Spring naar bijdragen

Kinderen zijn de beste evangelisten


Aanbevolen berichten

De Westerse wereld is behoorlijk in verwarring en verval anno 2011 en wordt steeds antichristelijker. In de ogen van de wereld zijn christenen al fundamentalisten en een achterlijke minderheid! Bijbelse principes hebben en hanteren in de maatschappij is al verboden op tal van terreinen. Crisis alom!

Signaleren we nog dat het te maken zou kunnen hebben met de massale Godsverlating en het achterwege laten van Zijn heilzame geboden? Ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar de Bijbel is daarin erg duidelijk! Kijk naar de afloop van de 1e wereld door de zondvloed, naar de afloop van decadente machten als het Assyrische, het Babylonische, het Romeinse rijk etc. Waarin onderscheiden wij ons nog als westerse wereld?

Ik kijk niet vaak TV, maar paste dit jaar een weekje met mijn vrouw op 4 kleinzonen van 9-1 jaar waarvan de oudste 3 al heel goed de weg wisten op de computer en internet. Ik ben enorm geschrokken van spelletjes vol geweld en occulte toestanden. Heeft de grote tegenstander van God hiermee niet sinds de komst van de TV de hele wereld in zijn macht gekregen en verslaat hij hiermee ook niet de laatste christenen in het westen? Laten we onze ogen niet sluiten. Criminaliteit en allerlei aanverwante zonden zijn de laatste 60 jaar onbeheersbaar geworden!

Kan het niet anders? Voor de westerse wereld zal dit heel moeilijk zijn. We zijn al teveel geïnfecteerd en geseculariseerd. Verworvenheden, die onze zinnen prikkelen, worden met hand en tand verdedigd!

In mijn werk voor Serve India zie ik dat het gelukkig wel anders kan. Een kanttekening daarbij is wel, dat er vanwege de armoede (nog) niet veel sociale media zijn zoals wij die kennen. Armoede kan dus een zegen zijn! Een half jaar na het stichten van een kerk in een dorp komt de burgemeester naar me toe met de vraag om nog een kerk te stichten in zijn dorp. Op mijn vraag, Waarom? Hij was namelijk zelf geen christen, was zijn antwoord heel nuchter. “Wel sinds de kerk hier is, is de criminaliteit in dit dorp met 70% gedaaldâ€!

Het werk van Serve India bestaat voor 95% uit kinderevangelisatie onder 5 miljoen kinderen via kinderbijbelclubs en naschoolse begeleiding. Veel kinderen worden christen en zijn de beste evangelisten die je kunt hebben. Ze vertellen thuis en in de buurt hun ervaringen en brengen zo duizenden mensen mee naar de kerk. Hierdoor ontstaan per jaar zo’n 15.000 nieuwe kerkjes en hiervoor worden er duizenden evangelisten/voorgangers opgeleid. Zo krijgen deze kinderen positieve antistoffen tegen verleidingen die komen zullen. Worden onze kinderen nog volgens de Bijbel opgevoed? En wat consumeren ze daarnaast? Hebben ze ook nog positieve voorbeelden? Wie de Jeugd heeft, heeft de Toekomst.

Link naar bericht
Deel via andere websites
De Westerse wereld is behoorlijk in verwarring en verval anno 2011 en wordt steeds antichristelijker. In de ogen van de wereld zijn christenen al fundamentalisten en een achterlijke minderheid! Bijbelse principes hebben en hanteren in de maatschappij is al verboden op tal van terreinen. Crisis alom! Signaleren we nog dat het te maken zou kunnen hebben met de massale Godsverlating en het achterwege laten van Zijn heilzame geboden? Ik wil geen onheilsprofeet zijn, maar de Bijbel is daarin erg duidelijk! Kijk naar de afloop van de 1e wereld door de zondvloed, naar de afloop van decadente machten als het Assyrische, het Babylonische, het Romeinse rijk etc. Waarin onderscheiden wij ons nog als westerse wereld? Ik kijk niet vaak TV, maar paste dit jaar een weekje met mijn vrouw op 4 kleinzonen van 9-1 jaar waarvan de oudste 3 al heel goed de weg wisten op de computer en internet. Ik ben enorm geschrokken van spelletjes vol geweld en occulte toestanden. Heeft de grote tegenstander van God hiermee niet sinds de komst van de TV de hele wereld in zijn macht gekregen en verslaat hij hiermee ook niet de laatste christenen in het westen? Laten we onze ogen niet sluiten. Criminaliteit en allerlei aanverwante zonden zijn de laatste 60 jaar onbeheersbaar geworden! Kan het niet anders? Voor de westerse wereld zal dit heel moeilijk zijn. We zijn al teveel geïnfecteerd en geseculariseerd. Verworvenheden, die onze zinnen prikkelen, worden met hand en tand verdedigd! In mijn werk voor Serve India zie ik dat het gelukkig wel anders kan. Een kanttekening daarbij is wel, dat er vanwege de armoede (nog) niet veel sociale media zijn zoals wij die kennen. Armoede kan dus een zegen zijn! Een half jaar na het stichten van een kerk in een dorp komt de burgemeester naar me toe met de vraag om nog een kerk te stichten in zijn dorp. Op mijn vraag, Waarom? Hij was namelijk zelf geen christen, was zijn antwoord heel nuchter. “Wel sinds de kerk hier is, is de criminaliteit in dit dorp met 70% gedaaldâ€! Het werk van Serve India bestaat voor 95% uit kinderevangelisatie onder 5 miljoen kinderen via kinderbijbelclubs en naschoolse begeleiding. Veel kinderen worden christen en zijn de beste evangelisten die je kunt hebben. Ze vertellen thuis en in de buurt hun ervaringen en brengen zo duizenden mensen mee naar de kerk. Hierdoor ontstaan per jaar zo’n 15.000 nieuwe kerkjes en hiervoor worden er duizenden evangelisten/voorgangers opgeleid. Zo krijgen deze kinderen positieve antistoffen tegen verleidingen die komen zullen. Worden onze kinderen nog volgens de Bijbel opgevoed? En wat consumeren ze daarnaast? Hebben ze ook nog positieve voorbeelden? Wie de Jeugd heeft, heeft de Toekomst.Terug naar frontpage

Mooi om te lezen over de grote evangelisatie door kinderen. Dat armoede een zegen zou kunnen zijn, zie ik niet terug in de Bijbel en de praktijk. Ook ben ik niet somber over het christendom in de westerse wereld. Het christendom in het westen is buitengewoon krachtig en vitaal. Er gebeuren ook wel veel erge dingen in de onbekeerde wereld, maar ik heb hoop voor de onbekeerde wereld. Wel ben ik van mening dat secularisatie in de westerse wereld is binnengekomen en dat christenen dienen terug te gaan naar de bron, namelijk het preken van het evangelie en het doen van wonderen en tekenen namens God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kinderen geloven in alles wat oudere mensen hun vertellen. Geen wonder dat zij de beste evangelisten zijn. Maar of je dit moet misbruiken.

Denk je eens in: Moslims gaan praten met kinderen van christelijke ouders. Na een poosje komt het kind thuis en vertelt over Allah de barmhartige en dat Jezus maar een profeet was en niet gestorven is voor de zonden der mensheid.

Wat zouden christenen (die dit nu toejuichen) daarvan vinden?

In andermans schoenen staan: In dit geval de Indiër met zijn of haar geloof met rust laten en respecteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Christenen in India gearresteerd vanwege evangeliseren

Posted on 10 oktober 2011

De Indiase politie heeft in de deelstaat Kerala acht christenen gearresteerd nadat hindoe-extremisten de christenen beschuldigden van ‘gedwongen bekeringen’. De gemeente waartoe de christenen behoren, vertelt dat ze toestemming van de politie had om het Evangelie te verkondigen. Terwijl de groep christenen aan het evangeliseren was, werden ze omsingeld door hindoe-extremisten die ze naar het politiebureau brachten. De acht christenen zitten sinds 23 september vast.

http://eindtijdbode.wordpress.com/2011/ ... geliseren/

Ik vind het ook niet kunnen, kinderen zijn zo makkelijk te beinvloeden.

Ik ga met Foppe mee, we zouden ook steigeren als moslims zoiets met onze kinderen zouden doen..

Geef de ouders het goede voorbeeld, dan komen de kinderen vanzelf.

We zijn ook wel erg goed in het benoemen van die mensen daar, Hindoe-extremisten, Hindoe met een kleine letter geschreven.

Vermoedelijk noemen de mensen daar ons christen-extremisten. ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Maar of je dit moet misbruiken.

Het gaat hier niet over 'misbruiken'.

O nee?

Ik ben een tijdje weggeweest op dit forum maar inschikkelijker en meer in staat om mee te voelen met de ander ben je niet geworden. Bij alles wat je doet (als persoon, als godsdienst, als gemeenschap) moet je denken: Wat als de situatie eens omgedraaid was en zij deden wat ik nu doe, hoe zou ik mij dan voelen?

En geloof mij: Als mensen jouw kinderen dingen wijsmaken (in jouw ogen wijsmaken en in de ogen van de ander de waarheid vertellen) dan zul je steigeren en erge dingen willen doen met die volwassenen die zo misbruik van jouw kinderen maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Foppe heeft in deze draad wel een punt. Kinderen evangeliseren buiten ouders om is vrij slecht.

Waarom?

Ik neem voor het gemak maar even aan dat deze vraag niet serieus is. Het is het in ieder geval niet waard om serieus op in te gaan. Is de vraag wel serieus dan zou ik als ik jou was nog eens goed nadenken, kom je er dan nog niet uit, dan kun je beter hulp zoeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Van evangelisatie of ondoen van geloof bij kinderen buiten de kennis van de ouders om vind ik een zeer kwalijke zaak. Mensen moeten zich niet te veel bemoeien met de opvoeding van anders mans kinderen, zeker niet rondom deze punten. Kinderen hebben nog niet de capaciteiten om uberhaupt te begrijpen waarover het gaat! Kinderen geloven volwassenen, denk maar aan Sinterklaas!

Link naar bericht
Deel via andere websites
Foppe heeft in deze draad wel een punt. Kinderen evangeliseren buiten ouders om is vrij slecht.

Waarom? Op grond van welke Bijbeltekst(en)?

Wel eens gehoord van: Wat gij niet wil dat U geschied, doe dat ook een ander niet?

Ik zou er geen probleem mee hebben als christelijke kinderen door andersgelovigen met hun leer zouden worden benaderd. Het is belangrijk dat christelijke kinderen door hun christelijke ouders geestelijk weerbaar worden gemaakt, zodat ze inzicht hebben in de onwaarheden die anderen hen proberen te verkondigen en zodat ze weerwoord kunnen geven en beweringen van anderen kunnen weerleggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@ Eulogia:

[knip] Kinderen geloven ALLES van oudere mensen, want daar kijken ze tegenop. Kijk, als ze vijf ballen in een zak zien en jij zegt dat het er vier zijn, dan zullen ze dat doorhebben. Maar als je over geloof gaat praten met kinderen, nemen ze alles aan.

Zo is er een groep mensen die ging voetballen met de jeugd. Een kind was ongelovig opgevoed en kende niks van het christendom. Een vijf uur later sprak dat kind van: De lieve heer jezus dit, de lieve heer jezus dat. Totaal gebrainwasht door de volwassenen.

En andersom kan dat ook zomaar gebeuren. Een kind van zes dat binnen vijf uur atheist wordt. Men heeft geluk dat atheisten dit niet doen bij andermans kinderen. Die hebben in elk geval WEL respect voor anderen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
@ Eulogia:

Kinderen geloven ALLES van oudere mensen, want daar kijken ze tegenop. Kijk, als ze vijf ballen in een zak zien en jij zegt dat het er vier zijn, dan zullen ze dat doorhebben. Maar als je over geloof gaat praten met kinderen, nemen ze alles aan.

Zo is er een groep mensen die ging voetballen met de jeugd. Een kind was ongelovig opgevoed en kende niks van het christendom. Een vijf uur later sprak dat kind van: De lieve heer jezus dit, de lieve heer jezus dat. Totaal gebrainwasht door de volwassenen.

En andersom kan dat ook zomaar gebeuren. Een kind van zes dat binnen vijf uur atheist wordt. Men heeft geluk dat atheisten dit niet doen bij andermans kinderen. Die hebben in elk geval WEL respect voor anderen.

Zijn er weer wat frustaties in je boven komen drijven? Ook hier weer een heel verhaal maar geen argumenten en ook nog op de man spelen. Ik stel voor dat je je postingstijl zo gaat aanpassen dat je geen holle frasen staat te poneren maar gewoon onderbouwt wat je zegt. Zo niet dan moet je je afvragen of je wel op het goede forum zit.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat van die voetballers heb ik ook meegekregen, ik vraag mij, met Foppe, dan ook af wat ze (de christelijke voetballers) ervan zouden vinden als atheisten dat met hun kinderen zouden doen.

Vandaar mijn : wat U niet wil ........

En het gaat dus niet over christelijke kinderen, dat je daar mee over het geloof praat is normaal lijkt mij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zijn er weer wat frustaties in je boven komen drijven? Ook hier weer een heel verhaal maar geen argumenten en ook nog op de man spelen. Ik stel voor dat je je postingstijl zo gaat aanpassen dat je geen holle frasen staat te poneren maar gewoon onderbouwt wat je zegt. Zo niet dan moet je je afvragen of je wel op het goede forum zit.

Het is nou wel genoeg he, christen. Iedere keer als iemand met kritiek komt, ligt het aan frustraties die de boventoon voeren. Want zo hoef je inhoudelijk niet te reageren natuurlijk. Lekker makkelijk voor jou en je groep.

Want op inhoudelijke basis reageren is vaak te moeilijk.

En het zijn geen holle frasen, zoals jij dat zegt. Die dingen die ik noem zijn gebeurd, en kun je gewoon nakijken. Een ander heeft er ook van gehoord, dus misschien ligt het wel aan jezelf, dat jij er nog niet over gehoord hebt. Daar al eens over nagedacht?

Dit is die actie waar ik het over heb. Een speler raakt geblesseerd, men gaat ervoor bidden en een dag later is het over. Dan zegt die atheistische jongen: Dat is wel mooi.

Alsof het komt door het bidden. Je ziet dat kind ook denken: Eigenlijk geloof ik dit niet, maar goed, dit word gezegd.

En misschien reageer ik wel wat fel op Eulogia, maar dat komt omdat die gebruiker al jarenlang laat zien in een eigen wereldje te leven en denkt dat zijn of haar wereld de juiste is. En dat laat hij of zij zien door rare opmerkingen die laten zien dat hij of zij weinig tot geen verstand heeft van de menselijke psyche.

Zoals dat hij of zij beweert nooit iets ergs met anderen te willen doen. Alle criminelen denken dit van zichzelf, totdat de nood aan de man komt of totdat ze aan je kinderen zaken vertellen die niet kloppen met je eigen wereldbeeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zijn er weer wat frustaties in je boven komen drijven? Ook hier weer een heel verhaal maar geen argumenten en ook nog op de man spelen. Ik stel voor dat je je postingstijl zo gaat aanpassen dat je geen holle frasen staat te poneren maar gewoon onderbouwt wat je zegt. Zo niet dan moet je je afvragen of je wel op het goede forum zit.

Het is nou wel genoeg he, christen. Iedere keer als iemand met kritiek komt, ligt het aan frustraties die de boventoon voeren. Want zo hoef je inhoudelijk niet te reageren natuurlijk. Lekker makkelijk voor jou en je groep.

Want op inhoudelijke basis reageren is vaak te moeilijk.

En het zijn geen holle frasen, zoals jij dat zegt. Die dingen die ik noem zijn gebeurd, en kun je gewoon nakijken. Een ander heeft er ook van gehoord, dus misschien ligt het wel aan jezelf, dat jij er nog niet over gehoord hebt. Daar al eens over nagedacht?

Dit is die actie waar ik het over heb. Een speler raakt geblesseerd, men gaat ervoor bidden en een dag later is het over. Dan zegt die atheistische jongen: Dat is wel mooi.

Alsof het komt door het bidden. Je ziet dat kind ook denken: Eigenlijk geloof ik dit niet, maar goed, dit word gezegd.

En misschien reageer ik wel wat fel op Eulogia, maar dat komt omdat die gebruiker al jarenlang laat zien in een eigen wereldje te leven en denkt dat zijn of haar wereld de juiste is. En dat laat hij of zij zien door rare opmerkingen die laten zien dat hij of zij weinig tot geen verstand heeft van de menselijke psyche.

Zoals dat hij of zij beweert nooit iets ergs met anderen te willen doen. Alle criminelen denken dit van zichzelf, totdat de nood aan de man komt of totdat ze aan je kinderen zaken vertellen die niet kloppen met je eigen wereldbeeld.

eens!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid