Spring naar bijdragen

Rachèl Louise verzorgt voorprogramma Jars of Clay


Aanbevolen berichten

Wie weet als artiest de juiste snaren te raken om het diepgaande publiek van Jars of Clay op te warmen? De organisatoren van hun concert op 23 mei weten het wel; de Utrechtse singer-songwriter Rachèl Louise verzorgt het voorprogramma van de Amerikaanse band in het Patronaat in Haarlem.

Met Rachèl Louise als voorprogramma krijgt de avond met Jars of Clay een bijzondere voorronde. De Utrechtse brak twee jaar geleden door met haar eigenzinnige, sterk persoonlijke pop. Ze maakte indruk bij en won de Utrecht Popprijs (waardoor ze zich met haar band een jaar lang ‘beste band van de provincie Utrecht’ mocht noemen. De landelijke stap volgde al snel. Rachèl Louise verscheen op tv bij De Wereld Draait Door, de single ‘At The Disco’ werd een radiohit en haar debuutalbum ‘Be Your Own Cheerleader’ verscheen in oktober 2012. Critici zijn lovend over de jonge artieste, die de gave heeft om uiterst persoonlijke muziek tot een beleving te maken waarin iedereen wel iets herkent. Voeg daar een begeleidingsband boordevol talent (waaronder Louise’s eigen broer) aan toe, en een avond muziek van niveau is gegarandeerd!

Louise is bovendien half Nederlandse en half Amerikaanse; de perfecte brug naar Jars of Clay, die voor de uitdaging staat om haar eerste concert in negen jaar tijd te geven voor Hollands publiek.
Jars of Clay kreeg meerdere Grammy en Dove Awards sinds haar eerste succeshit ‘Flood’. Haar akoestische, intense muziek van het debuut werd gaandeweg uitgebreid tot een aanstekelijke mix van alternatieve pop, rock en folk. Het is muziek die je pakt en niet meer los laat. Dat ondervond Bono, zanger van U2 ook. Hij rekent zichzelf sindsdien tot de fans van Jars of Clay en laat dat regelmatig weten. Jars of Clay werd dan ook uitgenodigd om één van de deelnemende bands te zijn bij het wereldwijde benefietspektakelstuk Live 8 in 2005.
In Nederland werden de singles ‘Flood’ en ‘Crazy Times’ bescheiden hits op 3FM en Kink. Sindsdien krijgt de band nog steeds regelmatig airplay. Bovendien is haar muziek regelmatig te horen in films en tv-series.

Het optreden op 23 mei 2013 betekent bovendien een primeur voor Nederland; dan kan men namelijk al songs horen van het gloednieuwe album ‘Inland’ van Jars of Clay, dat over een paar maanden verschijnt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid