Spring naar bijdragen

‘Investeer in gebed’ voor politiek Den Haag


Aanbevolen berichten

Bidden voor de overheid is de beste investering in crisistijd, zeggen de organisatoren van de jaarlijkse Kroonbede. Op dinsdag 11 september houden zij daarom een interkerkelijke dienst voor politiek Den Haag. En iedereen die dat wil, is welkom die bij te wonen.

De viering is vanaf 20.30 uur in de Kloosterkerk op het Lange Voorhout en is vrij toegankelijk. Thema van de dienst is ‘Investeer in gebed’. “In tijden van crisis op economisch, klimatologisch, moreel vlak en op gebieden van water en voedsel, is bidden voor de overheid en hooggeplaatsten de beste investering die christenen kunnen doenâ€, zegt Rens Schalkwijk, voorzitter van het Comité Kroonbede die de dienst organiseert.
Ds. Maarten Groen, predikant van de Christelijke Gereformeerde Jeruzalemkerk in Den Haag-West, leidt de samenkomst en ds. Orlando Bottenbley, voorganger van de Bethelgemeente in Drachten spreekt een overdenking uit.

Het thema van de dienst krijgt ook concreet vorm door voorafgaand aan de verkiezingen van woensdag 12 september vijftig uur lang te bidden. Verschillende Haagse kerken lossen elkaar af in een 'ketting van gebed'. “Als christenen willen we een zegen zijn voor dit land en deze stadâ€, zegt Schalkwijk. “Dat doen we op allerlei praktische manieren, maar ook door te bidden. Het is mooi om te zien dat heel verschillende Haagse kerken hiervoor zij aan zij gaan staan.â€Â 

Het Comité Kroonbede bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Residentie Pauzediensten, de Evangelische Alliantie en stichting Zendtijd voor Kerken. Alle ministers en staatssecretarissen, de leden van Eerste en Tweede Kamer, het college van burgermeester en wethouders van Den Haag en de Haagse gemeenteraad hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid