Spring naar bijdragen

Ark van Noach gaat 1 juni open


Aanbevolen berichten

De replica Ark van Noach gaat 1 juni eindelijk open, bevestigt Johan Huibers tegenover CIP.nl. "Als het kan nog eerder." De maker van de reusachtige boot werkte gedeeltelijk zonder bouwtekeningen en vroeg geen vergunning aan. Dit heeft de gemeente Dordrecht doen besluiten om Huibers geen groen licht te geven, omdat men de garantie wil hebben dat het schip stevig genoeg is en de grote massa's mensen aankan. Daar zijn nu bouwtechnische tekeningen voor nodig. "We hebben nu te maken met een vertragingsprocedure. Maar we willen mensen duidelijkheid geven over wanneer ze de Ark kunnen betreden," zegt Huibers. "We kunnen nu echt van 1 juni uitgaan." Eerder dacht men in februari open kunnen te gaan.

Huibers heeft tijdens de bouw van de ark onvoldoende tekeningen laten maken door architecten. Onder andere omdat er geen geld voor was, maar vooral omdat men simpelweg begon te bouwen zonder alles van te voren te plannen. Zo werd het schip tijdens de bouw in het begin een keer verbreed en veranderde er continue dingen. "Het is gelopen zoals het gelopen is," zegt Johan. Dat er nu vertraging is vanwege het ontbreken van tekeningen - waar op het moment aan gewerkt wordt - neemt hij voor lief. Ongeduldig is hij ook niet, al wil hij wel de ark snel openen voor het grote publiek. "God is de Baas," zegt hij daarover.

Vergunning
De gemeente beschouwt de Ark als een bouwwerk in plaats van een schip. Daarom moet een vergunning verleend worden, omdat een massale toeloop wordt verwacht. "Ik snap dat Huibers ermee aan de slag wil. Maar we kunnen als gemeente geen risico’s lopen," zei wethouder P. Sleeking eerder tegenover diverse media. "We schieten er niets mee op als Dordrecht straks het wereldnieuws haalt omdat er iets fout gaat."

Het is de bedoeling dat de 'Ark van Noach' zo'n twee jaar in Dordrecht blijft om mensen te bereiken met de boodschap van God. Bij de opening hoopt men U2-ster Bono te verwelkomen. Huibers: "Dat is nog altijd de bedoeling."

 

Bron: cip.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid