Spring naar bijdragen

Wereld Jongerendagen Rio


Aanbevolen berichten

De Wereldjongerendagen (WJD) is het grootste internationale jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren, overal vandaan, komen bij elkaar om samen het katholieke geloof te vieren. ‘Wereldjongerendagen’ staat voor nieuwe vrienden ontmoeten, lol maken, afzien, eucharistie vieren, multiculti socializen… een indrukwekkende ervaring om nooit te vergeten!

Programma
Vijf dagen lang kunnen jongeren verspreid over de hele stad deelnemen aan klein- en grootschalige culturele festivals, vieringen, muziekconcerten, ontmoetingen en theatervoorstellingen. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. Traditionele hoogtepunten van de WJD zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, op zaterdagavond de grote avondwake onder de sterrenhemel van Rio de Janeiro, en op zondag een indrukwekkende slotviering.

Di 23 juli: aankomst en openingsviering
Wo 24 juli: catechese en jongerenfestival
Do 25 juli: catechese, jongerenfestival en verwelkoming van de Paus
Vr 26 juli: catechese, jongerenfestival en kruisweg
Za 27 juli: pelgrimage en avondwake met de Paus
Zo 28 juli: afsluitende eucharistieviering met de Paus

Historie
De Wereldjongerendagen bestaan al sinds 1984. Op initiatief van paus Johannes Paulus II kwamen toen 300.000 jongeren naar Rome. Sindsdien worden de WJD afwisselend op lokaal en internationaal niveau gehouden. Na steden als Buenos Aires, Parijs, Manilla, Sydney en Madrid – waar soms meer dan 1.000.000 jongeren samenkwamen – is nu Rio de Janeiro aan de beurt.

Iedereen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar is welkom op de Wereldjongerendagen. Het is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingen zijn van harte welkom.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Inmiddels is de paus gearriveerd in Brazilië.

Enkele artikelen van Katholiek Nieuwsblad:

Paus onderweg: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... r-rio.html

Vliegen nieuwe stijl: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... stijl.html

Uitspraken aan boord: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... ikend.html

Ontvangst in Rio: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... angst.html

WJD blog: http://www.katholieknieuwsblad.nl/compo ... rmaal.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid