Spring naar bijdragen

JOP lanceert animatieserie met bijbelverhalen


Aanbevolen berichten

Veel ouders zoeken naar eigentijdse manieren om geloofsopvoeding vorm te geven. JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, ontwikkelde een website met daarop hulpmiddelen bij geloofsopvoeding rondom de populaire animatieserie 'Chi-Rho'.

De animatieserie 'Chi-Rho' (spreek uit: gi-ro) maakt kinderen op een eigentijdse en pakkende manier bekend met de verhalen uit de Bijbel. De twaalfjarige Cora reist met een tijdmachine naar de tijd van de Bijbel en wordt vrienden met Habib. Samen moeten ze in 26 afleveringen keer op keer voorkomen dat de schurk Hreel de verhalen uit de Bijbel verandert of ongedaan maakt.

De ontwikkelde website www.chirho.nl sluit helemaal aan op het verhaal van de tekenfilmserie met filmpjes, knutselideeën en prikkelende vragen. Kinderen kunnen de site zelfstandig bekijken of ouders kunnen de website bezoeken als hun kinderen de tekenfilms bekijken. De website is zowel te bekijken op computer, smartphone of tablet. In Nederland wordt de serie op dvd uitgegeven door NEEMA en Dutch Film Works.
Bekijk de filmpjes via www.chirho.nl

Bron: JOP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid