Spring naar bijdragen

Reverse / achterstevoren teksten


Aanbevolen berichten

en och wordt er algemeen aangenomen dat ziektes en oorlogen, dat de zonde en zo van satan komen....toch best wel n creatief en behoorlijk scheppend gevallen engeltje dan....satan word er zelf voor verantwoordelijk gehouden dat hij de schepping veranderde in een zondige wereld vol list en bedrog....dan moet je toch wel wat macht hebben om te scheppen dacht ik zio....

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 161
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Sjaloom Ambertjuh,

Satan creëert niet al die rampen en ziekte, maar de aarde door die zondeval. Dit komt omdat de mens zich door de zonde onder Satan stelde en zo de hele schepping. De Satan heeft dus wel macht over de mensen, maar deze macht kun je breken als je kiest voor God en Zijn evangelie.

Nogmaals: ik zeg niet dat Satan niets kan, maar wel dat hij fors beperkt is daarin. Daarom is hij ook gedoemd te verliezen, want een engel van God kan al iets meer dan hem, omdat deze de Heilige Geest in zich heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 18 oktober 2004 01:33:56 schreef Dave-PL het volgende:

Ezechiël: 28:13

Jesaja: 14:11

Sjaloom Dave-PL,

Heb je bijbelteksten opgezocht. Uit Jesaja zou je eventueel kunnen opmaken dat Satan muziek maakte (de klank zijner harpen). Het kan echter ook zijn dat hij wel muziek maakte, maar wel gewoon een andere functie uitvoerde. Ik zing ook vaak, maar ben nog geen zanger. Jesaja geeft daar geen informatie over.

Maar in Ezechiël 28:13 lees ik niets over muziek, alleen dat hij toen overdekt werd met allerhande edelgesteente. Waar haal jij de muziek dan uit? Alvast bedankt voor je reactie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hai RobertF,

Effe een kleine opmerking. Laten we uitkijken dat we de duivel niet onderschatten. Want misschien is één van zijn leugens ook dat hij niet veel kan doen.

Als ik de geschiedens van de Uittocht lees in Exodus, dan zijn de magiërs van farao in staat om de eerste 3 plagen na te bootsen. Is niet niks denk ik. En ik geloof niet dat dit puur menselijk bedrog is. Maar daadwerkelijk duistere krachten/machten. Jezus zelf zeg in Markus 13:22 "Want er zullen valse christussen en valse profeten opstaan en zij zullen tekenen en wonderen doen om, ware het mogelijk, de uitverkorenen te verleiden."

Ik geloof dat die tekenen en wonderen die door de valse profeten worden gedaan niet trucage is. Tuurlijk zijn er mensen bij die trucage gebruiken. Maar er zijn er ook vele die daadwerkelijk de "duistere krachten" gebruiken. Neem nu Jomanda. Zij staat daadwerkelijk in contact met Satan. En is tot "grote dingen" in staat.

Moeten we nu bang worden? Nee, omdat wij meer dan Overwinnaars zijn. Maar aan de andere kant moeten we uitkijken niet te gaan baggataliseren. Ook hierin is denk ik de duivel tot meer in staat dan wij denken.

Ook wat betreft muziek. Denk niet dat het je niet zomaar kan beinvloeden, of je het nu gewoon luistert, of dat wanneer er achterste voren teksten zijn verborgen, als je die luistert. Ik denk dat het niet nodig is om beinvloed te worden door die teksten wanneer je deze alleen maar achterste voren luistert.

Kijk uit, want we hebben niet alleen met een zichtbare wereld te maken, maar ook met een onzichtbare wereld, waar meer mogelijk is dan in de zichtbare wereld.

Het verhaal van Daniel. Dat hij 21 dagen bidt. En dan pas een engel bij Daniel kan komen. De engel geeft Daniel een verklaring waarom het zolang duurde. Omdat de vorst van Perzië hem belemmerde.

Hetgene wat in de geestelijke wereld plaatsvindt, wordt zichtbaar in de zichtbare wereld.

Kijk wat de engel tegen Daniel zegt wanneer hij weer vertrekt. Dan gaat hij weer strijden tegen de vorst van Perzië en als die overwonnen is, zal hij tegenover de vorst van Griekenland staan. Hoe duidelijk dat NA PERZIE, de GRIEKEN aan de macht kwam. Wat nog niet zichtbaar was in de zichtbare wereld, was al wel zichtbaar in de geestelijke wereld.

En misschien andersom? In hoeverre heeft de zichtbare wereld niet effect op de geestelijke wereld?

effe wat anders, gewoon een voorbeeld uit mijn eigen leven.

Voor dat ik God echt leerde kennen, deed ik aan spinning (is fietsen op muziek, een fitnessactiviteit). Ik was zelf spinninginstructeur, dus gaf er les in. Ik heb deze cursus gevolgd bij een spinningorganisatie, waarvan de filosofische achtergrond: NEW AGE was. Ik wist het wel, maar ik dacht, ach dat beinvloed mij niet. Ik doe er verder niets mee. Ik weet wel beter. (Hoe dom!)

De spinningorganisatie raadde ook aan om bepaalde muziek te draaien, lekkere beat. Waar je "heerlijk" op kon spinnen. Dus kocht ik ook deze muziek. Wist ik veel dat het new age muziek was...zo expliciet kwam dat niet naar voren.

Toch in de tijd was ik vaak onrustig, kon nooit rustig thuis zitten, moest altijd wat doen. Ikzelf dacht altijd, ach ben gewoon een actief type.

Om het verhaal kort te maken. Op een gegeven moment heeft God mij gevraagd om al mijn cd's een keer langs te gaan. Ik ben toen goed de covers van de cd's gaan lezen. En vele cd's hadden een new age karakter. Een gitarist: waarvan letterlijk in stond dat hij een shaman aanbad en ook muziek voor maakte. Ik heb daadwerkelijk alle cd's weggegooid. Ik spin ook niet meer. En hoe je het wendt of keert. Ik kan nu uren stil zitten.

Dus zeg niet, dat wanneer je er geen betekenis of inhoud aangeeft het je niets zal doen. Want dat DOET HET WEL DEGELIJK!

Ik geloof niet in wat niet weet, wat niet deert. Tuurlijk een gesneden beeld of gegoten beeld of een cd of een schilderij opzich heeft geen betekenis. God zegt het zelf in zijn Woord (Jesaja 44). God zegt wat is een mens dom, dat hij neerbuigt voor een zelfgemaakte, nietszeggend, dood voorwerp.

Aan de andere kant waarschuwt God ons voor de krachten die daar achter schuilen. En God zegt dat we ons daar verre van moeten houden!

Nee, de voorwerpen doen ons niets nee, maar wel de krachten daarachter. Dus kijk uit voor naïviteit!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
De spinningorganisatie raadde ook aan om bepaalde muziek te draaien, lekkere beat. Waar je "heerlijk" op kon spinnen. Dus kocht ik ook deze muziek. Wist ik veel dat het new age muziek was...zo expliciet kwam dat niet naar voren

*knippert met zijn ogen*

Quote:
Ik heb daadwerkelijk alle cd's weggegooid. Ik spin ook niet meer. En hoe je het wendt of keert. Ik kan nu uren stil zitten

* Wrijft er nog eens in*

Zegt het feit dat je beinvloed word door de meest oppervlakkige der muzieken ( aerobics muziek ) niet wat over je eigen naieviteit. Ik bedoel dit constructief hoor, maar luister eens naar klassieke muziek. Een mooie opera, of wat dan ook. Als je die cd's weg ging gooien omdat ze zondig waren had ik daar nog wat in kunnen vinden, maar aerobic muziek die op de geest zou werken voor satan vind ik met mijn 2004 blik ronduit, humoristisch. Het kost me echt grote moeite om dit serieus te nemen.

Waarom ga je er vanuit dat er spinningorganisaties zijn die met hun spinningmuziek mensen tot satan proberen te bekeren?

je zegt net zelf dat satan niet achterlijk is, maar toch bedenkt hij dan de omslachtigste der manieren om mensen te gaan bekeren. En kijk eens hoeveel gelovigen er zijn, ik zou bijna zeggen dat hij behoorlijk constructief bezig is. Als je nu komt met het communisme is gevaarlijk of iets anders met ook nog enige inhoud, ideologische opbouw, en uberhaupt een vorm van diepgang had ik dit nog kunnen begrijpen, maar een fitnessoefening uitmaken voor zieltjeswinnerij by satan vind ik toch echt wat naief.

Link naar bericht
Deel via andere websites

New age gaat niet samen met Christen zijn, ik denk dat dat de reden is waarom je je newage cd's weg doet.

New age is niet een religie of een beweging, maar een verzamelnaam van praktijken waar je je als christen niet mee wilt inlaten.

Als je dat vanuit dit licht bekijkt wil je ook niet naar dat soort muziek luisteren en er ook geen geld aan uitgeven.

Wat is het doel van spinning ? Als het gewoon fietsen op muziek is kan je andere muziek ook gebruiken.

Als het is om totale rust en vrede te zoeken dan zoek je in de verkeerde hoek, want alleen God kan je totale rust en vrede geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 12:06:06 schreef Brains het volgende:

Zegt het feit dat je beinvloed word door de meest oppervlakkige der muzieken ( aerobics muziek ) niet wat over je eigen naieviteit.

Sowieso is het het geen gewoon aerobics muziek. Muziek zoals: Enigma, Deep Forest, Yanni, Santana, Sccripture zijn echt geen oppervlakkige der muzieken. Je moet hun cover maar eens lezen!

Quote:
....,maar aerobic muziek die op de geest zou werken voor satan vind ik met mijn 2004 blik ronduit, humoristisch. Het kost me echt grote moeite om dit serieus te nemen.

Nogmaals het is geen gewone aerobic muziek.

Quote:
Waarom ga je er vanuit dat er spinningorganisaties zijn die met hun spinningmuziek mensen tot satan proberen te bekeren?

dat zeg ik niet. En überhaupt zien wereldse mensen er niets achter. New Age is voor hun gewoon een style. Hoort erbij.

Maar heb jij die opleiding van die spinningorganisatie gevolgd?

Blijkbaar niet! Binnen die opleiding wordt heel duidelijk verteld dat jijzelf alles kan overwinnen. Hoe zwaar je de weerstand op je fiets ook zet, JIJ kan het, want je bent god zelf! De hoogste berg is voor jouw niet te klein. Niemand die jouw kan overwinnen. Want jij bent de overwinnaar in jezelf. Jij bent je eigen god......

Dat is wat er verteld wordt. Op een heel sneaky manier, maar het wordt toch verteld! Denk dat dit genoeg zegt!

Quote:
je zegt net zelf dat satan niet achterlijk is, maar toch bedenkt hij dan de omslachtigste der manieren om mensen te gaan bekeren.

ik denk jazeker dat satan listige manieren gebruikt om ons te verleiden!

Quote:
En kijk eens hoeveel gelovigen er zijn, ik zou bijna zeggen dat hij behoorlijk constructief bezig is. Als je nu komt met het communisme is gevaarlijk of iets anders met ook nog enige inhoud, ideologische opbouw, en uberhaupt een vorm van diepgang had ik dit nog kunnen begrijpen, maar een fitnessoefening uitmaken voor zieltjeswinnerij by satan vind ik toch echt wat naief.

Wie is hier nu naïef? Het gaat mij ook niet op de fitnessoefeningen. Maar de filosofie achter de spinning, waar ik de opleiding heb gevolgd.

Tuurlijk er zijn nu ook meerdere spinningorganisaties die deze filosofie niet heeft, dus kan je wel gewoon daar aan mee doen. Maar let wel op wat er wordt gedraaid!

En heb ik ooit gezegd, dat spinning in het algemeen fout is?!!! Zijn niet mijn woorden.

Maar de reden dat ik gestopt ben met spinning is omdat, sowieso de basis, de filosofie van deze spinningorganisatie verkeerd is! Ik=God. En dat is niet wat God ons leert!

Tuurlijk had ik gewoon ander muziek kunnen kopen en daar kunnen gaan met spinning. Now problem. Maar God vroeg van mij: "Wat kies je; Mij (GOd) of je afgod. Want dat was het ook voor een groot deel. Ik leefde voor niets anders meer".

Mag dus niemand meer spinnen! Dat zijn niet mijn woorden. Maar ik zeg wel, wees voorzichtig. En ja muziek kan je meer doen dan je denkt!!! En gaat zeker niet alleen om de beat, maar ook zeer zeker wat er in de muziek gezongen, of gezegd wordt!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Blijkbaar niet! Binnen die opleiding wordt heel duidelijk verteld dat jijzelf alles kan overwinnen. Hoe zwaar je de weerstand op je fiets ook zet, JIJ kan het, want je bent god zelf! De hoogste berg is voor jouw niet te klein. Niemand die jouw kan overwinnen. Want jij bent de overwinnaar in jezelf. Jij bent je eigen god......

Dat is wat er verteld wordt. Op een heel sneaky manier, maar het wordt toch verteld! Denk dat dit genoeg zegt!

Dus ze trachten quasi psychologisch zelfvertrouwen te kweken? Vind ik niet eens zo ongezond. Jij bent ook de enige die iets voor jouw kan doen! *wijst*. You, needs you!. God stapt niet overal erin, hij kan ( ervan uit gaand dat hij bestaat hesmile.gif ), wel een tip geven, een suggestie, maar als je er vanuit gaat dat God alle scherpe kantjes er vanaf vijlt ga je in de nabije toekomst vrij onzacht in aanraking met het tegendeel komen. En dat is geen bedreiging, dat is gewoon de realiteit.

Quote:
ik denk jazeker dat satan listige manieren gebruikt om ons te verleiden!

HOe kan je dat nu als listig omschrijven!

Hier. Piet, 17 jaar, gem intelligent, gaat spinnen, via een uiterst subtiele methode beinvloed satan hem. Piet is niet religeus opgevoed, dus hij weet waarschijnlijk niet eens dat satan 'bestaat', maar toch weet satan hem zo ver te krijgen dat Piet in zichzelf geloofd, en dat hij alles aankan op die fiets, waardoor Piet lekker daar rond fietst, zo vaka mogelijk gaat, een soicaal leven bloeit op. Wat heeft satan dit toch listig gedaan. Wat is de doelstelling van satan? Zieltjes winnen toch? Zou hij dan niet beter een andere methode kunnen gaan prakizeren? Als je nu casino's of iets anders zondigs had genoemd okee, maar een fitnessoefening voor satanistisch uitmaken vind ik toch wel zo gezocht.

Het heeft geen nut? Satan bereikt er niks mee? het is te subtiel? te ver gezocht?

Quote:
En gaat zeker niet alleen om de beat, maar ook zeer zeker wat er in de muziek gezongen, of gezegd wordt!!!

Als je beinvloed word door de tekst uit een spinningmuziekje ben je waarschijnlijk ook een type die tell sell reclames als waar aan neemt. Dan lijkt me eerder dat je ietwat goedgelovig ben aangelegd, dan een complot van satan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik lees dit over die spinning muziek en ik moet ff denken aan een aquarobicintroductie les dat ik deze zomer meemaakte. De instructeur gebruikte allemaal christelijke muziek like marymary etc. Dus ik vraag hem in mijn naiviteit hé ben jij ook christen? Neej was het antwoord, moslim. Zou het nou niet zijn dat hij door de muziek ook christen wordt. ik vrees het niet. Tuurlijk als je heel goed naar de tekst gaat luisteren en er voor open staat is er een piepkleine kans.

Vreemd eigenlijk dat we denken dat de satan door muziek heen kan werken en we er aan twijfelen of God dat ook door muziek kan...

tenminste dat is hoe ik denk.

en oja Brains je hoeft niet zo denigrerend te doen. Iedereen ervaart dingen op een andere manier. En als The Lion dit zo heeft ervaren ben ik blij voor hem dat hij niet meer in de ban van spinning is.

Soms kunnen dingen voor de ene mens heel onschuldig zijn, terwijl andere mensen dit als een verleiding/aanvechting/zonden ervaren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik neem dat maar op de koop toe dan. Dat gedreig met hel en hemel vind ik zo vreemd. Je leeft nu, daar probeer ik het maximum uit te halen, omdat als ik dood ben ik er niks meer mee kan doen. Als je je 80 jaar lang knecht omdat je een boek bijzonder letterlijk opvat ( ipv als de moralistische boodschap die zo mooi kan zijn ) dan lijkt me dat je gewoon ernstig misleid ben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
En stel je nou eens voor dat het andersom zou zijn... Dat jij niet gelooft in God.

Wat verwacht je dan wat tie met jou gaat doen?

Je bedoelt als hij wel blijkt te bestaan en ik bij de hemelpoort kom? Dan word k er waarschijnlijk uitgeschopt ja, maar dan weet ik dat ik 80 jaar het mezelf en mijn omgeving het zoveel mogelijk naar mijn zin heb gemaakt, en ik heb niet 80 jaar vergooid aan debatteren over regeltje 44b onderaan pagina 423 in de bijbel.

En bovendien, dat ik niet gelovig ben wil niet zeggen dat ik niet zo goed mogelijk probeer te leven? Ik denk als je mijn normen en waarden naast die van een gematigd christen leg ze behoorlijk overheen komen. Goed, ik geloof dan wel niet in een hogere entiteit, maar de bedoeling van de bijbel lijkt me om de mensen een beetje fatsoenlijk met elkaar om te laten gaan. En dat komt mooi uit, dat probeer ik ook. ( fatsoenlijk met mensen omgaan dan )

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 23 oktober 2004 22:50:35 schreef Brains het volgende:

[...]

Je bedoelt als hij wel blijkt te bestaan en ik bij de hemelpoort kom? Dan word k er waarschijnlijk uitgeschopt ja, maar dan weet ik dat ik 80 jaar het mezelf en mijn omgeving het zoveel mogelijk naar mijn zin heb gemaakt, en ik heb niet 80 jaar vergooid aan debatteren over regeltje 44b onderaan pagina 423 in de bijbel.

En bovendien, dat ik niet gelovig ben wil niet zeggen dat ik niet zo goed mogelijk probeer te leven? Ik denk als je mijn normen en waarden naast die van een gematigd christen leg ze behoorlijk overheen komen. Goed, ik geloof dan wel niet in een hogere entiteit, maar de bedoeling van de bijbel lijkt me om de mensen een beetje fatsoenlijk met elkaar om te laten gaan. En dat komt mooi uit, dat probeer ik ook. ( fatsoenlijk met mensen omgaan dan )

Ik probeer ik zo fatsoenlijk mogelijk met mensen om te gaan Brains!

Je hoeft niet in elke post te benadrukken hoe slecht geloven is.

Ik zelf vind dat een ieder het voor zichzelf moet weten.

Jij weet het maar je negeert het. Dat is jouw zaak en ik denk niet dat ik daar over wakker moet gaan liggen.

Ik ben christen maar hoef ook niet te debatteren over regeltje 44b onderaan pagina zoveel. Dit mag wel maar is niet van levensbelang. Wat van belang is, is dat je Jezus als Redder ziet en zonder hem is er niks. Dat iemand die keuze niet maakt moet diegene weten, maar daarom hoeft christen zijn geen " jaren vergooien en ruzie maken over onzin" te zijn.

Probeer respect op te brengenvoor een ander, hoe vreemd die ook mag zijn. Ik probeer het ook bij jou smile.gif

Hele vriendelijke groet,

Meijndert

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 23 oktober 2004 23:27:49 schreef Huskarl het volgende:

[...]

Ik probeer ik zo fatsoenlijk mogelijk met mensen om te gaan Brains!

Je hoeft niet in elke post te benadrukken hoe slecht geloven is.

Ik zelf vind dat een ieder het voor zichzelf moet weten.

Jij weet het maar je negeert het. Dat is jouw zaak en ik denk niet dat ik daar over wakker moet gaan liggen.

Ik ben christen maar hoef ook niet te debatteren over regeltje 44b onderaan pagina zoveel. Dit mag wel maar is niet van levensbelang. Wat van belang is, is dat je Jezus als Redder ziet en zonder hem is er niks. Dat iemand die keuze niet maakt moet diegene weten, maar daarom hoeft christen zijn geen " jaren vergooien en ruzie maken over onzin" te zijn.

Probeer respect op te brengenvoor een ander, hoe vreemd die ook mag zijn. Ik probeer het ook bij jou
smile.gif

Hele vriendelijke groet,

Meijndert

Quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 23:55:06 schreef Rexcore het volgende:

Dan heb ik ook nog wel iets om het nog wat "leuker/spannender" te maken..

lees het volgende maar even:

Op die pagina doen de links het niet, Ik heb de visualisator (rotwoord!) die daarin word vermeld niet, ik kijk nooit naar mijn visualisator en satan krijg tme echt niet van mijn geloof af door achterstevoren teksten, visualisatie's of gitaartabs.

Ik denk dat je muziek moet luisteren en dan kritisch moet kijken naar ho het is, voel je jezelf er beter door? dan is het goed, zo niet dan is het fout. Gewoon KISS Keep It Simple Stupid!

Satan schat me toch te hoog in als ie denkt dat ik bij elk nummer et achterstevoren gaat draaien...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Quote:
Op dinsdag 26 oktober 2004 00:50:32 schreef Dave-PL het volgende:

Ik heb de teksten nog eens geluisterd over een de boxen.

Moet zeggen dat er een aantal neppe zitten tussen ja
smile.gif
Sommige zijn echt niet te verstaan.

Maar dat neemt mijn mening niet weg dat Satan die technieken wel kan gebruiken.

Met welk doel...

Lijkt me vrij nuteloos. Of geloof je in brainwaves die je onbewuist beinvloeden zodat je demonische machten in je krijgt...

hamer.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

De backward masking hype is ooit losgegaan toen iemand had 'ontdekt' dat de Beatles via dergelijke boodschappen (ook fotomanipulaties op de hoezen e.d.) de wereld willen vertellen dat Paul McCartney dood was en vervangen was door iemand die er precies op leek. De platenmaatschappij zou hen verboden hebben om dit nieuws wereldkundig te maken en zijn toenmalige vriendin zou daarom zijn vervangen zijn door de Amerikaanse fotografe Linda.

Daarna zijn christenen gaan luisteren en afhankelijk van hun fantasie allerlei 'satanische' boodschappen gaan horen.

Larry Norman, een van de eerste christelijke rockartiesten beluisterde Stairway To Heaven van Led Zeppelin achterstevoren maar hoorde niet 'Satan is Lord' maar njeff njeff isn njogja.

Leuke hobby, maar niet iets om je theologie op te baseren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op vrijdag 04 februari 2005 16:27:39 schreef debutler het volgende:
Larry Norman, een van de eerste christelijke rockartiesten beluisterde Stairway To Heaven van Led Zeppelin achterstevoren maar hoorde niet 'Satan is Lord' maar njeff njeff isn njogja.

Larry wilde ook niet dat zijn muziek achterstevoren gedraaid zou worden. Hij zong over God en wilde niet beschuldigd worden van het aanbidden van een "dog".

Dat backward masking werd begin jaren tachtig een hype doordat stichting Moria hier een voorlichtingsbandje over gemaakt had. Plotseling gingen massa's christenen hun platen verzieken.

En dat was 1 - 0 voor satan: al die brave christelijke mensen die plotseling allemaal op zoek waren naar satan . . .

Natuurlijk werd deze techniek gebruikt. Niet dat bands een zin bedachten die achterstevoren ook verstaanbaar werd. Op een 24 sporenband werd op 23 sporen muziek en zang gezet en op het 24'ste spoor de boodschap achterstevoren opgenomen. Bij normaal afspelen hoor je de muziek, bij achteruit draaien wordt de muziek een rommeltje en klinkt de verborgen boodschap er duidelijk bovenuit.

Wanneer je dus niet duidelijk een boodschap hoort, maar zoiets als "njeff njeff isn njogja", dan kun je ervan uitgaan dat het nep is. Het zal in ieder geval de verkoopcijfer ten goede zijn gekomen.

Ik kan me nog herinneren dat op de gereformeerde gespreksgroep, waar ik ooit aan deelnam, dit thema ook werd behandeld door een vriend van mij. Hij sloot de avond af door het Wilhelmus achterstevoren te draaien. Man, wat klonk dat fout!

Rudibu.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ten eerste heb ik sterk mijn twijfels aan die boodschappen. Blijkbaar kunnen maar weinig mensen de boodschap herkennen als ze er geen tekst bij zien, dus volgens mij kun je met een beetje fantasie veel boodschappen vinden in een hoop gebrabbel. Om maar even een voorbeeld te noemen: ik ben laatst een clipje tegengekomen op één of andere onzin-site waarop een Nederlands nummer ondertiteld was met een Engelse tekst die ongeveer overeenkwam met de originele klanken en ik had pas in de helft van het nummer door dat de ondertiteling niet klopte en het eigenlijk Nederlands was.

Zelfs als er groepen echt omgekeerde boodschappen in hun muziek gestopt hebben kan je daar best eens goed mee lachen als je't mij vraagt. Net zoals mensen die satanistische teksten van pakweg Marilyn Manson of Cradle of Filth zo serieus nemen dat ze er satan door gaan aanbidden vind ik mensen die zich laten beïnvloeden door zulke twijfelachtige boodschappen eerlijk gezegd nogal zielig (ok, hier zou eigenlijk iets minder scherp dan 'zielig' moeten staan, maar ik vind zo meteen geen goed woord). De meeste metal- en andere bands die satanistische teksten hebben menen dit niet eens, het is nu eenmaal een veel voorkomende pose, een zekere duistere symboliek die wel eens interessante nummers oplevert maar verder maar een hoop onzin is. Natuurlijk zijn er echt gestoorde mensen, maar die zijn gelukkig in de minderheid. Ik vraag me trouwens af waarom een weldenkend mens Satan zou aanbidden, het lijkt me zeldzaam dat iemand haat, angst, ongeluk, pijn enz. zou verkiezen boven liefde en geluk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid