Spring naar bijdragen

'Arts is vrij om aan gebedsgenezing deel te nemen'


Aanbevolen berichten

trin(0).jpg"Iedereen is vrij om aan gebedsgenezing deel te nemen, ook een arts. Maar dit moet hij dan wel uitdrukkelijk doen als privépersoon". Dat schrijft de artsenvereniging KNMG naar aanleiding van de deelname van een arts aan een gebedsgenezingsreis van TRIN.

De charismatisch-evangelische organisatie TRIN reisde in november 2010 af naar Birma en daar zouden verschillende blinden zijn genezen. Ook een arts maakte deel uit van het reisgezelschap. Het zou gaan om de longarts Edward Dompeling.

"Het is geen taak van de KNMG om na te gaan in welke hoedanigheid de hoogleraar aan de reis heeft deelgenomen. Wij stellen alleen in zijn algemeenheid welke norm voor artsen geldt," aldus KNMG. "Zodra hij handelt in de hoedanigheid van arts, of in de ogen van omstanders handelt in die hoedanigheid bijvoorbeeld doordat hij (her)kenbaar is als arts, moet hij zich bewust zijn van de verwachtingen die dit wekt. En dan moet hij zich houden aan de eisen die zijn professie aan hem stelt."

Onderzoek toonde aan dat de genezingsverhalen van TRIN niet klopten.
 

Bron: Kerknieuws.nl

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid