Spring naar bijdragen

Aaron Keyes & Kees Kraayenoord


Aanbevolen berichten

Aanbidding is persoonlijk, maar het wordt des te krachtiger als je het gezamenlijk doet. Dat gaat opnieuw bewezen worden als de Amerikaanse aanbiddingsleider Aaron Keyes in juli naar Nederland komt voor een gezamenlijke tour met Kees Kraayenoord.

De naam Aaron Keyes zal wellicht niet gelijk herkenning oproepen, maar wie de aanbiddingsleider eenmaal aan het werk heeft gezien (en vooral gehoord), weet zich diep geraakt. Keyes ziet het als een roeping om de Bijbel als Woord van God een centrale plek in aanbiddingsmuziek te geven. Daarvoor heeft hij onder andere cursussen opgezet, die aanbiddingsleiders onderwijzen in de Bijbel en het belang voor gebruik in aanbidding. De afgelopen tien jaar was Keyes gevestigd als vaste aanbiddingsleider in de Grace Fellowship Church in Atlanta. Als artiest is hij een veelgevraagd tekstschrijver. Zo schreef hij onder andere het lied ‘Sovereign Over Us’ samen met Bryan Brown en Jack Mooring (Leeland). Het is één van de nummers die Keyes en zijn muziek laten horen zoals hij is; bewogen en kwetsbaar naar God gericht. Aaron’s recente album ‘Dwell’ is in Nederland verkrijgbaar bij Hope Products, waar ook de komende cd ‘In The Living Room’ verschijnt in juli. Dit album nam Keyes puur en simpel op; zonder nabewerking of grote productie. Veel van de songs op deze nieuwe cd zullen te horen zijn bij de concerten in Nederland.

Kees Kraayenoord heeft eigenlijk geen introductie meer nodig in Nederland. Hij is verreweg de bekendste aanbiddingsleider die ons land kent. Na regelmatig op festivals en de EO Jongerendag aanbidding te leiden, is hij inmiddels ook al jaren over de landsgrenzen actief. Kees’ recente album ‘Running Into Love’ is wereldwijd uitgegeven door Kingsway Music. Kees’ muziek is veelzijdig; van originele, moderne aanbiddingsmuziek tot het bewerken van Nederlandse gezangen en dat alles in zowel de Nederlandse als Engelse taal.

Niet alleen qua muziek is er een mooie ‘match’ tussen Kees en Aaron. Beiden hebben ze een hart voor verdieping in aanbidding en hun muziek is meeslepend. Soms groots; soms intiem. De tour (met vier concerten) belooft dan ook bijzonder te worden!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid