Spring naar bijdragen

Slaapervaringen en dromen


Heb jij vergelijkbare ervaringen?  

13 leden hebben gestemd

  1. 1. Heb jij vergelijkbare ervaringen?

    • Ja
      14
    • Nee
      4


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 320
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

De laatste tijd heb ik elke nacht dromen die makkelijk Hollywood blockbusters kunnen zijn, maar zodra ik wakker word is alles weg.

Praat me niet na ja!

Is dat serieus bedoeld? :? Ik praat je helemaal niet na.

Het is een grapje :P Ik bedoel dat je dingen precies beschrijft zoals ik ze beleef, dus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vannacht was nogal raar..

Ik droomde dat ik in bed lag, en dat ik me omdraaide en dat mn vader en mn ex-stiefvader naast mn bed koffie zaten te drinken :? En aan het discussiëren waren over wie de voogdij over mij zou krijgen .

En toen ik hoorde waar het over ging gooide ik keihard mn mp3 die onder mn kussen lag naar hun hoofd... En toen werd ik vanmorgen wakker en lag mn mp3 niet meer onder mn kussen maar ook echt aan de andere kant van mn kamer.. Had ik iets harder gegooid dan was mn mp3 ergens achter mn bureau beland en zou ik hem neit mee terug kunnen pakken :|

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hmm... Vannacht gedroomd over een gigantische rattenplaag in mijn kamer. Echt ook alleen mijn slaapkamer, in de rest van het huis hadden ze nergens last van. En toen bleek er een explosie geweest te zijn, waardoor ze van de zolder in mijn kamer terecht waren gekomen. Het slaapt niet fijn met ratten die aan je tenen knagen, zelfs als dat in dromenland is :(

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik droomde vannacht dat ons hele gezin weer bij elkaar was, inclusief stiefvader, en dat we in Adana waren. Er gebeurde een heleboel dingen, en toen moesten we weg vluchten omdat we anders vermoord zouden worden. Der was die ochtend een heleboel gebeurd zeg maar, we waren bijvoorbeeld bijna vermoord doordat ze een kussen op ons gezicht duwden. Maar dat overleefden we, en we zijn een aantal keer flink opgejaagd, maar uiteindelijk kwamen we diezelfde avond nog aan in Alanya.. Lopend.- Terwijl het in werkelijkheid al 8 uur met de auto is. Dus praktisch onmogelijk om met al die spullen en zo'n groot gezin in een halve dag naar Alanya te lopen. - Maar toen zaten we in een kamertje. Helemaal zeker van onze situatie waren we niet. En ineens stond hele die kamer vol met allemaal bekenden. En zogauw ik het gevoel had dat het allemaal goed zou komen, dat ons niks zou overkomen met al die vrienden en familie leden, werd ik wakker en ging ik nadenken.

Ik bedacht me eerst dat we er niet alleen voor staan. Niemand niet. Maar toen dacht ik aan mijn moeder. De persoon waar ik gisteravond nog zo boos op was dat ze me beledigd had. Waar ik me eigenlijk ook wel zorgen over maak. Ze zit nu met een buurvrouw die niet geheel ongevaarlijk is. Ze zit midden in een circuit waar ze helemaal niet terecht wou komen.Ik maak me zorgen over haar veiligheid. Ik denk er ook steeds vaker aan dat als mijn moeder iets overkomt, ik de voogdij krijg over mijn broertje en zusje, en ik dus of hun naar Nederland moet halen, en hun toekomst verpesten, of ik moet naar daar gaan, en mn eigen leven opgeven. Maar in deze droom kreeg ik dus een duidelijk beeld voor me dat ze er niet alleen voor staat, en dat er een heleboel mensen zijn die haar zouden helpen.

Maar een beetje raar was deze droom wel. Ten eerste dat mijn moeder en niet-meer-stiefvader weer bij elkaar waren, en geen ruzie maakten. Ten tweede mijn zusje was een baby, mijn broertje was een jaar of 6-7, terwijl mijn andere broertje en ik gewoon de leeftijd van nu hebben, en de normale lengte van deze dag. :?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat heb ik nou weer gedroomd?

Ik zat in de bus met twee vrienden en merkte op dat waar er in Ridderkerk eerst nog gebouwd werd aan één gebouw er nu tientallen flats werden neer geplempt.

Oke, toen was het de tijd der Piraten. Ik ging met de twee vrienden de kroeg uit waar ik een riddle kreeg van een muis. Helaas weet ik niet meer wat de riddle precies was, maar het bestond uit drie zinnen en één woord ervan was “goedheid†ofzo.

Opeens waren we in een lange houten gang die wel iets weg had van een typische gang op een schip. Met houten tonnen, zooi, schilderijen van schepen aan de wanden. Ik dacht na over de riddle, want het moest iets betekenen. Ik wist zeker dat er een schat was!

Ik zei opeens; “Is er ook niet een schip die zo heet?†(Daarbij dacht ik over het woord Goedheid)

En een vriend zei; “Dat klopt, dat schip hebben we gezien†en hij rende naar een schilderij met daarop een schip. De naam van het schip was inderdaad zo.

Toen opeens keken we naar een ander schilderij voor de volgende clou. Op het schilderij was een standbeeld afgebeeld, midden in de oceaan. Het standbeeld had een riem om zijn borst en een vriend maakte een opmerking over autorijden en dat de piraten in die tijd al auto’s reden omdat de riem op een gordel leek. (Er was trouwens ook nog een schilderij van een piraat die een groen bierflesje in zijn hand had. Een vriend van mij merkte op dat het ook zijn favoriete bier was)

Maar goed. Blijkbaar hadden we de volgende aanwijzing opgelost wat het standbeeld op het schilderij kwam plotseling tot leven en wees met een hand naar een rots die voor hem uit de golven stak. Van waar wij stonden konden we niet zien wat er op de rots was afgebeeld, maar we wisten dat het de volgende aanwijzing was. Gelukkig waren we opeens IN het schilderij en we doken het water in om naar de rots toe te zwemmen.

Toen veranderde het in een Harry Potter achtige scene en het had veel weg van de Goblet of Fire waar Harry zijn vrienden moest redden uit het meer. Eén van mijn vrienden was opeens ook Hermione. :+ (U jelly?)

Ik dook naar de bodem van de zee, geen idee waarom. Daar werd ik aangevallen door versteende honden. Ja, blijkbaar onderwaterhonden.

Toen werd ik wakker. WHY????????????????

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nu, een paar uur later heb ik nog een droom gehad. Ik zat in een aflevering van Supernatural en moest een geest verslaan. Die geest was de moeder en volgens research had ze haar twee jonge dochters en man vermoord. Toen de geest verslagen was bleek dat zij niet de slechterik was, haar man en dochters waren namelijk ook geesten en nu was er niemand om ze tegen te houden. Niet fijn als de geest van een jong meisje met een dun mesje op je in loopt te steken. :(

Link naar bericht
Deel via andere websites

Volgende ochtend, dit keer een gore droom. En met goor bedoel ik insecten en kriebelbeestjes. Ik was op mijn kamer en opeens was er een vrachtwagen die wat goederen af kwam leveren. In de vrachtwagen zaten dus dingen als een pak melk, een zak koffiepoeder, een pakje boter, etc. Het was de bestelling van een oud vrouwtje dat per ongeluk bij ons afgeleverd was. Lui als ik ben besloot ik dat ik het volgende week wel naar het goede adres toe zou brengen.

Maar in de vrachtwagen zat ook een lading insecten en die lagen ineens in mijn kamer op de grond. Dus wespen, viezeheersbeestjes, dikke kevers, spinnen. IEW! Ik deed de deur van mijn kamer dicht en het raam open zodat ze alleen die kant op konden.

Toen ik even later uit het raam keek zag ik een soort post-apocalyps wereld. Alle gebouwen waren in verval geraakt, rotzooi overal, een kale lege omgeving. Er was plotseling een grote sloot gevuld met vies water en troep. Het ergste was nog wel de gigantische vliegende kevers. Ze leken een beetje op die vieze insect-pokemon. Ik deed snel mijn (dak)raam op een kier zodat die vieze beesten niet naar binnen konden, maar de insecten in mijn kamer wel naar buiten. Op dat moment zag ik een arm voor het raam. De buurman - die opeens een zwarte vent was - probeerde via het dak te ontsnappen. Hij riep om hulp, maar no way dat ik hem binnen liet. Stel je voor dat zo'n vliegend beest mijn kamer in zou vliegen.

Ben benieuwd waar ik morgen mee in aanraking kom. Demonen, duivelse dieren, piraten. Altijd weer een verrassing. |P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Na een aantal Supernatural dromen had ik vannacht weer een Smallville droom. 8-)

Voor de mensen die Smallville kennen; Darkseid had een tastbaar lichaam gekregen en Clark kwam eraan om hem tegen te houden. Ik dacht; "Jeej, eindelijk het grote eindgevecht en Clark in Superman kostuum!", maar toen veranderde het plotesling in een tekenfilm en was het een getekende Superman tegen Darkseid. Baah! Nou, ach ja... over twee maanden zie ik het eindelijk in het echt.

By-the-way; Mijn vorige Smallville droom was tof! Clark reed op een motor door Metropolis en plotseling transformeerde hij en vloog hij gehuld in een modern Superman kostuum de lucht in. 8-)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb iets heel raars meegemaakt :| Ik leerde laatst een Turkse jongen in de bibliotheek kennen. Hij is iets van 30 van lijkt nog heel erg op een jongen. We wisselden nummers uit en gingen gister samen uit. Hij vertelde dat hij naar hier was gekomen met een Nederlandse vrouw en dat ze samen een dochter hebben van 3. Maar de relatie is nu uit en hij mag zijn dochter heel zelden zien. Dus hij vroeg mij uiteindelijk of ik een keer met hem mee wilde komen zodat er iemand bij hem is als zijn dochter wordt gebracht. Hij heeft namelijk helemaal niemand hier en daar klaagde hij ook steeds over, dat je in Nederland heel moeilijk contact maakt met mensen. Hij wil dus laten zien dat hij ook iemand heeft als zijn ex vrouw komt of haar moeder. Oke, feitelijk laat ik me dus gebruiken om zijn imago te boosten maar ik zie dat het niets slechts is dus ik hem daarmee ingestemd.

Maar vanndacht droomde ik iets heel raars. Ten eerste was de setting De Stille Don van Michail Sjolochov. Ik heb dat boek zelf niet gelezen maar het is een heel bekende en heeft hem ook een Nobelprijs bezorgd, dus ik heb er wel veel over gelezen. En ik droomde dus dat er iets was met Kozakken die aan het vechten waren en dat ik steeds over een beek/rivier sprong, heen en terug. Het was veel te breed om van de ene kant naar de andere te springen, maar ik sprong steeds op de delen voor de oever die half in het water zaten, ik dacht steeds dat ik in het water zou vallen maar ik kwam steeds goed terecht. En ik droomde dat ik een dochter had gekregen. Ik was helemaal blij en het was een lange droom, ik weet niet meer wat er allemaal gebeurde. Maar er was ook iets met een achtervolging. En mijn moeder zat er ook in. Op een gegeven moment zat ik ergens alleen zonder mijn baby en begon ik helemaal te huilen en me af te vragen hoe ik verder ga studeren enzo. Niet van de spijt maar van de emotionaliteit. En op een gegeven moment besloot ik mijn moeder te bellen om te vragen of ik echt wel een dochter had, want ik begon eraan te twijfelen. En uiteindelijk werd ik wakker en wist ik dat het inderdaad een droom was :|

De datum dat ik die operatie onderging was trouwens 5 april. Morgen een jaar dus.

Ik moet echt naar dat kind toe.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wow, vannacht heb ik gedroomd dat mijn zus bruut werd vermoord door een vent uit One Tree Hill (een soap), terwijl mijn ma en ik beneden zaten en alles konden horen. We hoorden dus ook dat hij naar beneden kwam stormen en begon alle messen tot vlijmscherp te slijpen terwijl mijn ma en ik vreselijk bang waren dat hij ons iets aan ging doen. Toen was er een gat in de droom want ik weet niet of hij opgepakt is, zelf is weggegaan of wat er met het stoffelijk overschot van mijn zus is gebeurd, maar ik heb wel de dagen erna gedroomd. Dat ik de eerste dag ontzettend bang was en niet naar mijn kamer durfde te gaan want ik was heel bang dat de moordenaar daar ook was geweest, en dat bleek ook zo te zijn. De tweede dag was ik wat meer gekalmeerd en heb ik zowaar mijn moeder een knuffel gegeven omdat ik het zo fijn vond dat zij er nog wel was. (H) (De laatste keer dat ik mijn moeder vrijwillig een knuffel heb gegeven, kan ik niet herinneren.)

Wát een rotdroom. Ik was al angstig door die antidepressiva maar vandaag durf ik al helemaal niet meer naar buiten. =\

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik lag laatst, net wakker, en dacht terug aan die film, Flying Over the Cockoo's Nest, aan die scene aan het einde waarin die Indiaan dat loodzware ding optilt dat het water tegenhoudt, door het raam gooit en vlucht. En toen werd het me voor het eerst duidelijk dat het bruisende water staat voor de vrijheid die wordt tegengehouden door dat ziekenhuis en dat hij heeft vrijgelaten. Dat had ik eerder niet beseft, ik heb de afgelopen maanden helemaal niet aan die film gedacht. Maar toen ik daar zo lag, net over de grens van het wakker zijn, was het als een soort licht in mijn hoofd. Als je het zo vertelt klinkt het belachelijk, maar ik vind het bijzonder, zeker op dat moment was het zo. Het is echt alsof er iemand in je hoofd zit die dat allemaal tegen je zegt. Zie je, Gogol had gelijk, je weet echt maar een klein deel van wat je weet. Ik heb dat de laatste tijd heel vaak, dat iets me in mijn slaap duidelijk wordt, of vlak erna. Maar dit is de enige keer dat ik het heb onthouden.

Maar dat heb ik al langer, dat ik het gevoel heb dat er iets in mijn hoofd zit dat mij de antwoorden geeft zonder dat ik zelf moeite moet doen daarvoor. Het is alsof normale kennis van buitenaf en expliciet komt zeg maar, maar ik heb vaak dat dingen vanbinnenuit aan het oppervlak komen. Of zo. Dat had ik op school met talen altijd. Ik deed echt geen ene moer om iets te leren, alles zat er in een keer in. Ik kon niet zeggen hoe ik dat wist. Een keer waren we op schoolreis in Parijs en we zaten in de metro en er werd iets door de omroep gezegd. De lerares vroeg wat het was en ik zei: "Dat we moeten oppassen op het opstapje" en zij zei dat het klopte. Iedereen keek me aan, zo van "Uuuuuh". Ik was zelf heel verbaasd want ik had er geen woord van verstaan, maar op een of andere manier wist ik wat er werd gezegd. Het was echt alsof ik alleen maar met mijn mond had bewogen en iets anders in mij het antwoord had gegeven. Ik heb sowieso vaak dat ik een bepaald idee heb en het gevoel krijg dat ik helemaal gelijk heb, maar dan krijg ik zoiets van, "naaaah, wat een onzin, waarom dacht je dat?" En even later lees ik het ergens terug, uit een zeer autoritatieve bron. En dan zie ik dus dat ik inderdaad gelijk had.

Meeeh.

Link naar bericht
Deel via andere websites
OK, meest wazige droom gehad. Nu geen tijd om over uit te weiden, wellicht later :)

Komt 'ie dan:

Ik woonde in een groot oud huis, samen met een meisje dat ik ken (verder niet romantisch maar als huisgenote). Om de een of andere reden koppelde ik het huis aan een straatje in het dorp van mijn ouders, waar wat 'oudere' huizen staan. In het begin van de droom waren er lui met een auto die 'm in mijn huis wilden verstoppen voor de politie en zo flink wat zooi maakten. Ik was het er niet mee eens maar kon er niet zo veel aan doen. Toen kwam er nog een auto bij, maar dat was voor de politie makkelijk te zien. Probleem opgelost, al droomde ik niet van de arrestatie.

Vervolgens was ik de weg kwijt in mijn nieuwe huis. Ik dwaalde rond op zoek naar mijn kamer en mijn bed. Ik kwam in een schuur/washok en daar was een flinke zooi. Ook was er een WC die kapot was, in stukken lag (of een deel er van). Ik kwam langs de kamer van mijn huisgenote in het duister maar die had logées, dus mijn aanwezigheid was niet gepast. Mijn kamer was niet waar hij zou moeten zijn en ik bleef maar zoeken... en ondertussen kreeg ik commentaar van omstanders :?

En toen werd ik wakker...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb wel eens een vrij enge droom gehad waarvan ik achteraf het idee had dat het om een voorspelling o.i.d. ging. Ik heb het nooit helemaal zeker geweten, dus ik heb het ook nergens geplaatst, maar why not now:

Ik droomde dat ik in San Fransisco was (dat wist ik op één of andere manier).. en ik stond op de 2de verdieping van zo,n typische villa die je daar tegenkomt. Z'n Huis die bijna helemaal begeven is met ramen. Ik kon vanaf de 2de verdieping dus voor me uit naar buiten kijken, en achter me ook.

Op een gegeven moment zag ik een gigantische vuurkolom in de verte.. zo'n paddenstoelwolk.. toen ik mij een moment later omdraaide kon er aan de andere kant nog ééntje zien in de verte.

Vervolgens liep ik naar beneden met merkte ik dat ik met andere mensen in huis was, ik geloof mijn ouders en zusje.. wat mij erg opviel was dat we helemaal niet bang waren, alsof we wisten dat het zou gebeuren. We liepen de kelder in, gingen rustig zitten en zette de radio aan.. En dat was het einde van de droom.

Deze droom is al een jaar of 2 oud, maar ik ben hem blijkbaar al die tijd nog niet vergeten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb vannacht pas raar gedroomd joh! Het was een combinatie tussen Call of Duty, een slechte westernfilm en Star Trek. Ik en een vriendin (welke geen idee:P) liepen door een soort enterprise-achtig ruimteschip dat door moest gaan voor mijn school, en daar kwamen allemaal enge ruimtewezens voor. Ik moest ze neerschieten samen met die vriendin, maar op een gegeven moment waren onze kogels op en toen werden we terug naar de aarde gestraald. Daar kwamen we op een soort prairie waar door een heleboel indianen op een kudde olifanten werd gejaagd. Die olifanten dreigden over ons heen te lopen en toen moesten we ons verstoppen onder de grasmat (?). Het was daar iig heel erg lekker warm en zacht en de olifanten liepen over ons heen zonder ons pijn te doen. Toen we er weer onder vandaan wilde komen waren de indianen veranderd in tijgers en leeuwen dus toen moesten we ons nog maar even blijven verstoppen maar ik moest heel erg naar de wc, maar dat kon gewoon onder de grasmat want dat doen de dieren toch ook altijd :P Vervolgens kwamen we eronder vandaan en toen kwamen we indianen tegen die ons naar hun dorp brachten. Hun dorp lag bij het neergestorte enterprise-achtige ruimteschip, en die indianen hadden kogels dus toen hebben we de laatste ruimtewezens neergeknald. Als dank mocht ik trouwen met één van hun mannen en ik koos mijn vriend uit om mee te trouwen. Een andere indiaan was helemaal boos en jaloers dat ik hem niet had gekozen en liep weg. En toen werd ik wakker en sprintte ik naar de wc want ik moest al vanaf halverwege mijn droom :P

Ik moet zeggen, het was wel een leuke droom :P

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vannacht had ik mijn eerste autorijdroom, al had ik in mijn slaap ook nog geen rijbewijs. Ik reed op een typische Amerikaanse weg, maar mijn gaspedaal was de trapper van een driewieler. Ah well, dat zal vast normaal zijn in een droomauto, ik ging over een rustig straatje die naast een stenen brug met snelweg lag. Opeens was er een wilde storm met regen en veel mist, vanuit het niets zag ik opeens een gigantisch voertuig op poten. Het had wel wat weg van een Star Wars AT-AT in het geel, alleen was hij zo groot dat het "lichaam" niet zichtbaar was door de laaghangende mist. Op de straat renden vreemde soldaten in groene kleding rond en ik dacht op dat moment; "Ik moet maar eens op internet vragen of iemand weet wat voor soldaten dat zijn". Toen was het de volgende dag, de straat was rustig en er was geen tegen dat er aliens of wat dan ook op bezoek waren geweest, afgezien van een vreemde zandformatie onder de stenen brug. Het leek op een grote watergolf, maar dan van zand. Ik ging onder het overhangende deel van de golf liggen en hoopte dat het zand niet op me zou vallen. Whut?

De zandgolf storte wel in maar het viel gelukkig niet op mij, maar over mij heen. Eind goed, al goed.

Vannacht hopelijk een wat interessantere droom. Aliens en AT-AT's, bespottelijk natuurlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik had gedroomd dat ik ging trouwen met Kurt, in een rode jurk i.p.v. wit die mijn moeder eerst aanhad. Toen ik allang klaarstond (in mijn huidige huis?) moest hij nog ontbijten en had nog zijn spijkerbroek en shirt aan. :#

Later waren we inderdaad getrouwd en pas later besefte ik ineens dat ik nog veel te jong was en daarbij nog op school zat. Tja.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid