Spring naar bijdragen

Leviticus


Aanbevolen berichten

Hallo allemaal, ik heb een vraag over de volgende verzen:

\"Als iemand een vervloeking hoort en daar getuige van is omdat hij het gezien heeft of omdat hij het weet maar dat niet onthult, dan zondigt hij en draagt hij de volle verantwoording. Iemand raakt bijvoorbeeld onopzettelijk iets onreins aan, het kadaver van een wild, tam of kruipend dier, en een ander komt het te weten, dan wordt hij daardoor schuldig. Iemand raakt onopzettelijk iets onreins van een mens aan, onverschillig wat, en een ander komt het te weten, dan wordt hij daardoor schuldig. Of iemand laat zich een ondoordachte belofte ontvallen, ten goede of ten kwade of hoe dan ook, en een ander komt het te weten, dan wordt hij daardoor schuldig. In al deze gevallen moet de getuige die aan een van deze dingen schuldig is, belijden op welk punt hij gezondigd heeft. \" (Lev 5:1-5)

Waarom is iemand schuldig als hij een ander een zonde ziet doen? Waarom geldt dit bovenstaande niet meer voor ons? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voornamelijk op basis van de volgende tekst geldt de schuld, zonde en vloek niet meer voor gelovigen.

Gal. 3

13 Christus heeft ons vrijgekocht van de vloek der wet door voor ons een vloek te worden; want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die aan het hout hangt.

Jezus Christus heeft alle schuld, zonde en vloek gedragen voor alle gelovigen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@RobertF, maar waarom geldt dat voor ons dan niet meer?

Overigens God, wanneer Hij spreekt over hoe Aaron en zijn zonen de verschillende offers moeten opdragen en andere regels, zegt God vaak iets in de trant van dat die bepalingen voor alle eeuwigheid gelden door alle generaties heen. Bedoelt God dat tot de komst van Jezus Christus, Zoon van God, Lam Gods, of letterlijk tot in de eeuwigheid?

Bijvoorbeeld: "Alle mannelijke nakomelingen van Aäron mogen ervan eten; dit aandeel in de offergaven van de HEER is een blijvend recht, door al uw generaties heen. Alles wat ermee in aanraking komt is gewijd. " (Lev.6:11)

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid