Spring naar bijdragen

De dood van de Zoon


Aanbevolen berichten

Een intieme kerk, een goede verteller, prachtige muziek en het unieke verhaal van Jezus’ laatste uren, dat zijn de ingrediënten van De Dood van de Zoon. Tijdens dit bijzondere concert rond de Stille Week beleef je het Passieverhaal zoals je het nog nooit eerder deed.

Vorig jaar genoten ruim 200 mensen van een bijzondere avond in de intieme Waalse Kerk in Delft. Ze hoorden het verhaal van Jezus’ lijden en sterven en luisterden naar de prachtige nummers van muzikanten als Bruce Springsteen, Bob Dylan, Low en Tom Waits. Dit jaar komt De Dood van de Zoon ook naar Zwolle en Utrecht.

Het idee voor deze avond komt van de Mattheus Passion. Ieder jaar bezoeken duizenden dit meesterwerk van Bach. Naast briljante muziek komt dat ook door de kracht van het tijdloze verhaal van Jezus’ laatste uren. Met die gedachte is De Dood van de Zoon geboren. Ook hier vertelt een verteller het Passieverhaal, ook hier brengt de muziek de thema’s dichtbij. Maar dit keer is het geen muziek van uit de achttiende eeuw, maar songs van hedendaagse Indie-muzikanten.

Nummers van artiesten als Low, Bruce Springsteen en 16 Horsepower krijgen in het licht van Jezus’ lijden en sterven ineens een andere betekenis. Zo wordt een eeuwenoud verhaal ineens verrassend actueel. Een meesterverteller vertelt dat verhaal en neemt je mee in angst, woede, verraad en dood. Maar ook in hoop, geloof en liefde.

Op vrijdag 22 maart is de Utrechtse Geertekerk het decor van De Dood van de Zoon, op dinsdag 26 maart de Doopsgezinde Kerk in Zwolle. De laatste twee optredens zijn tijdens de Stille Week, op woensdag 27 en donderdag 28 maart, in de Waalse Kerk in Delft. Luister naar de woorden. Word stil van de muziek. Kijk hoe dit oude verhaal nieuw wordt. Beleef De Dood van de Zoon. Meer weten en beleven? Ga naar dedoodvandezoon.nl.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid