Spring naar bijdragen

Rouvoet in raad van toezicht IKON en ZvK


Aanbevolen berichten

rouvoet(4).jpgAndré Rouvoet, oud-minister en voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie, maakt deel uit van de nieuw gevormde raad van toezicht van de stichting Verzorging Kerkelijke Zendtijd (VKZ), waarin IKON en Zendtijd voor Kerken (ZvK) sinds kort zijn verenigd. Zijn medebestuurders zijn: Luitenant-Kolonel dr. Ine Voorham van het Leger des Heils, dr. Otto Scholten (voorzitter), universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, drs. Henk Post, directeur voortgezet onderwijs bij het Ministerie van OCW en drs. Jan van Dijk, oud-beleidsmedewerker mediazaken bij het Ministerie van OCW.

IKON en ZvK zorgen samen voor de representatie van de (protestants-) christelijke stroming in het publieke bestel. Zij krijgen hun zendtijd van 15 kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland die samen een achterban hebben van circa drie miljoen leden met een breed scala aan geloofsbelevingen. Algemeen directeur van de stichting VKZ, Martin Fröberg, is blij met de stevige raad van toezicht die in velerlei opzichten van wanten weet. "Wij vinden het van essentieel belang dat de belangrijkste levensbeschouwelijke stromingen in de publieke omroep verankerd én zichtbaar zijn en blijven. Juist nu."

De twee niet-ledengebonden protestantse omroepen IKON en Zendtijd voor Kerken zijn afgelopen zomer opgegaan in de stichting VKZ met één raad van toezicht en een gezamenlijke boekhouding, echter met behoud van hun eigen naam en programmering. Het is een eerste stap in de richting van een vereenvoudiging van het publieke bestel die het kabinet voor ogen staat, maar zeker niet de laatste. De nieuwe raad van toezicht zal de omroepstichting VKZ de komende periode door woelige baren moeten leiden. Vóór 15 november 2011 zal de stichting minister Van Bijsterveldt moeten laten weten bij welke omroepvereniging dan wel taakorganisatie zij zich zal aansluiten. De beide omroepen staan hier volledig achter, maar realiseren zich wel dat dit grote consequenties zal hebben.

Bron: IKON

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid