Spring naar bijdragen

'De hemel op aarde'


Aanbevolen berichten

Een kwart eeuw geleden werd Crescendo opgericht, een wereldwijd netwerk voor professionele musici in de klassieke muziek met een christelijke levensovertuiging.

Inmiddels telt het netwerk vele honderden leden verspreid over de hele wereld, waaronder wereldberoemde namen als de dirigenten Herbert Blomstedt, Masaaki Suzuki, Osmo Vänskä en de jonge aanstormende pianist Martin Helmchen. Sinds zeven jaar organiseert Crescendo een Summer Institute voor muziekstudenten.

In augustus vonden ongeveer tweehonderd muziekstudenten de weg naar het Hongaarse Sárospatak. Ze waren onder meer afkomstig uit vrijwel alle West- en Oost-Europese landen, Rusland, Japan, Canada, de Verenigde Staten en zelfs één uit Australië. Ze konden masterclasses bijwonen in opera- en orkestklassen en in vrijwel alle instrumenten, gegeven door een imponerende faculteit van docenten. Om een paar namen te noemen: dirigent Delta David Gier (assistent-dirigent van het New York Philharmonic Orchestra), trompettist Julian Poore (Chamber Orchestra of Europe), hoornist Jeffrey Powers (speelde ooit in het Cleveland Orchestra), fagottist Koji Okazaki (NHK Symfonieorkest Tokio), violiste Ellen Rose (Dallas Symphony Orchestra). Voor de pianisten was er onder meer de eerder genoemde Martin Helmchen, die in juni zijn debuut maakte bij de Berliner Philharmoniker.

Lees verder in het Nederlands Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 years later...

De database is bij lange na niet compleet. In mijn stad staat slechts 1 gemeente aangegeven. En dat is ook nog een tamelijk onbekende. Op basis van mijn stad staat nog geen 10% in de database.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid