Spring naar bijdragen

Wereld Jongeren dagen gestart


Aanbevolen berichten

In Brazilië zijn de Wereldjongerendagen begonnen met een mis op het strand van Copacabana bij Rio de Janeiro.

De Braziliaanse aartsbisschop Orani João Tempesta sprak honderdduizenden jongeren toe. Morgen brengt paus Franciscus een bezoek aan de Wereldjongerendagen in Rio.
1,5 miljoen bezoekers

Tijdens dit vijfdaagse katholieke evenement worden ongeveer 1,5 miljoen bezoekers uit de hele wereld verwacht. Zij komen onder meer bij elkaar om te bidden en te praten over het geloof.

Vanuit Nederland zijn 300 jongeren afgereisd naar Brazilië voor de Wereldjongerendagen. Ook de Rotterdamse bisschop Hans van Hende is aanwezig in Rio de Janeiro, samen met drie hulpbisschoppen

Bron: NOS

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag 3 van de WJD mbt tot paus: http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... ecida.html

WJD van start met Mis

Met een openluchtmis op het beroemde strand van Copacabana zijn gisteren de Wereldjongerendagen geopend. De Mis werd opgedragen door de aartsbisschop van Rio de Janeiro, Orani Tempesta.

Het Vaticaan schat dat tussen de 500.000 en 600.000 pelgrims de met tussenpozen vallende regen en de naar 15 graden gedaalde temperatuur trotseerden. Ze zwaaiden uitgelaten met vlaggen van hun thuislanden en hieven liederen aan.

De Mis vond plaats onder strenge veiligheidsmaatregelen. Op de promenade langs het strand waren vele politieagenten te zien. Na de aankomst van paus Franciscus in Rio op maandag, hadden enkele honderden demonstranten tegen zijn bezoek geprotesteerd.

Zoals gebruikelijk op de WJD nam de paus niet deel aan de openingsmis. Franciscus komt donderdag in het kader van een welkomstviering op dezelfde plek met de jongeren samen. Ook viert hij zondag de sluitingsmis, waarbij de organisatie 1,5 miljoen mensen verwacht.

Andere hoogtepunten van het programma zijn de kruisweg op vrijdag en de avondwake met paus Franciscus op zaterdag.

Paus Franciscus had gisteren geen officiële afspraken. Voor hem begint het programma van de WJD vandaag.

http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuw ... t-mis.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid