Spring naar bijdragen

Keukenprins(ess)entopic [3]


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 996
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik ben deze vakantie echt veel aan het uitproberen. Nu ben ik bezig met chips, maar aangezien ik geen zin heb in naturel chips heb ik geschilde aardappels in een bakje water met zout en tomatensoupkruiden gelegd. Ik laat het een nachtje intrekken en hopelijk is het morgen tomatig. :) Dan kan ik plakjes snijden met behulp van de kaasschaaf en dan frituren.

[reclame]Ik gebruik trouwens altijd zeezout. Dat zijn grotere korrels dan bij gewone zout. Het heeft meer smaak en is nog gezonder ook.[/reclame]

Link naar bericht
Deel via andere websites
Drie eetlepels groene curry? :| *mondopenvalt* Oei daar zou ik geen gehemelte van overhouden en volgens mij kan ik best wat pit hebben.

Euh, maar verder: klinkt lekker :Y

Wasabi is ook altijd zo leuk :# Het is niet eens zo heel scherp in je mond, maar wel in je neus.

Pas had ik best wat daarvan op, en de dagen daarna had alles ineens geen smaak meer :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vandaag 'Le cake du caramel' gemaakt.

- Cakemix

- 150 gram boter

- 50 ml melk

- 4 middelgrote eieren

- zakje vanillesuiker

- Een zak karamelblokjes, bijvoorbeeld van lonka.

Doe de boter in een schaaltje en dan een minuut in de magnetron zodat het smelt. Daarna in een kom doen, samen met de cakemix, melk, eieren en vanillesuiker. Met een mixer roeren tot het er niet meer uitziet als een bak kots. Ondertussen de blokjes karamel in een bakje in de magnetron doen voor 2/3 minuten. Gesmolten karamel door het beslag mengen voordat het weer hard wordt.

Cakevorm invetten met boter en bestuiven met wat bloem. Uurtje in de oven en daarna in de prullenbak ermee. :#

Nee hoor, het smaakt heerlijk.

(Met dit recept kan ook een bomcake gemaakt worden. BELANGRIJK: Doe de bom er pas in NADAT de cake in de oven is geweest.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga vanavond voor mijn ouders koken. Heb alleen nog geen idee wat. Ik wil wel drie gangen doen en we hebben afgesproken om iets uit de franse keuken te doen.

En voor morgen kan ik van een paar verschillende menu's maken van verschillende keukens en dan mag vriendlief kiezen wat ik voor hem ga koken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Yes! Het was gelukt. Ben alleen wel twee brandwonden rijker, maar dat maakt niet uit.

Vooral een stokbroodje met tapenade en kaas. Als hoofdgerecht een pannetje met aardappel, tomaat, varkenshaas en provencaalse kruiden. En als toetje had ik mijn eigen gemaakte chocolademousse in een bakje van chocolade en gepocheerd eiwit met suiker.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Oeh man, ik plof uit elkaar! :D

Mijn huisgenootje heeft vandaag haar P. gehaald. Was de allerlaatste kans, anders moest ze stoppen met haar opleiding. Dus heb ik even snel een chocobom gebakken om het te vieren. :)

Pak browniemix, klaar maken volgens de verpakking. Flinke scheut amaretto er doorheen. Breek drie repen chocola (100 gram, wit, puur, melk) in brokjes. Doe de helft van het beslag in een cakevorm (bijgeleverd bakje past niet!). Leg op die laag alle chocolade. Daarna laatste deel beslag er over heen en in de oven volgens verpakking.

Vers uit de oven chocoladeglazuur of ganache er over heen en smullen maar. We hebben twee uur geleden een klein stukje gehad en nog steeds geen zin in avond eten. Ook heel erg PMS-proof. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op verzoek:

Het Visgerecht

Een heerlijk pastagerecht met zalm-pesto saus.

Benodigdheden (2-3 pers.):

- twee blikjes zalm

- 300 gr Penne (of meer)

- potje pesto

- kuipje crème fraiche

- 2/3 tomaten

- prei/courgette/paprika (groente toevoegen naar eigen voorkeur)

- Alternatief: pastasaus (minder lekker)

Voorbereiding: snij en was/was en snij de groente en de tomaten in stukjes. Zet een pan met heet water op het vuur om de pasta te koken.

Open de blikjes zalm en gebruik de visolie als basis voor de saus in de pan. Eerst de visolie verhitten en dan de vis zelf toevoegen. Als je de vis een beetje droogverwarmd hebt kun je de gesneden groente toevoegen. Verhit deze mix een paar minuten op half vuur en vroeg daarna de pesto en de crème fraiche toe, en roer dit geheel tot een lekkere saus die je vervolgens verwarmt. Op het laatst voeg je de gesneden tomaat toe, die laat je nog twee minuten mee verwarmen. Giet de pasta af en laat het nog even staan met een scheutje olijfolie. Desgewenst mengen met de saus of apart serveren.

Eet smakelijk!

Voordelen:

- goedkoop (alle ingrediënten zijn/waren bij de Aldi te krijgen

- makkelijk

- eet je ook nog eens vis

- als je niet zo van vis houdt, de zalmsmaak gaat deels op in de saus

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
HELP!

zaterdag ga ik met 4 anderen koken voor 71 mensen, een driegangen-diner is prima te doen, en we willen het een beetje winters houden.

Nu is het hoofd- en nagerecht niet zo'n groot probleem, maar ik heb dus echt geen inspiratie voor het voorgerecht

iemand tips?

tomatensoeppp!!! :E

Link naar bericht
Deel via andere websites
HELP!

zaterdag ga ik met 4 anderen koken voor 71 mensen, een driegangen-diner is prima te doen, en we willen het een beetje winters houden.

Nu is het hoofd- en nagerecht niet zo'n groot probleem, maar ik heb dus echt geen inspiratie voor het voorgerecht

iemand tips?

Wat wij met de kerk vaak eten op het herfstfestijn is:

paté (is dat een gekend ding in Nederland?) met uienconfituur en geroosterd krentenbrood

jammie :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Soep is altijd goed te doen in grote hoeveelheden en voor een redelijke prijs, bovendien goed aan te passen aan eventuele vegetariërs in de groep, ik zou dus voor een lekker soepje gaan als ik jou was. Wat wordt de rest van het menu? Kun je een goede soep kiezen die daarbij past.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid