Spring naar bijdragen

Renate Verbaan presenteert The Passion


Aanbevolen berichten

Renate Gerschtanowitz doet tijdens The Passion 2013 verslag van de processie. Daarnaast interviewt ze de deelnemers en omstanders van de enorme stoet mensen die met het zes meter groot verlicht kruis lopen. De processie gaat dwars door de straten van Den Haag via het Vredespaleis en Paleis Noordeinde tot aan de Hofvijver. Renate: “Ik vind The Passion een hele mooie beginnende traditie. Ik hoop echt dat dit nog vele jaren te zien zal zijn. Alleen al omdat veel mensen niet meer weten waar Pasen eigenlijk over gaat.†Het muziekspektakel The Passion is donderdagavond 28 maart om 20.30 uur live te zien op Nederland 1 en via internet.

Overige rollen zijn toebedeeld aan René van Kooten (Jezus), Anita Meyer (Maria, de moeder van Jezus), Jim Bakkum (Petrus), Daniël Boissevain (Judas) en Jörgen Raymann die de duizenden toeschouwers vanaf het podium in de Hofvijver het Paasverhaal vertelt. De muzikale begeleiding is dit jaar in handen van Eric van Tijn en een 23-koppig orkest.

The Passion beleeft dit jaar de derde editie. Na Gouda en Rotterdam, vormt nu Den Haag het decor van de Paasvertelling. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk in de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Daarnaast trekt het grote verlichte kruis langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver.

Samenwerking
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en het Bisdom Rotterdam en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media. Met elkaar willen zij het verhaal van Pasen op een laagdrempelige manier aan een groot publiek vertellen.

Online zijn de laatste updates van The Passion te volgen via Facebook, Twitter, Hyves en de website.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid