Spring naar bijdragen

Goede Week, Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen…


Aanbevolen berichten

Ooit waren het bijzondere dagen waar iedereen naar toe leefde en die het dagelijks ritme van het hele land mee bepaalden. Tegenwoordig weten de meeste mensen nog slechts bij benadering wat er de achtergrond van is. In Museumpark Orientalis kunnen bezoekers meer te weten komen over de betekenis van deze ooit zo markante mijlpalen in het ritme van het jaar. Het moment dat de lente aanbreekt en bij het woord ‘Pasen’ denken veel mensen aan het ontstaan van nieuw leven en opnieuw alles beleven, in gezinsverband, met familie of met vrienden.

Een traditie hersteld!
Museumpark Orientalis blijft oog houden voor zijn bijzondere geschiedenis. Door in het paasweekend de thema rondleidingen te houden, herstelt Orientalis een oude traditie uit vervlogen tijden! Een ware beleving voor iedereen die geïnteresseerd is in het verhaal achter deze feestdagen. Een groot deel van de ontworpen Heilig Land Stichting heeft de Passie van Jezus van Nazareth als onderwerp. Een uiterst passend decor (een in Nederland uniek stukje religieus erfgoed) waarbij de Kruisweg tot zijn recht komt!

Avondprogramma  29 maart op Goede Vrijdag “de Kruiswegâ€
Op Goede Vrijdag zingen 100 jongeren het lijdensverhaal van Jezus. De vier zangkoren Jokolo, Tienerkoor Teens, Gemengd Koor Lourdeskerk en het Gendts jongerenkoor Remember brengen samen een bijzondere geheel gezongen Kruisweg ten gehore op de locaties Plein van Pontius Pilatus, de Via Dolorosa, Getsemane en Golgotha.
Kassa open om 17.00 uur, om 18.00 uur verzamelplaats Romeinse Stadsstraat en klokslag 18.30 uur begint het concert. Gratis parkeren op het parkeerterrein.
Voorverkoop vanaf 23 maart aan de kassa en via www.jokolo.nl.
Entree volwassene € 5,- p.p., entree voor kinderen t/m 15 jaar € 2,50 p.p.

Programma zaterdag t/m maandag “Paasweekendâ€
Naast de volledige verlevendiging in het museum kunnen jong en oud, op eerste paasdag, eieren schilderen.
In de open rondleidingen wordt het Paasverhaal vertelt en toegelicht, de zang in de indrukwekkende crypte van de Calvarieberg en de figuranten omlijsten het geheel. 
Het Molukse zangkoor Anugerah en zangkoor Kol Chadash staan op de tweede paasdag op het programma. Een verrassend Nasrudin verhalentheater brengt met humor ongemakkelijke waarheden over ons menselijk denken en handelen.
De gidsen van IVN Rijk van Nijmegen verzorgen een geleide wandeling rond het thema flora, landschap en geomorfologie van het uitgestrekte terrein.
De Romeinse Herberg opent haar deuren om een paasbrunch en een non alcoholisch paaspunch te verzorgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid