Spring naar bijdragen

Geloven alle gelovigen in dezelfde God?


Aanbevolen berichten

Humanist,

De 3000 goden of misschien nog wel meer zijn zeker geen manifestatie van JHWH maar die zijn door mensen zelf gecreëerd.

Eens.
Paulus had het over 's mensen buik (vleselijke genoegens) als een God...........

(Filippenzen 3:18, 19) . . .Want er zijn er velen, ik heb al dikwijls over hen gesproken, maar nu spreek ik ook wenend over hen, die als vijanden van de martelpaal van de Christus wandelen, 19 en hun einde is vernietiging en hun god is hun buik en hun heerlijkheid bestaat in hun schande en hun zinnen hebben zij gericht op dingen op de aarde."

 

Mensen hebben van oudsher beelden van goud, silver, hout etc aanbeden, maar God zegt er dit over...........

(Psalm 115:4-8) . . .Hun afgoden zijn zilver en goud, Het werk van de handen van de aardse mens.  5 Een mond hebben ze, maar ze kunnen niet spreken; Ogen hebben ze, maar ze kunnen niet zien;  6 Oren hebben ze, maar ze kunnen niet horen. Een neus hebben ze, maar ze kunnen niet ruiken.  7 Handen bezitten ze, maar ze kunnen niet tasten. Voeten bezitten ze, maar ze kunnen niet lopen; Ze geven geen geluid met hun keel.  8 Degenen die ze maken, zullen net zo worden als zij, Allen die erop vertrouwen.

Er is maar één God, de Schepper van hemel en aarde, JHWH!

(YY)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 230
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

I beg to differ :) Ik geloof dat Yahweh de enige God is, omdat Hij min of meer de eerste monotheistische God is. Maar wat is 'Yahweh'? Kent eclammers Hem? Iedereen heeft een godsbeeld, een idee, een gevoel, een theologie, een geestelijke constructie van God. Yahweh was volgens sommige geschiedkundigen oorspronkelijk ook maar een van de vele lokale goden, en had zelfs een vrouwelijk godin als metgezel. Is dat dan ook de juiste Yahweh? Niemand (behalve Jezus, geloof ik :) ) kent God, dus we beroepen ons op ons godsbeeld. En Hindoes, Moslims etc hebben idd een ander godsbeeld dan Christenen. En ik denk ook een meer bij de Waarheid staand beeld. Maar om nou alle andere godsbeelden (en dus goden) af te schrijven als compleet onjuist? Hebben de auteurs van t OT t alleen over de lokale goden? Alleen over die goden waar afbeeldingen van gemaakt werden? Maar er was toch ook een zilveren beeld van Yahweh in Micah's huis?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 months later...

ik wilde hier zeggen dat petrus stelt wij zijn allen goden zo heeft hij het gezegd, en daarnaast is er de enige god, een liefde, een wereld, een geloof.

dat is de standaard enk ik waar dan ook. en daar hoort de harmonie met de natuur en in het zonnetje zitten ook bij of een hotel runnen.

het is alleen jammer dat ik wil neit rotte appels zeggen, maar dat sommige mensen op deze aarde gelovende tocjh zich afvragen of het dezelfde god is.

er is maar een god.

Link naar bericht
Deel via andere websites
I beg to differ :) Ik geloof dat Yahweh de enige God is, omdat Hij min of meer de eerste monotheistische God is.

De enige god. Ik vind de betekenis trouwens enorm prachtig en alles zeggend. Als we het dan toch in een ander topic over de definitie van God hebben: JHWH. Ik vind er de eeuwigheid en soevereiniteit in doorklinken. IK BEN / IK ZAL ZIJN.

Yahweh was volgens sommige geschiedkundigen oorspronkelijk ook maar een van de vele lokale goden, en had zelfs een vrouwelijk godin als metgezel.
...

Mwha......... Ik zou het eerder bij de godsdienstwetenschap op hun bordje leggen. En dan zou ik het zelf formuleren als dat er lijntjes zijn naar andere religies. Je zou denk ik wel met een zekere basis kunnen stellen dat het oude Jodendom sterk henotheïstische trekjes had. (Dus één god volgen en dienen, maar wel aannemen dat er nog andere goden bestaan.) Qua namen en andere aspecten zie je wel parallellen met andere religies. (Oa. Kanaänitisch en Babylonisch.)

Ow trouwens, de Bijbel wekt zelf eigenlijk ook best sterk die suggestie met het verhaal over Abraham. Maar dat vrouwelijke, dat is nieuw voor mij. Nooit eerder gehoord.

Is dat dan ook de juiste Yahweh? Niemand (behalve Jezus, geloof ik :) ) kent God, dus we beroepen ons op ons godsbeeld.

Zoals ik het zie is dat niet anders als dat je zegt 'niemand behalve God kent God'. In de Bijbel staat een tekst dat we God door Christus kennen. Ik zie dat zelf in de visie dat God mens werd en onder de mensen liep. En als mensheid is dat hier op aarde toch wel de ultieme manier om God te leren kennen. Wij kunnen niet naar Hem verheffen, dus daalde Hij naar ons toe. Ow, en op een menselijke vertrouwde manier.

En daarmee ook een ultieme openbaring aan ons over God die we ook nooit zouden kunnen kennen tenzij God die aan ons toont zoals Hij deed ('Mysterie').

En Hindoes, Moslims etc hebben idd een ander godsbeeld dan Christenen. En ik denk ook een meer bij de Waarheid staand beeld. Maar om nou alle andere godsbeelden (en dus goden) af te schrijven als compleet onjuist? Hebben de auteurs van t OT t alleen over de lokale goden? Alleen over die goden waar afbeeldingen van gemaakt werden? Maar er was toch ook een zilveren beeld van Yahweh in Micah's huis?

Ik vind de opmerking van Paulus wel aardig.

wij weten: er is één God, de Vader, uit wie alles is ontstaan en voor wie wij zijn bestemd, en één Heer, Jezus Christus, door wie alles bestaat en door wie wij leven. 7 Maar niet iedereen bezit deze kennis. Sommigen van u zijn zo aan hun afgod gewend dat ze het offervlees nog altijd als een offer aan die afgod zien. Hierdoor wordt hun geweten, dat zwak is, bezwaard. (1kor.8)

De geboden hebben hun focus op het Joodse volk. Ik wil best geloven dat als een devote Hindoe in volle oprechtheid en in navolging van zijn geweten Krishna wil volgen en het goede wil doen voor zijn naaste, dat hij straks bij het oordeel te horen krijgt van Jezus 'Dat heb je voor mij gedaan'.

Maar, ik denk dat het wat problematischer is als wanneer je als christen naast Jezus ook een onafhankelijk offer voor Krishna doet om je winkans te verdelen. Dat is foute boel, zo geloof ik.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
De meeste Christenen geloven niet in 1 God maar in een 3-in-1 god, namelijk Vader, zoon en heilige geest.

Niet de meeste christenen maar alle christenen geloven in de drie-eenheid.

De meeste Christenen geloven niet in 1 God maar in een 3-in-1 god, namelijk Vader, zoon en heilige geest.

Dat is 1 God.

WTG'ers, en dat heb ik recentelijk ontdekt, geloven in meerdere goden en dat vond ik dan wel weer bijzonder.

Volgens mij is eclammers geen JG. Ik kan ernaast zitten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 months later...

God is voor mij een titel net als dokter en advocaat dit is :)

Ik spreek God liever aan Met Here Jezus Christus. satan is namelijk ook god namelijk van dezer eeuw leert de schrift. en zo zijn er veel meer goden. Het zou voor God denk ik ook respectvoller zijn om Hem bij Zijn Naam aan te spreken dat kan zijn Jahweh of Jehovah of Here Jezus Christus :) Maar dat is hoe ik er over denk. God is Jezus en Jezus is God :)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Geloven alle gelovigen in dezelfde God?

Nee! Aangezien de Bijbel zegt dat er maar 1 God is zijn alle andere valse goden.

Aangezien valse goden eigenlijk niets zijn, aanbidt iedereen die afgoden aanbidt eigenlijk Satan de Duivel die valse aanbidding gebruikt om iedereen bij die ene ware God weg te houden.

(Efeziërs 4:4-6) 4 Eén lichaam is er en één geest, zoals GIJ ook werd geroepen in de ene hoop waartoe GIJ werd geroepen; 5 één Heer, één geloof, één doop; 6 één God en Vader . . .

Micha's woorden zijn ook ontnuchterend en geloof versterkend.....

(Micha 4:5) 5 Want alle volken, van hun kant, zullen elk in de naam van hun god wandelen; maar wij, van onze kant, zullen wandelen in de naam van Jehovah, onze God, tot onbepaalde tijd, ja voor eeuwig.

have good day,

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jezus Christus is het die door God naar de wereld is uitgezonden opdat de wereld door bemiddeling van hem gered zou worden (Joh. 3:17). En niemand komt tot de Vader dan door bemiddeling van hem.

De Bijbel zegt duidelijk: „Er [is] in niemand anders redding, want er is onder de hemel geen andere naam die onder de mensen is gegeven waardoor wij gered moeten worden†(Hand. 4:12). Dus wat onze achtergrond ook mag zijn, het is verstandig in Jezus te geloven, hem te volgen en ons zo naar het leven te laten leiden (Joh. 20:31)....

(Johannes 20:31) 31 Maar deze zijn opgetekend opdat GIJ moogt geloven dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat GIJ door te geloven leven moogt hebben door middel van zijn naam.

Maar iedereen is aanvaardbaar voor de ware God, iedereen die rechtvaardigheid oefent.....

(Psalm 15:1-3) . . .O Jehovah, wie zal een gast zijn in uw tent? Wie zal op uw heilige berg verblijven?  2 Hij die onberispelijk wandelt en rechtvaardigheid oefent En de waarheid spreekt in zijn hart.  3 Hij heeft met zijn tong niet gelasterd. Zijn metgezel heeft hij niets kwaads aangedaan, En geen smaad heeft hij opgenomen tegen zijn intieme kennis.

fijne dag verder,

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites
Jezus Christus is het die door God naar de wereld is uitgezonden opdat de wereld door bemiddeling van hem gered zou worden (Joh. 3:17). En niemand komt tot de Vader dan door bemiddeling van hem.

Ed

Grieks:Dia=door. In welke grondtekst staat hier in joh 3 vers 17: door "(bemiddeling van)"??

Niet heel concordant vertaald in de NWV

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooie link inderdaad. Het lijkt een klein detail, maar deze 2 woorden toevoegen aan de tekst heeft nogal gevolgen voor de positie en betekenis van Jezus Christus.

Is Hij slechts een middel waardoor God iets doet? Of is Jezus zelf Degene die schept, verlost en eeuwig leven schenkt!

Ik kan alleen zeggen dat deze 2 woorden: bemiddeling van in geen enkele griekse grondtekst voorkomt. Dat laat ik dan aan JG zien. Zodat ze erachter komen dat hun bijbel gemanipuleerd is ten behoeve van bepaalde wachttorendoctrines. Geen enkele andere vertaling voegt dit toe, en terrecht want het staat ook niet in de grondtekst, dus het hoort er niet thuis.

Aan hun wat ze hiermee doen.

En uiteindelijk is dit zeer relevant voor het onderwerp van dit topic omdat JG op basis hiervan in ieder geval niet geloven in dezelfde God en Schepper waar ik op basis van Gods woord in geloof.

Link naar bericht
Deel via andere websites
JG op basis hiervan in ieder geval niet geloven in dezelfde God en Schepper waar ik op basis van Gods woord in geloof.

Als je gelooft dat er maar 1 God is... :) Wellicht verschillen jullie alleen van Godsbeeld, of over de rol en Goddelijkheid van Jezus.

Er zijn meer verschillen te noemen. Maar goed wil er geen JG topic van maken :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
God is voor mij een titel net als dokter en advocaat dit is :)

Ik spreek God liever aan Met Here Jezus Christus. satan is namelijk ook god namelijk van dezer eeuw leert de schrift. en zo zijn er veel meer goden. Het zou voor God denk ik ook respectvoller zijn om Hem bij Zijn Naam aan te spreken dat kan zijn Jahweh of Jehovah of Here Jezus Christus :) Maar dat is hoe ik er over denk. God is Jezus en Jezus is God :)

Ik neem aan dat je periode bedoelt ipv eeuw. De bijbel zal echter altijd 'deze periode' blijven zeggen dus tot wanneer geldt 'deze periode' [waarin Satan god is]. Wat zijn de kenmerken van 'deze periode'?

Link naar bericht
Deel via andere websites
God is voor mij een titel net als dokter en advocaat dit is :)

Ik spreek God liever aan Met Here Jezus Christus. satan is namelijk ook god namelijk van dezer eeuw leert de schrift. en zo zijn er veel meer goden. Het zou voor God denk ik ook respectvoller zijn om Hem bij Zijn Naam aan te spreken dat kan zijn Jahweh of Jehovah of Here Jezus Christus :) Maar dat is hoe ik er over denk. God is Jezus en Jezus is God :)

Ik ben er ook van overtuigd dat het beter is om de Godheid bij hun naam te noemen en waar u schrijft "God is Jezus en Jezus is God" is het meer volgens de Bijbel om te zeggen :

Onze God is Jezus en Jezus behoort tot de Godheid , Maar de God van Jezus is God de Vader; de ééne en waarachtige God

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi punt bespreken jullie Bernard en Sarena.

Als we de personen bij hun naam noemen dan worden zaken ineens heel duidelijk.

De Almachtige God is JHWH, Jehovah, Jezus is de zoon van de Almachtige God en betekent "Jehovah is redding" en Satan de Duivel (=tegenstander en lasteraar) is de God van deze wereld.

(1 Korinthiërs 8:5, 6) 5 Want ook al zijn er die „goden†worden genoemd, hetzij in de hemel of op aarde, zoals er vele „goden†en vele „heren†zijn, 6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn ...; en er is één Heer, Jezus Christus,. . .

fijne dag,

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid