaloezie, want ik persoonlijk heb U aan één man ten huwelijk beloofd om U als een eerbare maagd aan de Christus aan te bieden.

(Genesis 39:7-20) 7 Na deze dingen nu gebeurde het dat de vrouw van zijn meester haar ogen naar Jozef ging opslaan en zei: „Kom bij mij liggen.†8 Maar steeds weigerde hij en zei dan tot de vrouw van zijn meester: „Zie, mijn meester weet niet wat er bij mij in het huis is, en alles wat hij bezit, heeft hij in mijn hand gegeven. 9 Niemand in dit huis is groter dan ik, en volstrekt niets heeft hij mij onthouden behalve u, omdat gij zijn vrouw zijt. Hoe zou ik dan deze grote slechtheid kunnen begaan en in werkelijkheid zondigen tegen God?†10 Het gevolg dan was dat terwijl zij dag aan dag tot Jozef sprak, hij nooit naar haar luisterde om naast haar te komen liggen, om bij haar te blijven. 11 Maar op zekere dag gebeurde het dat hij, zoals op andere dagen, het huis binnenging om zijn zaken te behartigen en er niemand van de mannen van het huis daar in huis was. 12 Toen greep zij hem bij zijn kleed vast en zei: „Kom bij mij liggen!†Maar hij liet zijn kleed in haar hand en nam de vlucht en ging naar buiten. 13 Het geschiedde dan dat zodra zij zag dat hij zijn kleed in haar hand had gelaten om naar buiten te kunnen vluchten, 14 zij tot de mannen van haar huis ging roepen en tot hen zei: „Ziet! Hij heeft ons een man gebracht, een Hebreeër, om ons tot een voorwerp van bespotting te maken. Hij is tot mij gekomen om bij mij te liggen, maar ik ben luidkeels gaan roepen. 15 En het gevolg was dat zodra hij hoorde dat ik mijn stem verhief en ging roepen, hij voorts zijn kleed naast mij liet en de vlucht nam en naar buiten ging.†16 Daarna liet zij zijn kleed naast zich liggen totdat zijn meester naar zijn huis kwam. 17 Toen sprak zij tot hem naar deze woorden en zei: „De Hebreeuwse knecht die gij ons hebt gebracht, is tot mij gekomen om mij tot een voorwerp van bespotting te maken. 18 Maar ten slotte gebeurde het dat zodra ik mijn stem verhief en ging roepen, hij voorts zijn kleed naast mij liet en naar buiten vluchtte.†19 Het gevolg was dat zodra zijn meester de woorden van zijn vrouw hoorde, die zij tot hem sprak, toen zij zei: „Zo en zo heeft uw knecht mij gedaanâ€, zijn toorn ontbrandde. 20 Derhalve nam Jozefs meester hem en leverde hem over aan het gevangenhuis, de plaats waar de gevangenen van de koning in arrest werden gehouden, en hij bleef daar in het gevangenhuis. . . .

(Romeinen 12:2) . . . En wordt niet langer naar dit samenstel van dingen gevormd, maar wordt veranderd door UW geest te hervormen, opdat GIJ U ervan kunt vergewissen wat de goede en welgevallige en volmaakte wil van God is.

Zijn seksuele betrekkingen vóór het huwelijk verkeerd?

1 Thess. 4:3-8: „Dít wil God . . . dat gij u onthoudt van hoererij; dat een ieder van u weet hoe in heiliging en eer in het bezit te komen van zijn eigen vat, niet in hebzuchtige seksuele begeerte, zoals ook de natiën die God niet kennen; dat niemand zo ver gaat dat hij schade aanricht en inbreuk maakt op de rechten van zijn broeder in deze aangelegenheid, want Jehovah is iemand die voor al deze dingen straf eist, zoals wij u tevoren hebben gezegd en waarvan wij u ook grondig getuigenis hebben gegeven. Want God heeft ons niet geroepen met verlof tot onreinheid, maar in verband met heiliging. Wie daarom blijk geeft van minachting, minacht niet een mens, maar God, die zijn heilige geest in u legt.†(Het Griekse woord por·nei´a, vertaald met „hoererijâ€, heeft betrekking op seksuele gemeenschap tussen ongehuwden; ook op buitenechtelijke betrekkingen van gehuwden.)

Ef. 5:5: „Geen hoereerder of onreine of hebzuchtige — hetgeen wil zeggen een afgodendienaar te zijn — [heeft] enig erfdeel . . . in het koninkrijk van de Christus en van God.†(Dit betekent niet dat iemand die in het verleden een hoereerder is geweest, zich niet in de zegeningen van Gods koninkrijk kan verheugen, maar wil hij Gods goedkeuring verkrijgen, dan moet hij die levenswijze de rug toekeren. Zie 1 Korinthiërs 6:9-11.)

Als je hovenstaande gelezen hebt kun je nu zelf wel de vraag beantwoorden of de bijbel het goed keurt dat een man en een vrouw samenleven zonder wettelijk gehuwd te zijn?

Joke

Link naar bericht
Deel via andere websites

1 Korinthiers 7:1-9

1 U zegt dat het goed is dat een man geen gemeenschap met een vrouw heeft. 2 Maar om ontucht te vermijden moet iedere man zijn eigen vrouw hebben en iedere vrouw haar eigen man. 3 En een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. 4 Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar lichaam, maar haar man; en ook een man heeft niet zelf de zeggenschap over zijn lichaam, maar zijn vrouw. 5 Weiger elkaar de gemeenschap niet, of het moest zijn dat u er wederzijds mee instemt u enige tijd aan het gebed te wijden. Kom daarna echter weer samen; anders zal Satan uw gebrek aan zelfbeheersing gebruiken om u te verleiden. 6 Ik zeg u dit niet om u iets op te leggen, maar om u tegemoet te komen. 7 Ik zou liever zien dat alle mensen waren zoals ik, maar iedereen heeft van God zijn eigen gave gekregen, de een deze, de ander die.

8 Wat de weduwen en weduwnaars betreft, zeg ik dat het goed voor hen zou zijn alleen te blijven, zoals ik. 9 Maar wanneer ze dat niet kunnen opbrengen, moeten ze trouwen, want het is beter te trouwen dan te branden van begeerte.

1 Korinthiers 7:36-37

36 Maar wanneer iemand bang is zich tegenover zijn toekomstige vrouw te misdragen, omdat zijn verlangen naar haar te groot wordt, laat hij dan gevolg geven aan zijn wens met haar te trouwen. Dat dient dan te gebeuren. Het is geen zonde.

Volgens mij worden deze het meeste gebruikt ter onderbouwing... Ik vind het zelf nogal zwak, maargoed... beter dan die stukken over hoererij puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 26 februari 2006 18:47:44 schreef snuffie het volgende:

wat ik zoek in de bijbel is het stuk waarin staat dat je geen seks mag hebben voor het huwelijk. Mijn vriendin vroeg haar dominee er namelijk naar en die wist absoluut niet waar het in de bijbel stond en nou vroeg ze zich af (en ik gelijk ook) of t er eigenlijk wel in staat...

Het is nog maar de vraag of die interpretatie de juiste is... knipoog_dicht.gif

Google zoekt op Credible: Sex voor het huwelijk. Meerdere topics gaan over dit onderwerp en wellicht dat je daar meer kan vinden dan zo maar één of meeerdere teksten uit de bijbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Beste hopeloos,

Ik heb je commentaar gelezen over de term hoererij. Je hebt inderdaad nog enkele mooie teksten toegevoegd aan de door mij gegeven teksten. Ze zijn inderdaad nog duidelijker. Echter wil ik opmerken dat je toch een veelgemaakte fout begaat. In je opmerking zeg je dat hoererij iets anders is als voorechterlijk sex en je beroept je op 1 korintiers 7:2 waarstaat in jouw bijbelversie 'ontucht'. Als je echter in diverse andere bijbelvertalingen gaat kijken, bijvoorbeeld de statenvertaling of NBG51, dan staat daar de term 'hoererij' oftewel 'porneia' in het grieks. De vertaling die jij gebruikt zet je dus op het verkeerde been. In veel engelse versies staat trouwens gewoon 'immoralety'.

Dus immoreel sexueel gedrag wordt door God afgekeurd

en immoreel is dus sex buiten het hetrosexueel huwelijk.

Joke

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 01 maart 2006 09:09:50 schreef Joke het volgende:

Beste hopeloos,

Ik heb je commentaar gelezen over de term hoererij. Je hebt inderdaad nog enkele mooie teksten toegevoegd aan de door mij gegeven teksten. Ze zijn inderdaad nog duidelijker. Echter wil ik opmerken dat je toch een veelgemaakte fout begaat. In je opmerking zeg je dat hoererij iets anders is als voorechterlijk sex en je beroept je op 1 korintiers 7:2 waarstaat in jouw bijbelversie 'ontucht'. Als je echter in diverse andere bijbelvertalingen gaat kijken, bijvoorbeeld de statenvertaling of NBG51, dan staat daar de term 'hoererij' oftewel 'porneia' in het grieks. De vertaling die jij gebruikt zet je dus op het verkeerde been. In veel engelse versies staat trouwens gewoon 'immoralety'.

Dus immoreel sexueel gedrag wordt door God afgekeurd

en immoreel is dus sex buiten het hetrosexueel huwelijk.

Joke

big-smile.gif Ik las het al in je vorige post ja... Had in de eerste instantie niet zo goed gelezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 01 maart 2006 09:09:50 schreef Joke het volgende:

Dus immoreel sexueel gedrag wordt door God afgekeurd

en immoreel is dus sex buiten het hetrosexueel huwelijk.

Joke

Je bedoelt te zeggen: 'ik vind dat seks buiten het heteroseksueel huwelijjk immoreel is'.

Ik heb namelijk God nooit zoiets laten zeggen, laat staan dat hij het op die manier opgeschreven heeft. Misschien volledig offtopic, maar dit moest ik gewoon even kwijt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid