Spring naar bijdragen

Ark van Noach geheel in Kerstsfeer


Aanbevolen berichten

[preview]Aan de Schiehaven in Rotterdam zal het bekende schip de Ark, nagebouwd vanuit de Bijbel, voor het eerst voor publiek geopend worden met een speciaal kerstthema: “Jezus omarmt de Kerstmanâ€. Na enkele jaren als model te hebben rondgevaren door Nederland, is de nagebouwde Ark niet alleen van eigenaar maar ook van bestemming veranderd.[/preview] De Ark wordt een Bijbels pretpark voor jong en oud dat regelmatig van thema verandert en heel Nederland doorkruist. Tijdens de kerstvakantie opent het schip voor het eerst haar deuren voor het publiek . “Of je nu iets met de bijbel hebt of niet, de Ark biedt voor iedereen een fascinerende belevenis†aldus televisiemaker en theatermaker Aad Peters, de kersverse eigenaar.

Peters, getogen Rotterdammer: “Van buiten is hij al imposant, maar juist de binnenkant biedt mogelijkheden voor nog meer ontdekkingen. Ik wil de Ark zelf een verhaal laten vertellen. Als je Roodkapje wilt ontmoeten, ga je naar een sprookjespark, maar waar ontmoet je Adam en Eva?†De Ark biedt volop gelegenheid om naast Adam en Eva, ook Noach, Jezus , Goliath en andere bijbelfiguren te zien. Al deze geschiedenissen worden verbonden met eigentijdse thema’s. De Ark is daarmee het eerste drijfend bijbels-park voor bijbelverhalen en is uniek in Europa.

“Hoewel de bijbelse figuren nog niet allemaal aan boord zijn, vond ik het belangrijk om met Kerst al open te gaan, juist om bezoekers ook uit te nodigen de ontwikkeling van dit Bijbelpark van dichtbij mee te maken. En natuurlijk vanwege het mooie uitgewerkte kerstthema en de kerstsfeerâ€. Volgens de nieuwe eigenaar is kerst een uitstekende gelegenheid om te komen kijken naar de grootste levende kerststal van Rotterdam met o.a. dromedarissen, ezels, rendieren, schapen, geiten en kippen. Maar ook om je te vergapen aan de slaapkamer van de Kerstman.

En na afloop kan de bezoeker in paradijselijke sferen gebruik maken van het nieuwe restaurant, waar een mooi uitzicht is over de Rotterdamse haven†aldus Peters die net terug is uit Tsjechie voor zijn nieuwste aanwinst voor de Ark. “Dit zijn Adam en Eva, poppen van de beste poppenmaker uit Europa. Zij gaan een mooi plaatsje krijgen op de Arkâ€.

Zie www.kerstark.nl voor meer informatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid