Spring naar bijdragen

Zecharia Sitchin, vertaler van Soemerische Kleitabletten


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Gast Anon_phpbb

Zecharia Sitchin is een schrijver die gespecialiseerd is in de vertaling van oude talen zoals het Soemerisch en de Maya-hiëroglyfen. Hij is één van de weinige wetenschappers die de Soemerische kleitabletten kan lezen.

Sitchin heeft zo veel mogelijk kleitabletten vertaald zodat de huidige geschiedschrijving kan aangevuld worden met nieuwe bronnen. Het blijkt dat de Soemeriërs de belangrijkste verhalen uit de bijbel kennen en er soms de hoofdrol in speelden! De bijbel blijkt zelfs vol opzettelijke of onopzettelijke vertaalfouten te zitten. Iedereen die dacht dat bijbelse verhalen op Hebreeuwse teksten gebaseerd zijn moet zijn kennis updaten, want ze zijn op Soemerische kleitabletten gebaseerd.

Ander zonnestelsel

De tabletten vertellen over een volk dat uit een ander zonnestelsel kwam reizen. Ze passeerden allerlei planeten. De schrijvers van de Soemerische kleitabletten zagen de aarde als zevende planeet omdat ze van buiten naar binnen telden. Wij aardlingen tellen vanaf de zon en dan is de aarde de derde planeet. De ruimtevaarders, elohim genaamd, kwamen op aarde om goud te winnen. Dat had men nodig om te overleven op hun eigen planeet of voor hun ruimteschip. Dat wordt niet helemaal duidelijk uit de kleitabletten. Er landen 600 elohim. Ze verdeelden hun taken. Veel gingen werken in wat nu Zimbabwe heet. Daar zijn inderdaad gigantisch grote megalitische complexen en ondergrondse mijnstelsels. Het verhaal van de kleitabletten wordt bevestigd door hedendaagse bevindingen.

Elohim

De mensen in de mijnen kwamen op een gegeven moment in opstand omdat ze naar hun believen te hard moesten werken. Er werd onderhandeld over het goud dat gewonnen moest worden. Men kwam overeen dat er een nieuw wezen geschapen moest worden als werker. De elohim waren slim want ze konden naar believen dieren en mensachtigen creëren. De werker die geschapen werd, was geschapen naar het evenbeeld van de Elohim, alleen dan zonder een aantal belangrijke eigenschappen. Zo bleven de Elohim de nieuwe werkers te slim af. Het wezen wat geschapen werd was de mens!

Adam en Eva

Maar de vrouwen onder de elohim begonnen na een paar jaar ook te mopperen. Ze moesten immers steeds meer werkers; mensen op de wereld zetten. Er werd weer onderhandeld en er werd besloten dat de werker voortaan zichzelf moest kunnen voortplanten. Daarop werd de vrouw geschapen zodat de elohim-vrouwen van hun al te zware taak ontheven waren. Als het goed is komt dit verhaal je bekend voor; het is heeft in grote lijnen overeenkomsten met het bijbelse verhaal. Dit het originele verhaal. Uit vertaalfouten blijkt dat bijbelse woorden dezelfde betekenis hebben als de Sumerische begrippen.

Mens is goddelijk

Het gaat verder want de vrouwen onder de mensen bleken zeer mooi en verleidelijk te zijn voor de goden, de elohim-mannen. Ze verwekten kinderen bij de aardse vrouwen. Het genetisch materiaal van de elohim en de mensen raakte hierdoor uiteindelijk helemaal met elkaar vermengd. Dat betekent voor ons dat als we maar beseffen dat we veel meer zijn dan een mens we goddelijk kunnen worden. Eigenschappen die we goden toedichten liggen dus ook voor mensen binnen handbereik als we ons maar niet laten afleiden door aardse zaken.

Visioen

Sitchin vertelt over visioenen die mensen of goden hebben en die veel kennis en waarheid bevatten. Hij verhaalt dat als iemand iets te weten wilde komen hij ging slapen en voor dat hij in slaap viel een droom verwachtte die zijn probleem zou verhelderen zodat hij tot een oplossing kan komen. Dromen zijn geen bedrog voor de Soemeriërs. Het verschijnen van engelen en het communiceren met onzichtbare wezens is mogelijk volgens de Soemeriërs.

Ruimteschepen

In de bijbel worden beschrijvingen gedaan van boze goden, goden die wraak willen uitoefenen. De vertalers van de Roomse bijbel hebben alles zo vertaald dat het net lijkt of steeds één en dezelfde god alles deed. Niets is minder waar! Er waren vele goden en ja, ze vlogen in ruimteschepen! Wellicht kun je ook vliegen met een lichaam wat zich in andere dimensies kan voortbewegen maar voor verplaatsing in de 3-dimensionale wereld is een ruimteschip erg handig.

Kerktorens

Daarom is het geen wonder dat kerktorens zo hoog en spits zijn. De torens van een moskee zijn nog duidelijker spits. Het zijn gewoon imitatie-raketten! Men bouwde deze na om de goden te verzoeken nogmaals te landen. Overigens is deze gewoonte om voertuigen van goden na te bouwen een zeer menselijke eigenschap want toen papua's in de vorige eeuw voor het eerst vliegtuigen zagen hebben ze die ook nagebouwd.

Mythen

Sitchin is niet de eerste die deze kennis inzag maar wel de eerste die de Soemerische kleitabletten en de hiëroglyfen van de Maya's zo nauwkeurig heeft bestudeerd. Tot nu toe vertellen academici elkaar dat de Soemeriërs en de Maya's elkaar mythen vertelden. Deze mythen zijn overal in de wereld precies hetzelfde! Er moet dus een wereldwijde cultuur zijn geweest ver voor de huidige wetenschap enigzins dingen begon te (her)ontdekken. De mythen en sagen van de Noren, de Ieren, de Germanen, de Polynesiërs, de verschillende culturen uit Azië en andere volkeren komen met elkaar overeen in die zin dat er vliegende objecten voorkomen in de verhalen waarin mensen of goddelijke wezens vervoerd werden. Wetenschappers vertellen elkaar het sprookje dat het een psychologisch en menselijk verschijnsel is om een god achter de dingen te zoeken voor zaken die hem boven het hoofd gaan. Dat is niet zo; het is juist omgekeerd. De mythen en sagen berusten op waarheid, stelt Sitchin.

http://wetenschap.infonu.nl/ruimtevaart ... etten.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Zou dit waar kunnen zijn? Dat we de bijbel anders moeten lezen. Dat de goden die we aanbidden eigenlijk buitenaardse wezens zijn? En dat de bijbel niet op Hebreeuwse teksten is gebaseerd maar op Soemerische kleitabletten?

Wat denken jullie?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zou dit waar kunnen zijn? Dat we de bijbel anders moeten lezen. Dat de goden die we aanbidden eigenlijk buitenaardse wezens zijn? En dat de bijbel niet op Hebreeuwse teksten is gebaseerd maar op Soemerische kleitabletten?

Wat denken jullie?

tja..wat zal ik zeggen - lijkt me nogal bizar, eerlijk gezegd; ook dat Niburu verhaal.

wel interessant, daar niet van.

de Sumeriers waren zeer ontwikkeld op elk gebied.

dat het bijbelse zondvloed verhaal is gebaseerd op of beïnvloed is door het Gilgamesj Epos geloof ik wel.

en hoe denk je over Sargon van Akkad >>>Mozes?

zie je hier ook een overeenkomst?

Het blijkt dat de Soemeriërs de belangrijkste verhalen uit de bijbel kennen en er soms de hoofdrol in speelden

dat lijkt me niet, want de bijbel was toen nog niet geschreven.

de Sumeriers bestonden al zo/n 4000-3000 jaar vChr.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb
dan neem ik aan dat je -vanuit jouw visie - ook gelooft dat Elia en Jezus in een ufo zijn opgenomen?

of ga ik nu te ver?

Dat weet ik niet. Maar misschien was Jezus zelf wel buitenaards. Hier heb ik mij nog niet echt in verdiept.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb even wat zitten googlen naar deze club.... maar niet alleen zijn de vertalingen van bovengenoemde Sitchin prutswerk, volgens deskundigen, maar men is nogal groot voorstander van het klonen en genetisch manipuleren van mensen. Dan is dit vooral een club waar ik totaal geen sympathie voor kan opbrengen.

En dan heb ik het nog niet eens over de 'Klingon en Borg' theorieën, die zijn op z'n zachts gezegd hilarisch... at best. :|

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zou dit betekenen dat er helemaal geen almachtige God is?

ik denk niet je dat je daaruit een conclusie kunt trekken of er wel of geen almachtige God is.

volgens mij staat dat er los van.

de Sumeriërs geloofden bv. in meerdere goden, net zoals de eerste Hebreeën polyheïstisch waren [en de vader van Abraham] ; dus voor hetzelfde geld bestaan er ook almachtige Goden - als je het zo bekijkt.

of ze bestaan niet.....

volgens de bijbel {OT} zijn er meerdere goden: "Gij zult geen andere goden voor mijn aangezicht hebben." en bovendien laat God zich zien als een jaloers God.,

dus daaruit blijkt dat ook.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op Planet X......

Beste Geloof,

Hoe oud ben je? Als je nog in de leeftijdscategorie valt die naar school gaat heb ik een huiswerkopdracht voor je:

De volgende keer dat je een spannend verhaal op internet tegenkomt, moet je even de naam van de auteur , of het onderwerp als zelfstandig naamwoord in wikipedia opzoeken. (Een bibliotheek archief is ook goed.)

Deze meneer Sitchin is van de Erich von Däniken categorie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

dat denk ik ook - daar zijn we het eens.

Zijn er nog meer Soemerische verhalen die overeen komen met bijbelse verhalen?

De Soemerische tempels -tsiggurats of 'hoge plaatsen'- waren machtige trappentorens die zich als kleine bergen naar

de hemel verhieven.

Het bijbelse verhaal over de toren van Babel is vrijwel zeker een Hebreeuws verslag over een van deze monumentale tempels.

http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/gesch ... merie.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid