Spring naar bijdragen

Festival 3-16: "Flevo Festival van het noorden"


Aanbevolen berichten

URETERP - [preview]Na maanden voorbereiding door de meer dan 200 vrijwilligers was het gisteravond eindelijk zover voor de 4000 mensen die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor wat genoemd wordt: "Het Flevo van het noorden".[/preview]

Maart roert met zijn staart en april doet wat hij wil, maar dat mei er ook wat van kan qua regen hebben we gemerkt, een veld vol modder was het terrein van het festival. Dat dat de pret niet mocht drukken lieten alle enthousiaste jongeren meer dan duidelijk zien en horen terwijl ze dansen op 'Trinity', 'Stonewashed', Kees Kraayenoord en Rebecca St. James.

Aanvang

De avond begon met een optreden van 'Tjibbe's Crew & Friends' met verschillende praisenummers gevolgd door een combi van 'Face Down', 'Breeze' en 'X-stream', wat verschillende bands van eigen bodem zijn.

Bram en Esther van Dijk met hun 'Stonewashed' waren de volgende die Ureterp aan een flinke portie muziek mochten helpen. Dit koppel heeft na een lange tijd weer een album uitgebracht, en lieten daar uiteraard veel nummers van horen.

Next in line

Drie broers uit Peru met een vriend: 'Trinity'. Als hun muziek het niet deed, sprongen de duizenden jongeren Ureterp nog wel een paar centimeter verder onder het zeeniveau. Met hun aanstekelijke dansmuziek brachten ze al snel iedereen aan het heupdansen. Kijk

ook voor een filmpje!

Kees Kraayenoord, de man die geen introductie meer nodig heeft.

Met zijn oude liederen in een nieuw jasje wist hij iedereen al gauw zoals we van hem gewend zijn aan het praisen te krijgen.

Last, maar zeker niet least: Rebecca St. James.

Deze veel onderscheiden Amerikaanse zangeres en actrice is speciaal voor festival 3-16 vanuit Los Angeles naar Nederland overgevlogen, om naar Ureterp (volgens haar website: "Near Amsterdam") te komen en haar geweldige stem en nummers te gehore te brengen.

Als special act waren haar broers, die ook net een eigen album hebben opgenomen, er ook nog. Dat het zingen en entertainen bij de familie in het bloed zit hebben zij wel laten merken.

En er was meer

Naast de grote tent was voor de mensen die geen kaartje meer konden krijgen een groot scherm opgehangen, zodat die het ook nog konden volgen.

Achter in de tent stonden verschillende organisaties met stands pennen uit te delen, pepermunt te verkopen, t-shirts te verkopen en nog veel meer te doen om zichzelf onder de aandacht te brengen.

Voor in de kleine pauzes tussen de artiesten hebben de lokale korpsen een dweilorkest neergezet om voor de nodige achtergrondmuziek te zorgen.

Al met al was het net zoals de vorige jaren een enorm succes en een enorm feest!

Kijk ook hier voor de foto's.

Foto: Festival316

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid