Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Je kan niet zomaar iets of iemand beschuldigen van zo'n kwalijke zaak. Dat er op redelijk wat producten dierproeven zijn losgelaten dat weet ik. Dat die praktijk vandaag de dag nog niet uitgebannen is weet ik ook. Maar ik weet ook dat bepaalde groeperingen de feiten aanpassen om hun ideële standpunten kracht bij te zetten.

Laster.... tsjonge...

Wellicht een zware term. Laten we het erop houden dat je het niet zeker weet, slechts een vermoeden hebt. En dat de 'goede' naam van de producent daardoor schade kan oplopen.

'slechts een vermoeden' is dan weer een nogal lichte term. Ik heb me er redelijk in verdiept Thorgrem. Ik heb een 'behoorlijk goed geinformeerd vermoeden'.

Link naar bericht
Deel via andere websites
volgens mij staat er op de meeste dierproefvrije artikelen op dat het proefdiervrij is, toch?

Nope. Er zijn zelfs merken die niet op dieren getest zijn maar het er toch niet op willen zetetn (omdat ze bang zijn als 'vegan', 'green', 'eco' etc gelabeld te worden). Er zijn verschillende regels voor verschillende categorieren producten, verschillende regels voor eindproducten, half-fabrikaten, basis-chemicalien, verschillende regels voor im- en export, verschillende regels per land etc etc.

ah ok. Eigenlijk zou het andersom moeten zijn, zou er niets op moeten als er geen dierproeven zijn, maar zou elk product moeten aangeven wanneer het wél van dierproeven gebruikt wordt.. Maar anyway, ik ben benieuwd naar het antwoord op je e-mail :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

De tweede belangrijkste taak van de hele dierproevenindustrie, na de dierproeven zelf, is het verborgen houden van de industrie zelf. Waarom denk je dat dat soort laboratoria niet aan de snelweg staan, of het woord 'dier' in hun naam hebben, of een dier in hun logo, of veel informatie naar buiten brengen? Men weet dat t gemiddelde mens extreem geshockeerd raakt bij het zien van de ergere proeven, de extreme marteling, levend snijden, electroden in oogkassen, pijnpsychologie etc en ja zo ook het geforceerd inhaleren van nicotine en andere 'consumptieve dampen' als de shisha pen. Het publiek wil het niet weten, en dat is een van de grootste redenen van t grote succes van die industrie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je het graag over proefdieren wilt hebben, maak dan een topic over proefdieren. Dit komt me iets te dicht in de buurt van topic-kaping. Graag weer ontopic over de shisha-pen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik neem aan dat het antwoord op mystics e-mail over de shishapen wel gewoon hier kan?

Misschien als iets gezondere vervanging van de sigaret? Ik bedoel, sigaretten zouden ook weer de drempel kunnen verlagen tot het roken van joints, maar volgens mij gebeurt dat ook niet echt. Omdat een joint toch weer iets heel anders is dan een sigaret en een sigaret dus mogelijk weer iets heel anders dan een sisha-pen. De sisha-pen heeft immers, zo ik begrijp, een vrij toegankelijke fruitsmaak en is niet verslavend, terwijl de sigaret aanvankelijk zeer bitter en scherp smaakt, zo ik begrijp, en wel degelijk verslavend is. Mogelijk is het te vergelijken met het verschil tussen een breezer en echte wijn, qua smaak dan.

Ik denk toch dat de verhouding sigaret-joint en shishapen-sigaret anders ligt. Een joint heeft fysiek een (direct) merkbaar effect, en is algemeen bekend als drugs. Voor je je daar aan 'overgeeft' en rookt om high te worden heb je een ander besluit genomen dan wanneer je iets inhaleert waar een iets meer gevaarlijke stof in zit die je niet direct fysiek raakt.

Maar ik hoop van harte dat je gelijk hebt!

Ik vind dit een beetje een vreemde redenatie. Juist de nicotine voelen veel mensen wel (vooral beginnende rokers), dus dan zou toc sigaret-joint makkelijker gaan dan shishapen-sigaret?

Met betrekking tot de shishapen, ik denk dat het niet zozeer de smaak is die het interessant maakt, maar de handeling. Het geeft een houding (want tjsa, wie weet er nou eigenlijk wat ie met z'n handen aan moet als ze niet gebruikt worden :P)

Niet om dit topic weer te kapen, maar laten we ook vooral niet al te negatief doen over cannabis, bijna iedereen in dit topic neemt wel stimulanten: Caffeine (koffie, thee, cola, redbull/andere energieshit), of zelfs alcohol, een schadelijkere drug dan cannabis..

Persoonlijk denk ik dat het roken meer het probleem is, dan het feit dan wat er in zit. Als ik kinderen had, zou ik me wel zorgen maken of het gebruik van een shishapen 1) niet eigenlijk stiekem heel schadelijk is vanwege de chemicalien die gebruikt worden, en 2) dat het uitnodigt tot roken van tabak-sigaretten, wat misschien zelfs als meer grown-up gezien gaat worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid