Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Op 29 oktober 2012 debuteert Clemens van Brunschot met de literaire thriller 'Uit de duisternis neergedaald'.

Gerard Wijkel is een tbs'er in een lang proefverlof, dat experimenteel vroeg inging. Hij heeft een historie van schizofrenie, maar doet er alles aan om niet terug te vallen in zijn oude godsdienstwaanzin. Eugénie Stauf is een spraakmakende mediamagnate, net zo vastberaden als hij, maar dan om de wereld te bevrijden van God. Zij dwingt hem - zo lijkt het - tot een 'battle' in een live tv-show, waarin hij moet bewijzen dat God bestaat.
 
Gerards afstand tot de werkelijkheid wordt in de schrijfstijl tot uitdrukking gebracht. De spanning berust op de vraag of het inderdaad zo is dat Eugénie Stauf hem gek probeert te maken of dat de man anderen juist met die illusie gek aan het maken is. Veel draait om de aloude vraag of God wel of niet bestaat. En of het wel kan, zo'n tbs'er met proefverlof. Van Brunschot meldt in zijn voorwoord dat het gevaarlijker is om te stoppen met tbs-verloven dan om ermee door te gaan.
 
Het hele verhaal stevent af op een tv-show die geen omroep durft uit te zenden, behalve die van Eugénie Stauf. De hype van de 'reality' TV wordt ver doorgetrokken. 'Uit de duisternis neergedaald' is een gelaagde roman, met een spannend verhaal dat in een diepere laag een verkenning vormt van de grens tussen geloof en gekte. Gaandeweg probeert Van Brunschot een wijdverbreid misverstand rond schizofrenie op te helderen.
 
Het boek kan vanaf 29 oktober besteld worden bij de boekhandel, bij Bol.com, bij uitgeverij Zilverspoor en - nu al - op de website van de auteur: www.clemensvanbrunschot.nl, waar ook een boektrailer en een leesfragment te vinden zijn. Van Brunschot zit op Facebook (www.facebook.com/ClemensvanB) en - met 6600 volgers - op Twitter (www.twitter.com/ClemensvanB).
 
Clemens van Brunschot werd geboren in Waalwijk en woont in Eindhoven. Hij studeerde cum laude af in de sociaal-culturele wetenschappen en werd in Manchester 'Master of Science'. Uitgeverij Zilverspoor heeft van hem ook boeken twee en drie ingepland staan; de schrijver werkt tevens aan boek vier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid