Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Spring, een thema met een meervoudige betekenis...in het Engels betekent het 'Lente' maar het is natuurlijk ook een aansporing om te springen.  Het voorjaar is de tijd van de lentezon, lammetjes, ontluikend groen en het prille begin van nieuw leven. Misschien is het voor jou ook wel tijd voor de lente in je leven en spring je al van vreugde. Maar voor een nieuw leven kan beginnen is het soms eerst nodig om eens voorjaarsschoonmaak te houden en moet je eerst dingen opruimen uit je oude leventje. Of is je leven netjes op orde maar kabbelt het doods en saai voort? Dan is het tijd om een sprong in het diepe te maken en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

We zijn benieuwd welke sprong jij met God durft te wagen en lentekriebels gaat voelen.

Uitwerking

Vrijdagavond – theater met Annelotte Bosch
Het lijkt allemaal zo geweldig. Een goed onderkomen. Een vader met een goed lopende zaak. Een vriend die straks een autobedrijf over mag nemen. Geen zorgen voor morgen… Maar is er niet meer dan alleen maar het najagen van een dikke bankrekening? Past ze wel in hun plaatje? Wat wil ze zelf nou eigenlijk? Elvira worstelt met haar identiteit en komt voor de keuze te staan. Zal ze durven te springen?

Zaterdagmorgen - Waar sta  ik nu - Arie  de Rover
De lente (Engels: spring) is bij uitstek het seizoen van grote verandering en groei. Om als mens te kunnen veranderen is het goed om te weten waar je nu staat en waar je naar toe wilt. In deze eerste lezing toetsen we ons eigen leven aan de ontmoeting van Jezus met de Samaritaanse vrouw. Een ontmoeting die tot een grote verandering leidt, en die alles te maken heeft met het diepe verlangen dat ze had.

Zaterdagavond - Spring zoals je  bent?! - Paulien Vervoorn
Paulien zal ons meenemen in een soort ‘APK’ met de hoofdvraag ‘Neem je de sprongen waar God je voor in de wieg heeft gelegd?’ Naar aanleiding van de gelijkenis van de talenten komen ook andere vragen langs als ‘Wat bedoelde Jezus eigenlijk met talent?’ en ‘Hoe zet ik dat in voor Gods koninkrijk?’ Je zult ervaren dat de Heer met zijn gelijkenis heel dichtbij ons hart wil komen. Je wordt uitgedaagd om te ontdekken hoe je naar de Heer, naar anderen én naar jezelf mag kijken.

Zondagochtend  - Hoe  verandering ik? -  Arie de Rover
De verandering waar Jezus toe oproept, is geen cosmetische aanpassing aan de buitenkant of een door wilskracht gedreven prestatie. De kern van het Evangelie is dat een mens diepgaand verandert door het kunnen ontvangen van genade. Die verandering is een totale omslag van je denkkader: een paradigmashift. Met recht noemt Jezus het een wedergeboorte.

Zondagmiddag - Zegen bij het  springen! - Paulien Vervoorn
Je hebt tijdens het weekend veel gehoord over de manier waarop je naar de Heer, naar anderen en naar jezelf mag kijken. Maar hoe werkt dat nu in de praktijk? Tijdens onze laatste samenkomst kijken we terug én vooruit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid