Spring naar bijdragen

Arie Boomsma aan de tand gevoeld bij Moraalridders


Aanbevolen berichten

Arie Boomsma schreef zijn eerste roman: de Relishow. Het boek gaat over Barnabas Holee, een rockstar evangelist die volle zalen trekt en met enige regelmaat te gast is in talkshows. Een man die ver gaat om de boodschap te verkondigen. Hij verspreidt de liefde van Jezus bij voorkeur door middel van seks. Met Arie praten Andries en Knevel en Tijs van den Brink in een stevig gesprek over de gevaren van populariteit en de grens van geloof en humor. Kan zijn boek serieus worden genomen door christenen?

Boomsma omschrijft in verschillende scenes die groepen christenen aanstootgevend zullen vinden. Zo maakt de hoofdpersoon in het boek reclame voor een spijkerfabrikant door zelf aan een kruis te gaan. Andries Knevel: "Juist omdat ik het kruis zo belangrijk vond dacht ik: 'Arie, dit kun je niet maken.'" Ook haalt hij prolife activist Bert Dorenbos nog even aan in zijn boek, zij het in een persiflage. 

Met het boek wil Arie Boomsma onder andere christenen een spiegel voorhouden. Het is volgens hemzelf niet de bedoeling zich blasfemisch uit te laten. "Als christenen dit boek lezen stellen ze zich waarschijnlijk de vraag: 'Waar draait het nu echt om?'" Volgens hem willen christenen zich vaak niet openstellen voor dingen die niet in hun straatje passen. 'Hoe kan het dat christenen zo vaak zeggen: 'Dit is onze wereld, daar moet je van af blijven?'"
 
Bron: CIP.nl
Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid