Spring naar bijdragen

Op pelgrimstocht gaan is populair


Aanbevolen berichten

pelgrim_200.jpgHet Nederlands Genootschap van Sint Jacob, dat onder meer cijfers bijhoudt over pelgrims, bestaat dit jaar 25 jaar. Museum Catharijneconvent in Utrecht houdt daarom vanaf zaterdag een tentoonstelling over de miljoenen Europeanen die sinds de 11e eeuw te voet of te paard reisden over de Camino de Santiago, het pad naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje.

Wereldwijd is het aantal pelgrims dat aankomt in Santiago explosief gestegen, blijkt uit cijfers van het genootschap. In 1990 gingen er nog 4918 pelgrims op bedevaart, tien jaar later waren dat er 145.878 in totaal. Vorig jaar vertrok een recordaantal van 268.455 mensen op bedevaart naar de heilige plaats.

Ook uit Nederland maken ieder jaar meer mensen een pelgrimstocht naar Santiago. In 1998 vertrokken 754 pelgrims uit Nederland naar de heilige plaats, tien jaar later waren dat er 1864. Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob houdt sinds de oprichting in 1986 bij hoeveel pelgrims er aankomen in Santiago.

Uit de cijfers komt verder naar voren dat pelgrimeren iets populairder is onder mannen dan vrouwen. Het genootschap splitste de cijfers ook uit naar beroep. De meeste pelgrims noemen zich kantoormedewerker.
De tentoonstelling Pelgrims - Onderweg naar Santiago de Compostela is te zien tot en met 26 februari volgend jaar.

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid