Spring naar bijdragen
Michiel

AIA Sportweek in Hatert en Nijmegen Noord

Aanbevolen berichten

Maandag 1 juli ging de Athletes in Action (AIA) sportweek van start in Nijmegen. Het is het vierde jaar dat de sportweek in Hatert plaatsvindt. Voor het eerst wordt er dit jaar simultaan ook een sportweek in Nijmegen Noord gehouden.

AIA
Athletes in Action is een internationaal opererende, christelijke organisatie. Door middel van sport en spel willen zij iets betekenen voor hun omgeving en daarnaast hun geloof delen met jongeren. Voor het sportproject in Hatert werkt de organisatie samen met jongerenorganisatie InterTeen en Pinkstergemeente Jozua. Het sportproject in Nijmegen Noord (Oosterhout) wordt georganiseerd door InterTeen en de nieuwe kerk ‘Hart van Noord’.

Tijdens de sportweek wordt iedere dag gesport door een Athletes in Action sportteam. In de middag, tussen 14.00 en 16.00 uur is er een programma voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Tussen 19.00 tot 21.00 uur kunnen jongeren tussen de 13 en 18 jaar deelnemen aan het programma. Jongeren reageren in beide wijken zeer positief op het initiatief. In Oosterhout, waar het project voor het eerst plaatsvindt, trok het op de tweede middag al ruim 60 kinderen. In Hatert werd er speciaal voor meiden vanaf 13 jaar een ‘girls night’ gehouden met chocolade fondue en goede gesprekken.

In Hatert vonden de sportactiviteiten, net als in voorgaande jaren, plaats op het Johan Cruijff Court aan de Couwenbergstraat. De locatie in Oosterhout is tegenover wijkcentrum De Klif aan de Annabellastraat.

Afsluiting
Vrijdag 5 juli zal de sportweek feestelijk afgesloten worden met een buurtbarbecue, op dezelfde locatie als de sportactiviteiten. Deze barbecue is vrij toegankelijk en start om 18.00 uur. Er wordt een kleine bijdrage van €2 gevraagd voor het eten. In Oosterhout kan voor €2,50 deelgenomen worden aan de barbecue. Aansluitend zal daar een talentenjacht plaatsvinden. Zaterdag 6 juli zal er voor de jongeren in Hatert vanaf 18.30 uur een speciale ‘InterTeen Night’ gehouden worden in jongerencentrum ‘Chill Out’ in Hatert.

Voor meer informatie, zie www.interteen.nl/aia

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid