Spring naar bijdragen

Welk boek lees je?


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 358
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

"De Jezus Dynastie" van Prof James D. Tabor (James D. Tabor is Chair of the Department of Religious Studies at the University of North Carolina at Charlotte where he has taught since 1989. He previously held positions at Ambassador College (1968-70 while a student), the University of Notre Dame (1979–85), and the College of William and Mary (1985–89).)

Reuze interessant je wordt als het ware een jood in de tijd rondom het begin van onze jaartelling.

Voor sommige mischien niet nieuw, maar voor mij als katholiek wel, Jezus had vier broers en minstens twee zussen.

Wij leerden alleen maar over de maagdelijkheid van Maria.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Daar is inderdaad een meningsverschil over tussen katholieken en protestanten, of Maria na de geboorte van Jezus ook maagd gebleven is of dat ze met jozef kinderen gekregen zou hebben.

In Marcus staat een opsomming: Jacobus, Joses, Judas en Simon, de zussen noemt hij niet bij naam.

Matteüs komt met dezelfde opsomming, alleen noemt hij Joses nu Jozef.

(Marcus 6:3: Is dit niet de timmerman, de zoon van Marjam (maria), de broer van Ya’qub van Jawsef (jozef) en van Yihuda (judas) en Shem’un? Zijn zijn zusters niet hier bij ons?" En ze namen aanstoot aan hem.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Grote favoriet van mij: de Discworld serie.

High fantasy serie met een overdosis humor, parodiën en absurde logica. Vooral als je VWO hebt gedaan de moeite waard (er zitten nogal wat verborgen grappen in die je echt alleen vat als je er de voorkennis voor hebt), maar ook zonder dat zeer de moeite waard.

Link naar bericht
Deel via andere websites

+1 voor Amanoo, kan niet wachten tot het laatste deel eindelijk in pocket verschijnt, want die hardcovers zijn duur, en het staat zo stom in de kast als je twee dozijn pockets hebt en drie veel grotere gebonden exemplaren van een serie.

Ondertussen vermaak ik mij met Paulien Nogiets en haar geweldige taal schrijfsels..... is zeg maar echt mijn ding" en " en dan ook nog dit"

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Man and Wife , Tony Parsons

chick lit, maar dan geschreven door een man.

Opvolger van het veelgeprezen (niet dat ik er ooit van gehoord had overigens) Man and Boy (niet gelezen) Die krijgt van Amazon 4 sterren, Man and Wife veel minder. Herhaling , maar dan slechter, aldus de reviewers. Kan ik dus niet beoordelen. Het las vlot door en ik vond het een leuk boek om te lezen, juist omdat het een vreemd genre is voor mij.

Het gaat over Harry, een man van in de 30 die gescheiden is en hertrouwd. 1 kind van zijn ex-vrouw, 1 stiefkind bij zijn huidige vrouw. Nee je moet "vrouw" zeggen, want "nieuwe vrouw" dat klinkt alsof je het over je auto hebt en "huidige vrouw" is helemaal vreselijk. Dan nog werk, een moeder, de herinneringen aan een overleden vader, twijfels idealen, generatieverschillen, ineens weer een nieuwe liefde, keuzes keuzes. Harry maakt steeds de verkeerde keuze. Of toch niet? Wat is de liefde toch moeilijk in de 21ste eeuw. Waarom kan Harry niet zo leven als zijn ouders die hun hele leven verliefd op elkaar bleven?

Harry, je bent een beetje een eikel.

Anyway volgens de kritieken is het "Dismal sentimental rehash" en kun je dus beter het orgineel Man and Boy lezen. Hetgeen ik niet zal doen omdat ik nu al weet hoe dat afloopt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Blader door het topic zou ik zeggen... ;)

Als je van fantasy houdt, weet ik nog wel een paar aanraders: Robin Hobb, George Martin, Raymond Feist...

Dat is ook een goede tip . :) Fantasy vind ik op zich wel leuk, mits er geen onrealistische wezens als trollen, elfen etc. in voor komen.

Beetje late reactie, maar dan zou je Robin Hobb kunnen proberen; in die wereld zijn wel magische wezens en magie aanwezig, maar niet in grote mate. Het draait bij haar meer om de ontwikkeling van karakters. Zelfde geldt eigenlijk voor Martin: in zijn wereld is wel magie aanwezig, maar echt op de achtergrond. Het gaat meer om intriges, ontwikkelingen en de karakters zelf.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid