Spring naar bijdragen

Michael Card Gouda


Aanbevolen berichten

Kan muziek je raken en tegelijkertijd iets leren? Voor de fans van Michael Card is dat geen vraag. Zij hebben in zijn muziek het antwoord. De veteraan in christelijke muziek, bekend van ‘El Shaddai’, is naast artiest ook schrijver en theoloog. Hij keert voor een bijzonder optreden 12 oktober terug naar Gouda. De lokatie, de sfeervolle Gouwekerk, past perfect bij zijn muziek!

Met de komst van Michael Card naar Gouda gaat opnieuw een wens van gospelliefhebbers van het eerste uur in vervulling. Card is immers al ruim 30 jaar actief als muzikant. Zijn bekendste werk is ‘El Shaddai’, het lied dat Amy Grant in haar vroege loopbaan beroemd maakte en in Nederland in de Opwekkingsbundel verscheen.

Dankzij de grote bekendheid van ‘El Shaddai’ (Amy Grant was tijdens een recent optreden in Nederland diep geraakt toen het publiek het massaal meezong) zijn veel meer mensen bekend met Michael Card’s muziek dan met hem zelf. Maar ‘El Shaddai’ is slechts het topje van de ijsberg. Michael Card is zonder twijfel één van de meest Bijbels onderlegde artiesten op de aardbol. Naast zijn meer dan 30 (!) albums heeft hij 24 boeken geschreven vanuit zijn diepe passie: theologie en, zoals hij het zelf omschrijft, “gewoon de Bijbel leren en onderwijzenâ€. Muziek is voor Michael Card een middel daartoe, en dat maakt zijn liedjes bijzonder diepgaand en onderbouwd! Zijn lange loopbaan heeft klassieke albums voorgebracht als ‘The Life’ en ‘The Word’.

Tegelijkertijd raakt Card al decennialang bij het publiek een gevoelige snaar met zijn rustige, folk-geïnspireerde muziek. Met piano, gitaar en de sporadische instrument-verrassing is Card als geen ander in staat om je mee te nemen op een muzikale reis. Een reis waarin je kennis van en inzicht in de Bijbel zal groeien. De muziek is zo even veelzijdig als de cv van Michael; diepgaand voor singer-songwriter liefhebbers, schetsend zoals folk-fans het graag horen.

De afgelopen jaren heeft Michael Card zich in zijn boeken en muziek verdiept in de vier Evangeliën (Mattheüs, Markus, Lucas, Johannes) en die nieuwste muziek gaat in Gouda ongetwijfeld ook klinken naast de bekende liedjes. Het belooft een avond te worden die de meerwaarde van muziek zal onderstrepen. Mis het niet!

Het concert van Michael Card op 12 oktober 2013 in de Gouwekerk in Gouda is een initiatief van Gouwe Gospel: www.gouwegospel.nl. Kaarten kosten 25 euro en zijn via deze site verkrijgbaar. Het concert start om 20:00 uur. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid