Spring naar bijdragen

‘Verkiezingsbattle’ op EO-Jongerendag


Aanbevolen berichten

HILVERSUM - Acht prominente politici, waaronder Femke Halsema en André Rouvoet, gaan live in debat tijdens ‘De Verkiezingsbattle', op de EO-Jongerendag.

In een boksring debatteren de politici over vier prikkelende stellingen onder leiding van presentatoren Tijs van den Brink en Klaas van Kruistum. Honderden geïnteresseerde en kritische jongeren zijn live getuige van het debat. Daarnaast is de battle rechtstreeks te volgen tijdens de tv-registratie van de EO-Jongerendag op Nederland 2 en het digitale themakanaal Spirit 24. De 36ste EO-Jongerendag heeft het thema Freedom is here. Manuel Venderbos presenteert vanaf het hoofdpodium en Klaas van Kruistum presenteert de tv-uitzending.

Femke Halsema (GroenLinks), André Rouvoet (ChristenUnie), Marja van Bijsterveldt (CDA), Ronald Plasterk (PvdA), Harry van Bommel (SP), Edith Schippers (VVD), Boris van der Ham (D66) en Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren) zijn de politici die het in de bokskring tegen elkaar opnemen. De jonge kiezers van Nederland staan centraal. In 1-op-1 duels wordt gedebatteerd over thema's als godsdienstvrijheid, orgaandonatie en studiefinanciering. De politici moeten voortdurend scherp zijn, want vage uitspraken en Binnenhofjargon wordt direct door het EO-Jongerendag publiek afgestraft.

Naast de vijf uur durende live uitzending op Nederland 2, staat het digitale themakanaal Spirit 24 het hele weekend van 4 t/m 6 juni in het teken van de EO-Jongerendag. Het kanaal zendt zaterdag 5 juni live het programma uit. Het avondprogramma is zelfs exclusief te volgen op Spirit 24, aangezien de uitzending van Nederland 2 om 17.00 uur stopt. Spirit 24 laat daarnaast hoogtepunten van afgelopen EO-Jongerendagen zien en presenteert op zondag 6 juni een terugblik naar de dag ervoor.

bron: uitdagingonline

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid