Spring naar bijdragen

VU organiseert unieke internationale conferentie


Aanbevolen berichten

De Dom Hélder Câmara Leerstoel, gevestigd aan de Vrije Universiteit Amsterdam, organiseert van 18 tot 20 februari een unieke conferentie over intercultureel Bijbellezen. Op deze conferentie staat de vraag centraal of gezamenlijk, intercultureel Bijbellezen katalysator kan zijn voor sociale of persoonlijke transformatie.

Tijdens de conferentie komen mensen vanuit totaal verschillende culturen bij elkaar. Deelnemers vanuit de hele wereld bieden vier hoofdlezingen en meer dan twintig workshops aan. Zij reflecteren daarin op hun eigen ervaringen met het intercultureel lezen van de Bijbel. De conferentie zelf duurt twee dagen, maar het programma eindigt pas op woensdag 20 februari. Dan vinden er een evaluatie en een terug- en vooruitblik plaats waarin deelnemers in kleine groepen discussieren over wat ze hebben geleerd. Als het weer het toestaat krijgen ze een rondleiding door Amsterdam die wordt afgesloten met een diner.

Dom Hélder Câmara lezing
Als onderdeel van de conferentie organiseert de Dom Hélder Câmara leerstoel ook een lezing over intercultureel Bijbellezen, getiteld ‘Intercultural Bible Reading as Transformation for Liberation: Intercultural Hermeneutics en Biblical Studies’. In deze lezing focust Prof. Segovia op de plek en de rol van intercultureel Bijbellezen binnen het veld van Bijbelwetenschappen. Professor Segovia is een vooraanstaand theoloog, die focust op niet-westerse theologieen en minderheidstheologieen van het Westen en op politieke theologie. 

Ontstaan intercultureel Bijbellezen
Het idee voor deze conferentie is ontstaan in 2011, toen groepen mensen van over de hele wereld begonnen met het lezen van twee Bijbelverhalen. Het ene verhaal ging over Maria Magdalena die rouwt bij het lege graf, het andere ging over de verkrachting van Tamar door haar broer Amnon. De verschillende groepen raakten met elkaar in gesprek over de betekenis van deze verhalen. Zij ontdekten dat deze manier van Bijbellezen kan leiden tot meer begrip en een verandering van perspectief.

Deelnemen
Iedereen kan aan de conferentie deelnemen. De conferentie vindt plaats in Amsterdam aan de Nieuwe Keizersgracht 1a. De kosten voor de hele conferentie, inclusief de woensdag, zijn 125 euro. Ook één dag komen is mogelijk. Neem voor een prijsopgave contact op via j.h.de.wit@vu.nl.

Deelnemen aan de lezing is gratis, maar aanmelden van tevoren is wel nodig. De lezing vindt plaats op maandag 18 februari om 20.00 uur aan Amstel 51 in Amsterdam.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid