Spring naar bijdragen

App voor geloofsgesprek


Aanbevolen berichten

De Student Perspectives app is een nieuwe app, door Agapè StudentLife ontwikkeld, om met anderen in gesprek te gaan over onder meer het doel van het leven en over God. De applicatie is geschikt voor de iPad en wordt aangevuld met een website: www.studentperspectives.nl.

Agapè StudentLife wil studenten helpen nadenken over levens- en geloofsvragen. Daarbij wordt de van origine Amerikaanse, Engelstalige tool Perspective gebruikt. Dat is een serie kaartjes, waarvan de nieuwe app is afgeleid. Op de kaartjes staan vragen die uitnodigen tot een gesprek over zingeving en geloof. Bijvoorbeeld: ‘Geloof jij dat er één God is of zijn er meer?’ Of: 'Was Jezus gewoon een mens of tóch meer dan dat?'

Studentencoach Robert de Heer werkt veel met Perspective. “Het blijkt een goed en aantrekkelijk middel om met studenten een diepgaand gesprek aan te knopen. Daarom hebben we deze Nederlandstalige app laten maken. De app is voor studenten eigentijds, relevant en ook gemakkelijk in gebruik. Bovendien levert het ons waardevolle informatie op.â€

Studenten die meer willen weten over het geloof, kunnen via de app en de website worden doorverwezen naar sites als Geloofinstudenten.nl en WaaromJezusvoorstudenten.nl. Daarop staan artikelen, filmpjes en getuigenissen. Ook is er informatie te vinden over Alpha-cursussen en het werk van Agapè StudentLife.

De Student Perspectives app is ontwikkeld voor het studentenwerk, maar is eenvoudig te downloaden door iedereen die op een creatieve manier in zijn omgeving over het geloof wil praten. De applicatie is ook geschikt voor persoonlijk gebruik; de vragen vormen een leuk middel om te testen hoe iemand zelf denkt over uiteenlopende geloofsthema’s.

Deze app is gratis te downloaden in de App store voor de iPad, https://itunes.apple.com/nl/app/student-perspectives-nadenken/id62838045... .
De app is volop in ontwikkeling en zal binnenkort ook beschikbaar komen voor Android-gebruikers.

Agapè StudentLife is een onderdeel van Agapè Nederland. Medewerkers van Agapè willen hun geloof en leven delen met anderen vanuit hun passie voor Jezus Christus. Agapè is een internationale en interkerkelijke beweging van mensen die de Grote Opdracht helpen vervullen. In Nederland heeft Agapè ongeveer 85 medewerkers.

Bron: Christelijknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid