Spring naar bijdragen

Dominees twitteren vooral met elkaar


Aanbevolen berichten

twitter(10).jpgPredikanten die actief zijn op Twitter, staan vooral in contact met collegaÂ’s. Twitter levert daarmee vooral een breder netwerk op. Dat is jammer voor predikanten die Twitter zien als een manier om te evangeliseren.

Dat concludeert Mirte Martinus in haar masterscriptie die zij schreef voor haar studie Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij deed onderzoek naar het twittergedrag van dominees. Hiervoor volgde zij ongeveer 80 voorgangers op het populaire sociale medium.

Niet alleen constateert ze dat dominees vooral met elkaar twitteren, ook beschrijft ze dat er drie typen twitterende dominees zijn: de dominee die Twitter gebruikt om te evangeliseren, de dominee die via Twitter de kerk zichtbaar wil maken en tenslotte de dominee die een (ideologische) stem wil zijn.

Martinus sluit haar scriptie af met enkele vragen voor mogelijk vervolgonderzoek, waaronder onderzoek naar de vraag hoe de tweets van de dominee vallen bij de gemeente.
 

Bron: Kerknieuws.nl

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid