Spring naar bijdragen

Landelijke Taizéontmoeting 2013


Aanbevolen berichten

Van 15 tot 17 maart 2013 vindt in Leeuwarden de Landelijke Taizé Jongerenontmoeting plaats, georganiseerd door lokale kerken en de Franse broedergemeenschap van Taizé.

De oecumenische broedergemeenschap van Taizé ontvangt elk jaar enkele honderdduizenden jongeren van over de hele wereld. Zij zijn een week te gast om met elkaar te zingen, bidden en stil te zijn. De eenvoudige liederen in vele talen maken de vieringen toegankelijk.

De broeders willen geen vervanging bieden voor de kerkgenootschappen van jongeren thuis, maar hen wel (opnieuw) laten kennis maken met de bronnen van het geloof. Door met elkaar hier over in discussie te gaan ontdekken veel jongeren tijdens hun verblijf dat het geloof voor hen een belangrijke en inspirerende rol kan spelen in hun dagelijks leven. Elk jaar ervaren duizenden jongeren op deze ‘pelgrimage van vertrouwen’ zoals de broederschap het zelf noemt dat het levende geloof een bron is van vreugde en inspiratie en dat het wonden kan helen.

In samenwerking met lokale kerken organiseert de broedergemeenschap in 2013 een nationale ontmoeting in Leeuwarden. Tijdens deze ontmoeting zullen er vieringen zijn in de stijl van Taizé maar worden jongeren ook uitgenodigd om de reguliere viering op zondag bij te wonen met het gezin waar zij het weekend te gast zijn. Er zullen gespreksgroepen zijn met de broeders, maar jongeren komen tijdens workshops in aanraking met organisaties in Leeuwarden die bronnen van hoop zijn voor mensen in de regio. De ontmoeting kenmerkt zich door de stijl van Taizé maar wil jongeren ook nadrukkelijk de concrete invloed van lokale kerkgemeenschappen en organisaties in de regio laten ontdekken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid