Spring naar bijdragen

Help de abdij


Aanbevolen berichten

Begin mei zijn de monniken van de Sint Adelberta Abdij in Egmond bestolen van 75 zonnepanelen. Met de inzamelingsactie 'Geef voor een sprankje licht' willen Sergio Felter en Eric van den Berg geld inzamelen voor de geplaagde abdij. De steunactie start op 1 juni en eindigt bij goed resultaat met een donateurswandeling begin juli.

In de nacht van 2 op 3 mei werden 75 nieuwe zonnepanelen van de Sint Adelberta abdij in Egmond gestolen. In maart waren deze panelen op het dak geplaatst omdat de broeders hiermee een bijdrage wilden leveren aan een schoner milieu. De schade is enorm: 20.000 euro. De verzekering vergoedt de schade niet en van de daders ontbreekt ieder spoor. Door de onkundige verwijdering van de panelen zijn deze bovendien onbruikbaar voor de dieven.

Het verlies voor de monniken is 'redelijk rampzalig' verklaarde broeder Thijs tegenover Hart van Nederland. Abt Gerard Mathijsen is blij met de geldinzameling. "Met deze even onverwachte als welkome hulp is de abdij uiteraard enorm blij. De monniken ervaren dit gebaar ook als een morele steun."

Via Geef.nl start vandaag de inzamelingsactie. De opbrengst gaat volledig naar de abdij van Egmond. Naast de geldwervingsactie is een donateurswandeling in voorbereiding voor de donateurs en iedereen die op een andere manier de abdij heeft gesteund. Deze zal bij goed resultaat van de inzamelingsactie op zaterdag 6 juli worden gehouden. Geven kan via www.katholiek.nl/helpdeabdij.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid