Spring naar bijdragen

43e Opwekkingsconferentie


Aanbevolen berichten

‘JEZUS LEVEN’; dat is het thema dat deze 43e pinksterconferentie centraal staat. Tijdens de jaarlijkse pinksterconferentie, die dit jaar van 17 t/m 20 mei plaatsvindt op het evenemententerrein van Walibi Holland, staat alles in het teken van het geweldige voorbeeld dat Jezus ons gaf. Hem willen we navolgen, in de kracht van de Heilige Geest. En samen met christenen uit alle kerkelijke kringen wordt het feest van Pinksteren gevierd; het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.
 
Met het thema ‘JEZUS LEVEN’ sluit stichting Opwekking naadloos aan op het thema van vorig jaar: ‘Jezus zichtbaar door jou’. Joop Gankema, directeur van de stichting: ‘In een tijd waarin alles ter discussie staat, inclusief onze geloofsovertuiging, en het leven er niet gemakkelijker op wordt, kunnen we als christenen niet anders dan terugkeren tot de basis. Jezus is de grondlegger èn voleinder van ons geloof. Als we ons leven op Hem bouwen, en Hij in en door ons heen zichtbaar wordt, verandert ons leven. En dat van de wereld om ons heen!’ Een gevarieerd sprekersaanbod waaronder Henk Stoorvogel, Ron van der Spoel, Wess Stafford, Evert van de Poll, en Peter Tsukahira werkt het thema in diverse diensten uit.
 
Niet alleen voor volwassenen is er een inspirerend programma samengesteld. Tijdens de conferentie wordt er voor elke leeftijdsgroep een speciaal programma gepresenteerd, en dat maakt het een prachtige mogelijkheid voor een opbouwend gezinsuitje. Veel kerken en gemeenten maken er een gezamenlijke activiteit van en de organisatie biedt daar ook ruim de mogelijkheid toe. Er zijn vier locaties op het terrein waar men naar leeftijd de programma’s kan volgen. Op het kinderterrein staan zes tenten voor de peuters en de kinderen van de basisschool. Ook de tieners hebben hun eigen plek waar ze met leeftijdsgenoten kunnen genieten van een fantastisch totaalprogramma. Voor de jongeren is er een programma onder leiding van Youth Alive, waar woordverkondiging, aanbidding en ontmoeting centraal staan.
 
Inmiddels hebben zo’n 20.000 kampeerders een plaatsje op de kampeerterreinen gereserveerd en naar verwachting zal dat aantal de komende weken nog verder oplopen. Daarnaast verwacht de organisatie nog eens duizenden daggasten. Ieder jaar weer blijkt vooral de zondag veel bezoekers te trekken; voor velen is de sing-in waar met duizenden christenen in de openlucht God aanbeden wordt, het jaarlijkse hoogtepunt van de conferentie. Het is een feestelijke samenkomst voor jong en oud, waar ook de nieuwe Opwekkingsliederen, die traditiegetrouw met Pinksteren worden uitgebracht, gezongen worden.
 
Naast het programma in de grote tent zijn er tal van andere belevenswaardigheden. Nieuw dit jaar is de aparte seminartent waar seminars worden aangeboden over thema’s rondom huwelijk, gezin en samenleving. In de WereldInfobeurs kunnen bezoekers terecht voor informatie over zending wereldwijd, en worden er workshops over zending verzorgd. Verder is er op het terrein een tent ingericht met een groot assortiment aan boeken, Opwekkingsmaterialen, cd’s van andere muziekuitgevers, kaarten en gifts. Voor diverse snacks kan men terecht in de snacktent.
 
Voor de conferentie is een speciale OpwekkingsApp ontwikkeld voor iOS en Android met daarop een beknopte weergave van de programma’s, een plattegrond van het terrein, nieuwsitems en een mogelijkheid om te reageren. Deze is gratis te downloaden. Meer informatie over de conferentie en het programma is te vinden op www.opwekking.nl 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid