Spring naar bijdragen

Hineni Symfonie Orkest


Aanbevolen berichten

Het Hineni Symfonie Orkest onder leiding van Lubertus Leutscher geeft zaterdag 13 april een Trakteer Israël-concert in IJsselmuiden en op zaterdag 15 juni in Barneveld.

Een bijzonder concert voor een bijzonder doel! Het Hineni Symfonie Orkest brengt een mix van klassieke werken en Israëlische muziek. Een avond lang gepassioneerde muziek die ontroering bij de toehoorders zal oproepen. Dit Trakteer Israël-concert maakt deel uit van een drietal concerten, die worden gegeven ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de staat Israël.

Concertprogramma
In het kader van de kroning op 30 april 2013, worden de concerten geopend met de bekende Kroningsmars van G. Meyerbeer. Vervolgens wordt de Onvoltooide Symfonie van Franz Schubert en het symfonisch gedicht De Houtduif van Dvorák uitgevoerd.
Na de pauze opent het Hineni Symfonie Orkest met de Fanfare voor Israël, gearrangeerd door orkestlid Maurice van Dijk, trompettist uit Kampen. Het orkest, bestaande uit hoofdzakelijk professionele musici, vervolgt daarna met het eerste deel uit het Concert voor Fluit en Orkest van C.H. Reinecke. Orkestlid Elisabeth Hopman zal de dwarsfluitsolo vertolken. Ook zullen na de pauze bekende Israëlische arrangementen worden uitgevoerd, zoals bekende Exodus, Hava Nagila Hava en zelfs klezmermuziek. Dat de professionele pianist van het orkest, Marcel van der Poel, ook over vocale talenten beschikt, kunt u horen in het bekende Y’rushalayim en het Avinu Malkeinu, bekend geworden door de Amerikaanse zangeres Barbra Streisand.
 
Over het orkest
Het orkest maakte in 2007 een concertreis naar Israël en bracht daar het uitverkochte Jerusalem Theater in extase. De Hebreeuwse naam Hineni -‘Hier ben ik’ - verwijst naar het Hineni Centrum in Jeruzalem waar sociaal zwakkeren en getraumatiseerde jongelui worden opgevangen en behandeld.
Alle uitvoerenden werken belangeloos mee aan dit concert. De netto opbrengst gaat naar het Hineni Centrum in Jeruzalem en wordt gebruikt voor hulp aan de sociaal zwakkeren en behandeling van getraumatiseerde jongelui, die beschadigd zijn door het vele geweld in Israël.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid