Spring naar bijdragen

Opwekking trekt tienduizenden bezoekers


Aanbevolen berichten

opwekking2011(2).jpgOndanks het koele weer afgelopen weekend heeft de pinksterconferentie Opwekking bij Biddinghuizen tussen de 55.000 en 60.000 mensen getrokken. "Dat is iets minder dan vorig jaar", aldus directeur Joop Gankema van Stichting Opwekking.

Bij aanvang van de conferentie was er nog een gat van een half miljoen op de begroting van 1,6 miljoen. "Een godswonder is nodig", aldus Joop Gankema tijdens de conferentie.

Gisterochtend werd bekendgemaakt dat het geld bijeen was. Onder meer door de "grootste collecte ooit" die op zondagochtend werd ingezameld. Gankema toonde zich "vol van dankbaarheid". "Niet alleen omdat we uit de kosten zijn. Maar in de eerste plaats omdat God zich in zijn trouw heeft bewezen."

Gankema is blij hoe Opwekking als "een olievlek" nu in het land verder gaat, zei hij aan het eind van het evenement. Door de verhalen van mensen, van kinderen en tieners op scholen. De conferentie werd zelfs gevolgd "in Peru en Afghanistan" door de livestream via internet.

Een volgende editie van Opwekking is volgens Gankema nooit een vanzelfsprekendheid. Ook nu gaat het bestuur zich weer bezinnen op de groei en het kostenaspect, zodat de conferentie betaalbaar blijft voor de toekomst.

Op pinkstermaandag trokken de bezoekers na een weekend vol inspiratie en mooie verhalen en gedeelde ervaringen weer huiswaarts. De organisatie van Opwekking hoopt dat mensen niet alleen blij van zoÂ’n megaconferentie terugkeren, maar dat ze hun geloof ook in de dagelijkse praktijk doorvertalen.

Kenmerkend was daarom dit jaar misschien wel het grote seminarprogramma dat voor het eerst werd gehouden. Waar bijvoorbeeld gesproken werd over werken aan goed huwelijk - een seminar dat liefst drie keer werd gehouden - eenzaamheid en de groeiende schuldenproblematiek.

Ook een onderwerp als pesten onder en door tieners werd behandeld. En op zondagavond was er een speciaal gebedsblok voor ondernemers. Daarmee kreeg onder meer de economische crisis een plek.

Bron: HetGoedeLeven
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid