Spring naar bijdragen

[Speltopic] Het festival van Wakkerdam


Aanbevolen berichten

Bella was onderweg terug naar wat ze nu haar huis kon noemen. Het idee voor een feestje leek in goede aarde te vallen. Halverwege de middag mochten de mensen hun taken voor die dag neerleggen, en zich naar de herberg begeven. Uitdrukkelijk verzoek was wel dat de feestgangers voor het vallen van de nacht zich naar huis zouden begeven.

'We hebben de afgelopen tijd bitter weinig te vieren gehad', vond ze. Het feest waar iedereen zo naar uit keek was veranderd in een dramatische gebeurtenis. Al hoopte Bella wel dat de dorpelingen zich niet zo compleet zouden laten gaan... 'Kijk altijd over je schouder...'

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 113
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

MC een weerwolf.. dat had ik niet verwacht. Zo'n eerlijke jongen.. dat de vorige nacht geen slachtoffer gevallen is ben ik blij mee, maar slaan ze vanavond wel toe? Ik blijf het een eng idee vinden:|

Link naar bericht
Deel via andere websites

Met opgeheven hoofd liep Lochlar door de grote hoofdstraat van het dorp. Bij elke grote stap die hij zette plantte hij zijn herdersstaf met een plof in de grond waardoor er stof opvloog. Hij was lichtelijk geïriteerd door een gebrek aan slaap dankzij het waken over zijn dieren. Als hij een beest tegen zou komen wist hij wat het te wachten stond, een ferme tik op zijn kop van zijn staf. De smerige beesten zouden hem niet te pakken krijgen.

Bij de herberg gooide hij zijn mantel af en beende door naar de tafel waar hij altijd zat. Hij knikte vriendelijk naar Cara en deelde een blik van verstandshouding uit. Gelukkig was het rustig en hij kwam al snel tot rust bij het aangename haardvuur. Een kat sprong op zijn tafel en hij aaide het spinnende beestje dromerig.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toen het nacht was geworden ging Cara terug naar de herberg, alle bekende en onbekende gezichten onderweg gegroet. Ze was gaan slapen, het raam opgezet zodat de katten binnen zouden kunnen komen.

De volgende ochtend werd Cara wakker, de katten lagen op de bank in haar kamer te slapen. Ze merkte dat het rustig was in Wakkerdam. Voorzichtig stond ze op, strekte zich uit, kleedde zich aan in ging naar beneden, de katten volgde haar op de hielen. Zoals gebruikelijk nam ze plaats aan een tafel bij de muur, pakte ze twee kussens van de stoelen voor de katten en ze bestelde wat te eten en te drinken voor het ontbijt, wat ze ontspannen achterover leunend op at. Blijkbaar waren er geen slachtoffers geweest vannacht, maar ze betwijfelde of het weerwolven probleem nu opgelost was.

Cara zag Lochlar binnen komen en ze knikte naar hem. Hij zag er moe uit. Dorcha keek Cara aan, toen naar Lochlar.

'Jij durft wel he, Dorcha? Nooit bang geweest voor andere mensen. Wanneer ben jij wel eens bang? Ga hem maar eens gedag zeggen, en vraag gelijk eens naar zijn geitjes. Wellicht heeft hij vannacht over ze gewaakt.'

Dorcha sprong op de grond en met een zacht gemauw op de tafel van Lochlar. Cara keek de kat met een glimlach na en richtte haar blik nu op Spotaí. 'Denk jij ook wat ik denk?', zei ze tegen de wat meer timide kat die glazig naar haar terug keek en een lichte knik leek te geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

#GM note: op verzoek een lijst van de nog levende spelers:

ilsefecit

Floes

Chealder

tucker

Yrmahon

WonderfulStar

Pinkeltje

Archillion

annzie

Er zijn nog: 2 weerwolven, 1 heks, 1 ziener, 1 jager en 4 burgers (de burgers zijn een beetje uitgedund :#).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Midden op de dag begon het toch weer onrustig te worden in Wakkerdam. Er was dan niemand vermoord die nacht, maar men was niet zeker of de weerwolven nu verslagen waren. Geruchten deden de ronde over dat er meerdere weerwolven zouden zijn, en verschillende dorpelingen werden verdacht. Een aantal burgers hield het niet meer en sprak de burgemeester aan. 'We willen een stemming houden' zeiden ze, 'want we denken dat er zich nog meer weerwolven verborgen houden'. Ze drongen aan bij Bella, die eigenlijk wilde afwachten. 'Serieus', zei er eentje, 'ik heb duidelijke aanwijzingen dat er nog meer weerwolven zijn'.

'Goed dan' zei Bella, 'maar ik zal me zelf onthouden van stemming. Ik wil hier geen deel in hebben.'

Iedereen werd bijeengeroepen voor de stemming. Ogmios werd niet gevonden, die zou wel weer in het bos zijn. Er werd driftig overlegd en gediscussieerd tussen de dorpelingen. Uiteindelijk hadden ze hun keuze gemaakt.

UITSLAG STEMMINGSRONDE NR.3:

ilsefecit: tucker

WonderfulStar: blanco

annzie: -

Chealder: tucker

tucker: pinkeltje

Pinkeltje: tucker

Archillion: Yrmahon

Floes: tucker

Yrmahon: -

William, een beer van een vent, was aangewezen als schuldige. Hij verzette zich wild, maar samen met een paar potige dames wist Lochlar hem in bedwang te houden. Ze stroopten zijn broek op en vonden de afdruk van een wolvenbeet. 'Kijk, hij is gebeten door een weerwolf!' William huilde, maar de maan was nog niet op. 'Het was Bram', klaagde hij. 'Hij heeft me gebeten, toen ik aan het jagen was in het bos. Ik wilde niet... maar de honger, de honger...' Bella sprak hem toe: 'we zullen je moeten doden. Alleen in de dood zul je verlossing vinden'. 'Nee!' riep William, en hij worstelde. Met moeite wisten ze hem vast te houden. William zag de bijl dichterbij komen en schreeuwde van woede: 'jullie gaan er allemaal aan!' Grommend moest hij zijn lot aanvaarden. De bijl viel, en dat was het einde van William.

De dorpelingen waren echter niet geheel opgelucht met deze ontwikkeling. 'Wat zou hij bedoeld hebben?' vroegen sommigen. 'Zijn er nog meer weerwolven?' 'We hadden hem verder moeten ondervragen' zei iemand anders. 'Makkelijker gezegd dan gedaan', zei Therea. 'We konden hem amper in bedwang houden! Als Ogmios terug is kan hij ons helpen de weerwolven te ondervragen'. 'Ja, als hij zelf geen weerwolf is', zei iemand anders. 'Beetje rondzwerven in het bos...'

Bella nam het woord. 'Uit wat deze weerwolf zegt moeten we er vanuit gaan dat er nog meer weerwolven zijn', zei ze. 'Daarom, wees waakzaam vannacht, en zoek elkaar op.' Met vrees en beven ging ieder zijn weg...

GM mededelingen:

Allereerst excuus voor de wat late update.

De uitslag van de derde stemmingsronde is bekend: tucker (William) wordt geëxecuteerd. Hij was Weerwolf.

Het is nu weer nacht (gaat snel in Wakkerdam) en de volle maan prijkt aan de hemel. De ziener en de laatste weerwolf zijn aan de beurt om hun keuze door te geven. Ze hebben hiervoor de tijd tot vrijdagavond 22:00 u. Succes!

Link naar bericht
Deel via andere websites

William de wolf... Ze had geruchten gehoord. En inderdaad, de mensen hadden gelijk. Van tevoren had ze niet met zekerheid durven zeggen of die waar waren, stel dat een weerwolf het gerucht had verspreid over een onschuldige ziel? Daarom had ze zich onthouden van de stemming. Als burgemeester wou ze niet de gok nemen dat ze een onschuldig iemand ter dood veroordeelde... Mochten de dorpelingen er echt niet uit komen dan kon ze altijd nog bijspringen, maar dit was echter niet het geval geweest.

Al peinzend wandelde ze richting haar onderkomen. William had luid geroepen dat 'iedereen er aan zou gaan'... Wat betekende dat precies? Hoe veel weerwolven waren er nog?

Vandaag was ze in de herberg geweest... Ze had met een aantal mensen gesproken. Eigenlijk vielen ze best mee... Bella had altijd een aparte verstandhouding gehad met andere mensen. Ze wou niet veel te maken hebben met andere mensen, en zij ook niet met haar...

[bella kwam uit een dorp hier ver vandaan. Een dorp met strikte normen en waarden, waar Bella niet aan bleek te voldoen. Toen ze 5 jaar was was ze ternauwernood ontsnapt aan de dood, haar ouders -misschien onder druk van de standaard in het dorp- zeiden dat ze duivels was, ze moest sterven. Maar liefst 7 grote mannen hadden haar vastgebonden aan een boom, al toegejuicht door hun vrouwen- om daarna haar hart te doorzeven met houten pijlen... Bella had zich los weten te wurmen voor het ritueel begon en was gevlucht, weg van mensen... Die waren niet te vertrouwen.]

Tot haar verrassing merkte ze dat ze voor de deur van haar werkkamer stond. Ze opende de deur. Terwijl ze naar binnen stapte bedacht ze zich dat in deze kamer een burgemeester was verscheurd door weerwolven. 'Ik hoop dat ze dat niet nog eens gaan herhalen...' mompelde ze.

Ze raapte een sprei van de grond, deze had in een hoek gelegen, en ging weer in haar stoel voor het raam zitten, verwarmd door de sprei.

Wie weet wat er vannacht gebeurt, ze moest het proberen in de gaten te houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Therea haar ergste nachtmerrie kwam uit: William was dus een weerwolf. Ergens had ze dat voorgevoel, maar wat was ze geschrokken. Ze kon haar tranen niet meer bedwingen. Het brak haar hart.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toen de nacht viel was ook Ogmios teruggekeerd uit het woud. Hij werd op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen, maar maakte zich niet al te veel zorgen. Na nog wat pullen achterover geslagen te hebben in de herberg, die Asa gewillig voor hem neerzette, vertrok Ogmios richting zijn bed, plofte neer en ronkte als een beer. De andere dorpelingen maakten zich maar druk om weerwolven, hij kon ze wel aan.

Diep in de nacht werd Ogmios wakker van een gerucht. Door zijn oogleden zag hij een vage duistere vorm. Hij wist amper weg te rollen of hij werd besprongen door een weerwolf. Het onmenselijke beest had hem al gauw te pakken, maar hij was niet voor één gat te vangen. Het was een worsteling om leven en dood. Ogmios wist dat de bovenmenselijke kracht van de weerwolf hem teveel zou worden, en hij tastte naar het zilveren mes dat hij in zijn nachtkastje had liggen. Het lawaai van hun worsteling had mensen wakker gemaakt en verderop waren stemmen te horen. De vraag was of ze nog op tijd zouden zijn om hem te redden...

GM mededelingen

Deze keer een wat eerdere update, aangezien ik de rest van de avond weg ben:

- De weerwolf zal Yrmahon (Ogmios) doden. Yrmahon was de Jager. Hij heeft nu tot morgenavond 20:00 u de tijd om te beslissen of en zo ja, wie hij doodt.

- Ook de heks heeft tot morgenavond om te bedenken of iemand een gifdrankje te verwerken krijgt.

Wat een cliffhanger... ik word er nerveus van. :#

Link naar bericht
Deel via andere websites

Lectori Salutem,

u wacht waarschijnlijk met spanning op de volgende update. Wat zal er gebeuren met Ogmios? Wie is de weerwolf? Wie huilt daar in de nacht? (ok, dat is Therea) en meerrr... u leest het allemaal in de ontknoping hieronder:

"Ogmios worstelde met de duistere weerwolf. Met moeite wist hij bij zijn mes te komen en stak toe op het hart. De weerwolf zag de glinstering van het zilveren wapen en kon net op zij gaan. Het mes drong zijn schouder binnen en hij schreeuwde het uit. Hij sloeg Ogmios aan de kant en met een misselijkmakende klap viel de jager met zijn nek tegen het nachtkastje aan. Voor hij zijn ogen voor de laatste maal sloot keek hij de weerwolf recht in zijn woedende ogen. 'Jij...'

De weerwolf kermde van de pijn van het zilver in zijn vlees. Hij rukte het mes uit zijn schouder en snufte in de lucht. De worsteling had te veel geluid veroorzaakt, er waren mensen wakker geworden. Hij moest snel verdwijnen in de nacht. Hij liep de deur uit en daar was opeens de flits van een scherp voorwerp en de pijn toen de naald de huid van zijn arm doordrong. Terwijl hij viel zag hij de vorm van een vrouw.

Asa keek toe hoe de weerwolf stuiptrekte. Het zou niet lang meer duren of het gif zou al zijn spieren verlammen. Transformatie of niet, de dosis was sterk genoeg om een olifant te vellen. Voor de zekerheid had ze haar hele voorraad gif maar gebruikt. Eerder, lang geleden, had een kleine dosis volstaan. Die dwaas van een man van haar kon toch al niet zwemmen, een klein beetje gif om zijn spieren te verlammen was voldoende. De weerwolf bewoog nog wat en was daarna stil. Het gif had zijn laatste spier verlamd: het hart. Het dode lichaam, ontdaan van transformatie, was dat van Lochlar, de geitenhoeder.

Asa spreidde haar schort om zijn naaktheid te bedekken en wachtte tot de rest van de mensen aan kwamen snellen. Al gauw werd ontdekt wat er was gebeurd die nacht. De mensen juichten Asa toe voor haar snelle ingreep, zo blij waren ze met deze overwinning dat ze vergaten dat deze vrouw gifmengsels gebruikte. Asa genoot stil glimlachend van alle waardering. Het lijk van de weerwolf werd verbrand en Ogmios kreeg een eervolle begravenis.

***

Die avond was het feest. De mensen hadden stoelen en banken tevoorschijn getoverd en op het plein gezet. Iedereen mocht er bij zijn, ook de kleine Mara. Wat er nog aan voedsel was, werd onderling gedeeld. Ook deed men zich het geitenvlees goed smaken. Cara en haar katten knabbelden allen op geitenbiefstuk, vers van het spit. Bella keuvelde vrolijk met Therea en voelde zich gek genoeg voor het eerst een beetje thuis. Ze waren het er over eens dat er meer mannen moesten komen. 'Of het waren weerwolven, of ze werden opgegeten of gedood' zei Therea. 'Typisch', meende Bella, 'je weet nooit wat je aan ze hebt'. 'Toch moeten we binnenkort maar even een advertentie opstellen: 'Wakkerdam zoekt man''. Iedereen was blij en vrolijk, opgelucht dat de weerwolven overwonnen waren. Er werd gezongen en gedanst.

Diep in het bos tuurde het oude vrouwtje in haar bol. Gelukkig had de bol geen geluidsfunctie, anders had ze zich nog erger kapot geërgerd. Het experiment was mislukt... de burgers hadden gewonnen van de weerwolven. Nijdig wuifde ze de beelden uit de bol weg. Domme beesten. Waarom hadden ze de geest van een wolf en niet van een mens? Bah. Er was misschien nog één lichtpuntje... die Asa zou een waardige opvolgster zijn. Ja...

FIN

GM Mededelingen

Het spel is ten einde: de burgers hebben gewonnen.

Net als Yrmahon heeft Archillion de nacht niet overleefd. Hij was Weerwolf. Niet alleen heeft de jager aangegeven hem te schieten, ook heeft de heks aangegeven hem te vergiftigen. :#

Daarmee is de laatste weerwolf uit het spel en hebben de burgers gewonnen!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bij deze de rolverdeling binnen het spel:

GM: Ursa

1. ilsefecit - burger

2. WonderfulStar - burger

3. RIP Minifan - burger (RIP)

4. MarinusCopy - weerwolf (RIP)

5. annzie - burger

6. Chealder - ziener

7. tucker - weerwolf (RIP)

8. Chappo - burger (RIP)

9. Pinkeltje - heks

10. Archillion - weerwolf (RIP)

11. Joëlle - burger (RIP)

12. Floes - burger

13. Yrmahon - jager (RIP)

Zes burgers hebben het overleefd. :D

Link naar bericht
Deel via andere websites

Evaluatie weerwolven potje 1:

Karakters

De meerderheid pakte het idee van karakters goed op. Iedereen had zijn eigen personage en wist dat goed uit te werken. Als GM merkte ik verderop in het spel wel dat mensen soms nog op eerdere dingen reageerden of daarover schreven, terwijl je het verhaal verder liet gaan. Ook waren sommigen wat stil. Als je beschuldigd wordt is het juist zaak om er actief tegenin te gaan. :) Kudo's gaan naar WS voor een karakter dat stiekem misschien toch een weerwolf was, naar annzie voor 'het onschuldige meisje' en Chealder voor een goed uitgewerkt karakter met soms subtiele verwijzingen naar haar rol.

Het spel/tactiek

Iedereen had de regels wel goed te pakken denk ik. Misschien dat er in het begin nog niet heel veel gecommuniceerd werd, terwijl dat wel mag. Sterker, ik denk dat dat een factor is geweest in het verslaan van de weerwolven. De weerwolven, juist omdat ze de eerste nacht iemand moesten doden, hadden veel eerder intensief contact. Zo werd MC bijvoorbeeld burgemeester, en konden de drie weerwolven in de eerste ronde Minifan er uit stemmen. 12 spelers op dat moment, en dan met drie een meerderheid... dit was dan ook iets te opvallend, wat sommigen deed vermoeden wie de weerwolven waren. Los daarvan was de stemming nog zo verdeeld dat dit kon gebeuren. Intensiever onderling contact voorkomt dat de weerwolven al te veel opvallen.

Tactisch: de weerwolven hadden op elkaar gestemd voor het burgemeestersambt. Meteen daarna werd de burgemeester - uiteraard - gecheckt door de ziener, die zo ontdekte dat het een weerwolf was. Dit maakte meteen alle mensen verdacht die op MC gestemd hadden; namelijk WS, tucker en Archillion. Daarnaast aten de weerwolven vooral 'inactieve' mensen op, op zich nobel, maar het was niet waarschijnlijk dat die mensen een bijzondere rol zouden hebben.

Communicatie

Ik zei eerder al dat zeker in het begin de communicatie nog op gang moest komen. Dat is niet erg. Wel is het leuk als er meer interactie is, ook in het topic. Karakters die elkaar beschuldigen, vragen stellen en/of een gesprek aangaan. Sommigen deelden wel hun vermoedens, maar juist een onderdeel van het spel is beredeneren waarom iemand verdacht is. We missen natuurlijk de lichaamstaal, dus we moeten uitgaan van stemmen, onderlinge berichten en soms subtiele hints in verhalen van mensen. Speculeer er lustig op los zou ik zeggen, stem bijv. als weerwolven niet zomaar iemand weg, maar probeer diegene eerst in een kwaad daglicht te zetten, om maar iets te noemen.

Tenslotte, ik vond het erg leuk om te doen, en om te zien hoe iedereen zijn karakter vormgaf. Soms zit je jezelf een beetje op te eten, maar ja: jij weet alles en de spelers niet. Hier en daar heb ik een poging gedaan mensen aan het praten te zetten, zonder iets prijs te geven. Het was al lastig genoeg om bij de heks de sekse te vermijden. :P Ik ben benieuwd hoe het als speler is en indien nodig wil ik altijd nog wel een keer leiden. :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid