Spring naar bijdragen

Re:Joy: "Terug naar de kern van waar het allemaal om gaat"


Aanbevolen berichten

Het kan door de vele promotie nauwelijks onopgemerkt zijn gebleven: het evenement 'Re:Joy' dat op 9 november plaatsvind in De Schakel in Nijkerk. Een ex-bendelid, popzangeres, dichter en een predikant geven dan invulling aan wat volgens de organisatie "een avondvullende show voor twintigers" moet worden "vol muziek en inspiratie".

"Re:Joy is voor twintigers die willen weten en ervaren waar het leven écht over gaat", zegt initiatiefnemer Ruben Hadders (26) uit Harderwijk. "Veel van mijn generatie zijn wel opgegroeid met het christelijk geloof, maar hebben moeite gekregen met de kerk. Zij ervaren weinig echtheid, weinig gemeenschap, weinig diepgang en - niet onbelangrijk - weinig vreugde. Met Re:Joy willen wij terug naar de kern van waar het allemaal om gaat: God te kennen. Hoe fantastisch is het om de almachtige Schepper van hemel en aarde écht te mogen kennen! Heel persoonlijk zelfs, als je hemelse Vader. Zoals een bekende toetjesreclame het zegt: 'daar wordt je blij van!'"

Re:Joy heeft volgens Hadders wel wat weg van een tv-programma. "De Wereld Draait Door meets Ik hou van Holland meets het christelijk geloof. Het is snel, inspirerend, interactief en gezellig."

Rivelino Rigters is één van de gastartiesten tijdens het evenement. Tot zijn zestiende zat hij in een door hemzelf opgerichte jeugdbende, pleegde overvallen, gebruikte drugs. Verschillende malen zat hij vast in een jeugdgevangenis. Nog steeds komt hij daar wel eens, maar dan om rapworkshops te geven en jonge criminelen te helpen hun talenten te ontdekken. Sinds hij met God in aanraking kwam is hij zich vooral gaan focussen op muziek. Tegenwoordig is hij een veel geziene gast in radio- en televisieprogramma's. Onlangs nog kwam hij in het nieuws vanwege zijn medewerking aan de Straatbijbel, een hertelling van de Bijbel in straattaal.

Ook Odette zal een klein optreden verzorgen tijdens Re:Joy. De nog maar 21 jaar jonge zangeres is leadzangeres van de christelijke band Seven, maar werd begin vorig jaar ontdekt als solo-artieste door de bekende singer-songwriter Ralph van Manen, met wie zij een contract sloot. Dit jaar kwam haar debuutalbum "Mickey Finn" uit met een mix van powerpop-rock nummers en verstilde ballads. Het album werd positief ontvangen door 3FM-DJ Giel Beelen die haar muziek plaatste tussen Ilse de Lange en K's Choice.

Daarnaast is er ook medewerking van cabaretier en kleinkunstenaar Bob the Poët en een predikant. Wie die predikant is, wil de organisatie nog niet zeggen. Van een halfuur durende preek zal in elk geval geen sprake zijn, zegt Hadders. "Het is een beetje zoals het tv-programma College Tour. Ik zal hem die avond interviewen over zijn passie, zijn werk, zijn visie op de kerk enz. En ondertussen kunnen ook jongeren zelf vragen stellen. Wat voor vragen dan ook."

Behalve muziek en interviews is er ook nog een spelshow rondom het christelijk geloof, waarbij ook het publiek betrokken zal worden en de artiesten de teamcaptains zullen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid