Spring naar bijdragen

Homoseksualiteit


Aanbevolen berichten

Neeeeee.. alles weg?! :@ Had een heel verhaal getypt op alles gereageerd etc.. Terwijl ik een film keek. Dus ik typte in de reclame's. Toen ik hem klaar had bleek dat ik opnieuw moest inloggen AKA alles was toen weg..

Zal dit bericht misschien nog wijzigen denk ik. Ik ben je nog een reactie verschuldigd ;)Wel zal het stukken minder uitgebreid zijn.

Er zijn nog steeds goede redenen waarom mensen niet uit de kast komen, zeker in de lagere sociale klassen en zwaar kerkelijke omgevingen zoals de bijbelbelt is homoseksualiteit nog steeds een taboe waarbij er vaak uitsluiting plaatsvind, ik ben jaren vrijwilliger geweest bij een 'homo'organisatie en daar kom je nog veel mensen tegen met grote problemen dankzij familie of de buurt waar ze wonen.

Mensen kunnen verhuizen naar een grote stad en je kunt het contact met familie verbreken. Zeker niet ideaal. Maar als je zou willen zou het zeker kunnen.

Is je goed recht, wat ik al aangaf helaas is zo'n gayparade nog redelijk noodzakelijk. Als ik in Amsterdam, den Haag s'avond hand in hand zou lopen met mijn man dan krijg ik grote problemen. Overigens loop ik nooit hand in hand is niet mijn ding.
Ik denk niet dat de gayparade een positieve stap is voor homoacceptatie. Mensen krijgen een stereotype beeld van 'de homo'. Mensen die tegenstanders zijn van homoseksualiteit zullen er waarschijnlijk een nog grotere afkeer van krijgen omdat mensen met riemen, rare petjes, dildo's etc. op een boot staan. Lang niet iedereen op de gayparade, maar deze zullen er vast wel zijn. (heb voor deze uitspraak geen archiefbeelden bestudeerd maar het is even een snelle aanname) De doorsnee homoseksueel lijkt in het niets op zo'n mannen. Ze zullen er niet beter van worden als mensen de 'homo' associëren met dat stereotype.
Ah, eerder was het uitsluitend voor voorplanting nu haal je vroeger erbij en allerlei andere zaken zoals stress verminderen, contacten onderhouden en een goede boterham verdienen(???).
Hier had ik een erg lang verhaal over, maar nu houd ik het erg kort.

Primair aspect:voortplanting

Secundaire aspecten: stress verminderen, contacten onderhouden, een goede boterham verdienen (was als eufemisme bedoeld voor prostitutie).

Komt erop neer dat ik denk dat vanuit het onderbewuste seks=voortplanting en dat het bewuste dus andere redenen voor seks heeft.

Je had het over ideaal beelden ik antwoord daarop met een stelling en een vraagteken dat betekend dat ik nieuwsgierig ben naar op welk ideaal beeld je eigen bedoeld. Let wel, als in een ideale wereld homoseksualiteit niet zou bestaan dan is er wel weer wat anders wat buiten het ideaal beeld valt als dat dan weer opgelost is komt het volgende ding dat buiten het ideaal beeld valt. Voor je het weet ben jij zelf de enige die ideaal is, ik hoop dat je begrijpt wat ik probeer te zeggen. Namelijk dat het ideaal beeld niet bestaat, omdat het ideaal beeld voor iedereen weer anders is.

Ook een erg lang verhaal hier. Ga er niet veel meer op in.

Blijkbaar is jouw visie van ideaal geheel subjectief? In zekere zin is alles al zonder mankementen etc of bestaat het ideaal objectief gezien niet. Dus bijv. een siamese tweeling van 2 jaar zou volgens die bewering evenmin ideaal zijn als een gescheiden tweeling van 2 jaar dat in verhouding zou zijn.

Als je homofiel bent en je trouwt met een vrouw dan bega je in mijn ogen een enorme zonden door te liegen en bedriegen, niet alleen jezelf maar ook het leven van zowel je vrouw als kinderen in een leugen te laten leven. Overigens zijn gaan die getrouwde mannen nogal eens vreemd met andere getrouwde mannen op homo ontmoetingsplekken. Dat zijn plekken waar zelden homos komen die gewoon uit de kast zijn.

Niet alle homofielen doen het in de praktijk daar ging het me om. (natuurlijk doen veel dit wel) Zijn ook homoseksuelen bij die voor hun huwelijk al open kaart gespeeld hebben met hun partner. Dan is er geen sprake van deceptie en weet de partner van te voren wat ze eventueel in dit huwelijk zouden kunnen verwachten.
https://sites.google.com/a/spectrumhr.org/www/hot-news-1/russianlgbtteenspubliclybulliedandtorturedbyneonazisonvideolocallawenforcementcondoneshomophobia

http://www.towleroad.com/2013/07/more-p ... sites.html

Bovenstaande links zijn allemaal excessen die de laatste maanden in rusland plaatsvinden door de 'anti homopropaganda wetgeving'.

Homogeweld is niks nieuws en bestaat al veel langer in Rusland. Alleen de eerste link is wat dat betreft nuttig voor je standpunt. Link 2 en 3 zijn irrelevant. In link 1 staat is als enigste een goede vermelding naar de regering en hoe deze de geweldsdelicten niet voldoende aanpakt. Maar dit is een zaak van justitie.

Justitie in Rusland is echter belachelijk. Zo'n 99,5% van de Russen wordt schuldig verklaard, maar 0,5% wordt onschuldig verklaard. Rechter is soms ook de Officier van Justitie in geval dat de OvJ even pauze wil houden. Rechters hebben geen enkel probleem met het veroordelen van Russische burgers en zien het vaak als een standaardprocedure. Zaken worden soms pas 3 jaar na dato aangepakt en de getuigen die dan spreken, hebben dan bijna geen enkele weet van wat er 3 jaar geleden precies voorgevallen is.

Zelfs met deze dwalingen wordt een individu niet vrijgesproken door vormfouten/procedurefouten/gebrek aan bewijs. Verder zijn Russische rechters vaak corrupt doordat hun loon niet erg hoog is.

(dit was de situatie voor 2004, geen idee of het nou positief veranderd is)

Toch ben ik benieuwd naar die statistieken, want volgens mij heb ik ooit een onderzoek gelezen waaruit naar voren komt dat homos wat later beginnen aan seksuele relaties juist vanwege hun eigen acceptatie van hun seksuele geaardheid.
Ik ken heel andere verhalen.

-Jongen die ik ken ging regelmatig met een groep jongens uit naar Eindhoven. Daar had hij blijkbaar orgies met die groep dus bij iemand thuis die in Eindhoven op kamers was. Hij zat toen nog in de kast, geen idee trouwens hoe dit verhaal naar buiten gekomen is.

-Die maat van me, die heeft meer dingen met mensen uitgespookt, waarvan men denkt dat ze hetero zijn.

Dus dat idee zal wel gevormd zijn door zulke verhalen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 794
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

@Quest: dat 10% van de mensen in Nederland wel eens homoseksueel contact heeft gehad klinkt mij op zich wel logischer in de oren. Maar is jouw definitie van homoseksualiteit dan dat je wel eens homoseksueel contact hebt gehad? Wat ik zelf hoor is dat vooral vrouwen het wel eens met een andere vrouw zouden willen proberen. Niet omdat ze homoseksueel zijn, maar vooral uit experimenteergedrag.

Verder denk ik dat één van de problemen die homoseksuelen in Nederland hebben, een imagoprobleem is. Een vriend van mij doet aan voorlichting op middelbare scholen over homoseksualiteit. Wat hij vaak tegenkomt is dat leerlingen tegen hem zeggen dat ze met hem geen probleem hebben, omdat hij tenminste een 'gewone homo' is. Met mensen die 'gewoon homo' zijn hebben ze dan geen probleem, het extravagante van de canal parade staat ze vooral erg tegen. Het imagoprobleem is dan dat ze denken dat als je homo bent, ze meteen zo extravagant moet zijn, terwijl de meeste homo's die ik ken, heel 'gewone' mensen zijn. De gay pride is dan aan de ene kant iets dat de emancipatie van homoseksuelen bevordert, maar dat het aan de andere kant misschien ook juist belemmert. Voor veel mensen die helemaal niets met homo's zeggen te hebben, zou het wellicht goed zijn om te zien dat homo's net zo goed je buurman zouden kunnen zijn en niet perse in een glitterstring oid rondlopen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Homo's mogen hand in hand over straat gaan, samenwonen etc. Ik zal echter excessen zoals de gayparade blijven verachten.
Is je goed recht, wat ik al aangaf helaas is zo'n gayparade nog redelijk noodzakelijk. Als ik in Amsterdam, den Haag s'avond hand in hand zou lopen met mijn man dan krijg ik grote problemen. Overigens loop ik nooit hand in hand is niet mijn ding.

Ik ben het hier eigenlijk wel met Vartigo eens. Ik zou het niet zo sterk uitdrukken als 'verachten', want ik veracht het niet, als men dit wilt doen, prima, leef je uit. Ik denk alleen dat de homo-community juist het tegenovergestelde van acceptatie bereikt met dit soort evenementen. Eerst vragen ze of men hen wilt behandelen zoals ze iedereen zouden behandelen, om niet gediscrimineerd te worden omdat ze eigenlijk gewoon hetzelfde zijn als jij, ik, en iedereen, alleen ze zijn homo, maar dat maakt ze niet raar of vreemd, ze zijn eigenlijk net als de rest. Maar vervolgens dansen ze elk jaar (half)naakt door de straten van Amsterdam in een spektakel waar zelfs ik menig klein kind van weg zou houden..

Het presenteert eigenlijk hetzelfde probleem als de Black History Month in Amerika, en Morgan Freeman legde het perfect uit in een interview:

Je voedt de discriminatie juist door zwarte mensen speciaal een maand lang in het zonnetje te zetten...50% korting op kentucky fried chicken en watermeloenen gedurende de hele maand... Je vergroot de kloof tussen zwart en wit door te focussen op de huidkleur van iemand en de negatieve stereotypen die dat soms met zich meebrengt. Wat je het beste kan doen is het er gewoon niet over hebben, en gewoon je leven leven, zo laten zien dat jij evenveel kan bereiken als andere mensen en dat je niet voor anderen onderdoet vanwege je huidskleur, en op die manier zullen andere mensen zich vanzelf ontdoen van hun vooroordelen omdat ze niks meer hebben om die discriminatie mee te voeden. Op die manier zien mensen geen zwart of wit iemand meer, ze zien een persoon, en pas als iedereen op die manier kijkt zal er geen racisme meer zijn.

Hetzelfde geldt voor homo's. Door juist zo op homoseksualiteit te focussen en vooral het negatieve aspect ervan (het flamboyante 'geef mij aandacht' gedrag) voedt je het stereotype van de irritante homo. En zelfs al zou dat stereotype er niet zijn, je maakt met een evenement zoals de gayparade alsnog onderscheid tussen homo's en hetero's. Ik dacht dat het hele idee van homo-acceptatie juist is om dat onderscheid weg te halen? Dat mensen geen homo of hetero meer zien, maar een persoon? Met de gayparade bereikt men precies het tegenovergestelde.

Wat denken homo's dat ze hier eigenlijk mee bereiken? Dat mensen die zich eerst aan homo's ergerden of zelfs homo's haatten tot discriminatie aan toe dan ineens zeggen "Oh, mijn vooroordelen waren ongegrond, ze zijn eigenlijk net zoals ons"? En dat ze dan hun huizen uit komen rennen en mee gaan dansen? Zo werkt het misschien in een Disney film; in werkelijkheid zal die ergernis/haat alleen maar sterker worden, want nu krijgen ze de mogelijkheid om te zeggen "zie je wel!", en de discriminatie leeft voort..

Het doel van een mens is om voort te planten

Een paar duizend jaar geleden misschien...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Even heel kort ik heb niet zoveel tijd: Opzich vind ik de gaypride een goed ding, het zorgt voor zichtbaarheid en zichtbaarheid is noodzakelijk voor acceptatie. Net als MasterJapie en Eli ben ik zelf ook absoluut geen voorstander van dat overdreven gedoe wat mij betreft kan het allemaal een stuk ingetogener, maar dat vind ik ook van de Braziliaanse carnaval optocht in Rotterdam, dat heb ik eerder ook weleens aangegeven op dit forum. Aan de andere kant is bij de meeste mensen absoluut niet te zien dat ze homo zijn, er zit geen gedrag aan vast of geen specifiek uiterlijk, hierdoor is het moeilijk om, zoals in het verleden gebleken is bepaalde gelijke rechten te krijgen. Immers wat niet zichtbaar is bestaat voor veel mensen niet. Het gevolg van de gaypride is wel dat er een gesprek plaatsvind zoals op het forum hier, bij mijn op het werk en binnen mijn vriendenkring, met ongeveer dezelfde reacties als van jullie. En dan blijkt voor veel mensen dat homo's eigenlijk doodnormaal zijn, en juist door die gesprekken die er zijn ontstaat wel zichtbaarheid en acceptatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Homo's mogen hand in hand over straat gaan, samenwonen etc. Ik zal echter excessen zoals de gayparade blijven verachten.
Is je goed recht, wat ik al aangaf helaas is zo'n gayparade nog redelijk noodzakelijk. Als ik in Amsterdam, den Haag s'avond hand in hand zou lopen met mijn man dan krijg ik grote problemen. Overigens loop ik nooit hand in hand is niet mijn ding.

Ik ben het hier eigenlijk wel met Vartigo eens. Ik zou het niet zo sterk uitdrukken als 'verachten', want ik veracht het niet, als men dit wilt doen, prima, leef je uit.

Verachten is wel te sterk uitgedrukt.

verachten

verachten werkw.Uitspraak: [vərˈɑxtə(n)] Verbuigingen: verachtte (verl.tijd enkelv.) Verbuigingen: heeft veracht (volt.deelw.) Toon alle vervoegingen sterk minachten Voorbeeld: `Ik veracht die ellendelingen met heel mijn hart.`

Zo'n erge hekel heb ik er echt niet aan maar ik ben er in ieder geval geen fan van.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Even heel kort ik heb niet zoveel tijd: Opzich vind ik de gaypride een goed ding, het zorgt voor zichtbaarheid en zichtbaarheid is noodzakelijk voor acceptatie. Net als MasterJapie en Eli ben ik zelf ook absoluut geen voorstander van dat overdreven gedoe wat mij betreft kan het allemaal een stuk ingetogener, maar dat vind ik ook van de Braziliaanse carnaval optocht in Rotterdam, dat heb ik eerder ook weleens aangegeven op dit forum.

Het verschil is dat het carnaval voor iedereen is. Er wordt tijdens dat evenement geen onderscheid gemaakt tussen homo en hetero, of zwart en wit. Het is gewoon een grote groep mensen dat feest viert.

De gayparade is, zoals de naam al zegt, speciaal voor homo's. Als ik homo zou zijn zou ik mij daar enorm aan ergeren, net zoals Morgan Freeman zich ergert aan die Black History Month. Er is geen 'straightparade', waarom zou ik als homo dan een gayparade willen? Het enige wat ik zou willen is gelijke rechten en gelijke behandeling, en de enige manier waarop je dat kan bereiken is door je normaal te gedragen en mensen te laten zien dat je eigenlijk net zoals hen bent. Dans mee in die carnaval van Rotterdam die voor iedereen is bedoeld, maar ga niet op een evenement speciaal voor homo's halfnaakt door de straten van Amsterdam dansen terwijl je met dildo's aan het zwaaien bent...dat kan het imago van de homo alleen maar schaden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op zich is er ook niets met een feest speciaal voor gays. Het probleem is alleen dat wat er op zo'n feest gebeurt, ook speciaal aan gays gelinkt zal worden, waarom zou het anders een gay-parade noemen? Wanneer het gaat over een christelijk feest, verwacht je dat daarin specifiek de christelijke identiteit naar voren komt, wanneer de Chinese gemeenschap haar eigen oud en nieuw viert, verwacht je dat dat feest typisch is voor Chinezen. Bij een kinderfeestje verwacht je dat zoiets speciaal op kinderen is afgestemd. Bij een gay-parade verwachten mensen in die lijn daarom dat zo'n feest typisch is voor homoseksuelen. En dan is het inderdaad niet vreemd dat veel mensen een vreemd beeld hebben bij homoseksuelen. Gelukkig stellen de meeste mensen dit beeld wel weer bij wanneer ze persoonlijk mensen leren kennen die homoseksueel zijn. Het probleem met geweld ed richting homoseksuelen gaat echter vooral om mensen die persoonlijk geen homoseksuelen kennen en die het moeten doen met wat ze weten van zo'n 'homofeest'. Ik denk dat een organisatie als het COC daar best nog een stevige slag in zou kunnen maken.

Ik moet zelf ook niet zoveel hebben van de gay-parade. En als ik zou denken dat alle homoseksuelen steeds op even uitbundige wijze hun seksualiteit zouden etaleren als dat daar gebeurt, dan zou ik ook niet zoveel met homoseksuelen hebben. Gelukkig weet ik ondertussen beter.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Even heel kort ik heb niet zoveel tijd: Opzich vind ik de gaypride een goed ding, het zorgt voor zichtbaarheid en zichtbaarheid is noodzakelijk voor acceptatie. Net als MasterJapie en Eli ben ik zelf ook absoluut geen voorstander van dat overdreven gedoe wat mij betreft kan het allemaal een stuk ingetogener, maar dat vind ik ook van de Braziliaanse carnaval optocht in Rotterdam, dat heb ik eerder ook weleens aangegeven op dit forum.

Het verschil is dat het carnaval voor iedereen is. Er wordt tijdens dat evenement geen onderscheid gemaakt tussen homo en hetero, of zwart en wit. Het is gewoon een grote groep mensen dat feest viert.

De gayparade is, zoals de naam al zegt, speciaal voor homo's. Als ik homo zou zijn zou ik mij daar enorm aan ergeren, net zoals Morgan Freeman zich ergert aan die Black History Month. Er is geen 'straightparade', waarom zou ik als homo dan een gayparade willen? Het enige wat ik zou willen is gelijke rechten en gelijke behandeling, en de enige manier waarop je dat kan bereiken is door je normaal te gedragen en mensen te laten zien dat je eigenlijk net zoals hen bent. Dans mee in die carnaval van Rotterdam die voor iedereen is bedoeld, maar ga niet op een evenement speciaal voor homo's halfnaakt door de straten van Amsterdam dansen terwijl je met dildo's aan het zwaaien bent...dat kan het imago van de homo alleen maar schaden.

De gaypride is ook voor iedereen toegankelijk, best gezellig gewoon een feestje georganiseerd door homo's, dat er een categorie is die graag halfnaakt op een bootje wil dansen, daar erger ik me ook aan, het merendeel doet dit niet. Maar goed bij het braziliaanse carnaval 1 keer per jaar in rotterdam lopen sommige dames ook in weinig tot geen verhullende kleding, niemand die het in zijn hoofd haalt te denken dat elke braziliaanse dame er dagelijks zo bijloopt. Of neem charismatische christenen die al gillend de duivel uitgedreven krijgen in halleluja bijeenkomsten, iedereen herkent het als uitwassen en zal niet denken dat elke christen zondags gillend op de vloer ligt te stuiptrekken.

Verschil met morgan freeman die zich ergert aan Black History Month is dat 'zwarten' nogal zichtbaar zijn in de samenleving en dat iedereen kan zien dat het normale mensen zijn. Homo's zijn veel minder zichtbaar, en dat heeft tot gevolg gehad dat gelijke rechten en dergelijke nogal lang op zich hebben laten wachten afgelopen eeuw. 1 dag van de 365 met wat meer homo's in het nieuws is goed voor het besef dat er 1 miljoen mensen in Nederland rondlopen met een andere geaardheid en dat daar misschien rekening mee gehouden kan worden. Dat gaat de laatste jaren de goede kant op, maar zichtbaarheid om vooroordelen uit de weg te gaan is belangrijk, al ben ik het met je eens dat de beelden die op televisie te zien zijn niet altijd even goed daaraan bijdragen. Je kunt ook zeggen dat de media de vooroordelen willen bevestigen door alleen de extremen te laten zien en daarmee dat homoseksualiteit dus nog steeds geen normaal onderdeel van de samenleving is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik denk dat een organisatie als het COC daar best nog een stevige slag in zou kunnen maken.
Dat denk ik ook, probleem bij die organisatie is dat het gedomineerd wordt door homo's die nog in het verleden leven, niet wetend dat de wereld sinds de jaren 60, zeker in Nederland, enigszins is veranderd.
Ik moet zelf ook niet zoveel hebben van de gay-parade. En als ik zou denken dat alle homoseksuelen steeds op even uitbundige wijze hun seksualiteit zouden etaleren als dat daar gebeurt, dan zou ik ook niet zoveel met homoseksuelen hebben. Gelukkig weet ik ondertussen beter.
Net als met christenen, je hebt er gekken tussen die uitbundig hun christendom etaleren maar lang niet allemaal :#
Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar is een gayparade dan wel een goed idee? Het maakt niet uit hoe men zich daar gedraagt, als ik homo zou zijn zou ik gewoon gelijke rechten en gelijke behandeling willen hebben. Als er een straightparade is waar men laat zien hoe trots men is op hun heteroseksualiteit, dan begrijp ik het als homo's ook een gayparade willen hebben. Dat is gelijke behandeling. Maar een evenement speciaal voor homo's legt een nadruk op het verschil tussen homo's en hetero's, en dat is wat je juist niet wilt hebben als je strijdt voor gelijke behandeling. Tuurlijk, er zullen genoeg hetero's zijn die lekker meedansen bij zo'n feest, maar het gaat om het feit dat er een onderscheid wordt gemaakt. Men ziet Harry en Jack niet als Harry en Jack die samen dansen maar als hetero en homo die samen dansen. Dat is juist het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken, nietwaar? Als ik homo zou zijn zou ik niet willen dat men mij ziet als homo, maar gewoon als masterjapie, net zoals als men nu naar mij kijkt men niet denkt "dat is een hetero", maar gewoon denkt "dat is masterjapie".

Stel je voor dat er een feestje zou worden georganiseerd speciaal voor zwarte mensen. Een 'blackparade'. Dat zou nogal discriminerend zijn. En het maakt niet uit of witte mensen ook meedansen, het concept van een feestje speciaal voor zwarte mensen is behoorlijk racistisch.

Een feestje speciaal voor christenen zoals de EO jongerendag is weer iets heel anders. Men kiest voor God. En dus is het voor christenen leuk om een evenement te creëren voor mensen die ook voor God gekozen hebben en elkaar zo te leren kennen en van elkaar te leren. Je kiest niet voor je huidskleur of seksualiteit. Als ik homo zou zijn zou ik mij dan aangetrokken moeten voelen tot een feest speciaal voor homo's...? Zou ik mij als zwart persoon geëerd moeten voelen door Black History Month? Het enige dat homo's met elkaar gemeen hebben is hun seksuele geaardheid, het enige dat zwarten met elkaar gemeen hebben is hun huidskleur. Nee, dat onderscheid tussen homo-hetero en zwart-wit wordt door dit soort dingen alleen maar groter.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Enigszins eens met MasterJapie en Eli7. Ik ben nog nooit bij een Gayparade geweest en heb daar ook niet echt behoefte aan. Beelden hoef ik ook niet te zien. Dit maakt mijn visie wat beperkt. Het enige dat ik er van meekrijg is dat men behoefte heeft vooral de seksuele kant van de geaardheid op allerlei manieren te benadrukken. Ik snap dat niet helemaal. Homofilie is toch meer dan alleen de vleselijke kant? Een argeloze buitenstaander krijgt zo het beeld dat homofilie en seksuele perversie samenhangen. Een beeld dat je als normale homo niet wilt versterken lijkt me.

Natuurlijk, als hetero wordt je op tv en in reclames ook overstelpt met ontblote dames die producten aanbieden, van lingerie tot boter etc. Maar als mens ben je toch iets meer dan je seksualiteit.

Als je de emancipatie van homo's wilt bevorderen moet je je denk ik richten op onderwijs en situaties waarin homo's worden weggepest zeker niet negeren en aanpakken. Daarmee bereik je meer dan met zo'n feestje. Al brengt het wel de weerstand naar boven, bijvoorbeeld van de Nederturken. Niet iedereen hoeft het er mee eens te zijn dat homo's moeten kunnen trouwen, maar acceptatie van personen mag toch wel gevraagd worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Enigszins eens met MasterJapie en Eli7. Ik ben nog nooit bij een Gayparade geweest en heb daar ook niet echt behoefte aan. Beelden hoef ik ook niet te zien. Dit maakt mijn visie wat beperkt. Het enige dat ik er van meekrijg is dat men behoefte heeft vooral de seksuele kant van de geaardheid op allerlei manieren te benadrukken. Ik snap dat niet helemaal. Homofilie is toch meer dan alleen de vleselijke kant? Een argeloze buitenstaander krijgt zo het beeld dat homofilie en seksuele perversie samenhangen. Een beeld dat je als normale homo niet wilt versterken lijkt me.

Natuurlijk, als hetero wordt je op tv en in reclames ook overstelpt met ontblote dames die producten aanbieden, van lingerie tot boter etc. Maar als mens ben je toch iets meer dan je seksualiteit.

Dat maakt een evenement speciaal voor homo's nou zo problematisch wat dit betreft. Het enige waarin homo's van hetero's met elkaar verschillen is hun seksualiteit, hun geaardheid. En dus is het logisch dat men tijdens een feest zoals de gayparade juist zo op seksualiteit focust. Als men gewoon gekleed gaat zoals mensen zich kleden tijdens carnaval, en gewoon zouden dansen zoals mensen dat tijdens een carnaval doen, dan zou de gayparade in geen enkel opzicht meer verschillen van een gewoon carnaval, want die geaardheid was het enige dat ze anders maakten dan de rest. Neem de focus op die seksualiteit weg en het is zoals elk ander feest. En dat het imago van de homo juist wel verbeteren: "kijk, ze zijn net als ons". Noem het dan geen gayparade, want dan focus je alsnog op het verschil tussen homo en hetero, noem het dan gewoon iets van Het Amsterdamse Carnaval of iets dergelijks. Geen homo's, geen hetero's, gewoon een grote groep mensen die de hele dag door feestviert.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb altijd het gevoel dat het vooral gaat om 'Kijk ons eens tolerant zijn' ipv echt homoemancipatie als doel. Daar werkt alleen onderwijs tegen: het is niet vies/viezer (dan heteroseks, althans.. niet perse), het is niet onnatuurlijk, het is geen keuze, ze worden alleen verliefd op mensen van hun eigen geslacht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het oorspronkelijke idee van de gayparade was een mars waarin homo's demonstreerden voor een meer gelijkwaardige behandeling in de samenleving. In veel andere landen is het ook gewoon een normale, kleurrijke optocht, met regenboogvlaggen en vooral roze kleding (wat op zich ook al vreemd is, daar roze=homo volgens mij door de nazi's is uitgevonden). Hier in Nederland (en moet dat mij verbazen?) is het mijns inziens nogal uit de hand gelopen en lijkt het zijn doel voorbij te schieten. Natuurlijk zijn er ook organisaties die serieus deelnemen aan de tocht om een statement te maken, zoals nu ook de KNVB deed. Maar je mag je afvragen of je als serieuze organisatie wel nog aan zo'n tocht moet meedoen als het ook zo seksueel provocerend is.

Nu heb ik echter ook weleens gehoord dat men dat bewust doet, omdat men meent dat homo's helemaal vrij zich moeten kunnen uiten, ook op straat. Maar in dat geval kan ik daar ook niet achterstaan. Halfbloot en uitdagend over straat lopen is mijns inziens altijd verwerpelijk, of het nu door een homo of een hetero gebeurt. Get a room, zou ik zo zeggen. Elkaar zoenen op straat en hand in hand lopen, dat maakt me dan nog niet zoveel uit, ze doen maar. Maar blijkbaar willen sommige deelnemers op straat dus meer dan dat en daar pas ik voor.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bikini's en zwembroeken afschaffen: zwemmen in lange broek en trui/shirt. ;)

Ook aan dat halfnaakt rondlopen kan ik me niet echt storen, of het nou op een boot is of op het strand. In New York is het legaal om topless (ook voor vrouwen) over straat te lopen, misschien een ideetje voor in Nederland..

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 months later...

Aan alle christelijk homo's: ik hou van jullie :) Even ongebreidelde positieve discriminatie, ja. Ik kan me ze voorstellen dat jullie het qua seksualiteit lastig hebben (gehad) gezien wat mainstream christendom vindt van homoseksualiteit. Ik hou uiteraard net zo veel van jullie als van niet-christelijke homo's, van christelijke en niet-christelijke hetero's enzo, maar ik vond dat ik jullie even een digitale hug moest geven (YY)*:}

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid